Aldri mer 24. mars!

0
Jens Stoltenberg

I dag 24. mars 2021 er det 10 år siden norske F-16 fly på ordre fra Jens Stoltenberg slapp de første bombene over Libya. Antikrigs-Initiativet sier: «Aldri mer 24. mars».

De første angrepene mot libyske regjeringsstyrker ble gjennomført av franske fly 19. mars 2011. Norske kampfly foretok det første toktet over Libya 24. mars. De neste ukene slapp 15 norske F-16 fly 588 bomber over landet, de fleste mot improviserte mål. Også tettbygde bystrøk ble bombet av norske jagerfly. I alt sto Norge for 10 % av alle luftangrepene mot Libya. Vi bærer derfor et stort ansvar for resultatene av krigen.

Skjermdump fra NRK.no 14.09.18

En katastrofe for Libya

Vi tillater oss å sakse litt fra en fersk artikkel i Forsvarets Forum:

«- Ti år senere kjemper krigsherrer og militser fortsatt om makten i Libya, flere av dem med støtte fra andre land og med tusenvis av leiesoldater i sine rekker. Kriminaliteten blomstrer, og landet er i dag et senter for menneskehandel og et brohode for flyktninger og migranter som forsøker å ta seg sjøveien til Europa … I dag ligger landets økonomi i ruiner, dinaren har mistet verdi, prisene har skutt i været og elektrisitet og drivstoff er ofte mangelvare. Det internasjonale pengefondet anslår at Libyas økonomi krympet med 66,7 prosent i fjor. Millioner av libyere lever nå fra hånd til munn

Norge stilte seg i første rekke for å være med i krigen, og vi bidro til å ødelegge dette landet. Libya var ikke noe demokrati, men libyerne hadde Afrikas høyeste levestandard, faktisk på høyde med flere europeiske land. Libya var på mange måter en velferdsstat.

Nå har libyerne hverken demokrati, fred eller grunnleggende materielle behov dekket. Norge bærer et stort ansvar for katastrofen.

Stoltenberg ville ha gjort det igjen!

I 2018 sa Jens Stoltenberg til NRK Urix at han ville ha gjort det samme igjen! Det er nesten ikke til å tro. På dette tidspunkt var det nemlig for lengst avslørt at krigen ble startet på grunnlag av fabrikkerte løgner, noe bl.a. den britiske Underhus-komiteen avdekket i en grundig rapport i 2016.

Antikrigs-Initiativet jobber for å avsløre krigspropagandaen og troen på at krig kan skape fred, demokrati og velstand for folk. Libya-krigen viser med all tydelighet hvor galt det kan gå. Derfor sier vi «Aldri mer 24. mars!»

YouTube player

Denne må du se:“De gode bombene” – NRK dokumentar fra 2013 laget av Per Christian Magnus og Terje Tvedt

Forrige artikkel– Frontalangrep på Tyskland. USA krever stans i Nord Stream 2.
Neste artikkelBruksanvisning for å opprette en konto på Mot Dag-forumet