Tyrkias terrorister fra Idlib aksjonerte fordi lønningene er uteblitt

0
Lønnaksjon fra Idlib-terroristene i Libya

Flere titalls leiesoldater gikk til demonstrasjon i den libyske hovedstaden Tripoli mot sine tyrkiske oppdragsgivere 1. januar 2021. Terroristene, som ble rekruttert fra Idlib til Libya, forlanger at Tyrkia betaler dem resterende lønn for fem måneder. Dette skriver nyhetskanalen Al-Saa’a 24 gjengitt av Southfront. Tyrkia skal visstnok skylde hver av leiesoldatene 10.000 dollar. Ifølge ulike kilder ligger månedslønna for en terrorist/leiesoldat på mellom 1500 og 2000 dollar.

Denne videoen fra innsida av politiakademniet i Tripoli skal vise protestaksjonen:

Bruk av leiesoldater er en sentral del av Tyrkias militærstrategi. De har brukt terrorister som sine betalte mordere i Syria i mange år, og de har gjort det med et visst hell i Libya. Under krigen mellom Aserbajdsjan og Armenia sendte også Tyrkia 2500 leiesoldater fra Idlib, men de klagde over at de ble brukt som kanonføde og hadde store tap. Det hevdes at 514 av dem ble drept i kampene og at sjebnen til 240 av dem forsatt er ukjent.

Det syriske Hawar News Agency (ANHA) hevder at Tyrkia også forbereder seg på å sende leiesoldater fra Idlib til Kashmir for å slåss mot indiske styrker der.

Men Tyrkia har store økonomiske problemer. I 2020 ble landets handelsbalanse med utlandet forverret betydelig, og ligger på omlag 45 milliarder dollar, skriver Al Arabiya. Den tyrkiske valutaen lira har også falt kraftig målt i dollar. Landet er inne i sin verste økonomiske krise på 20 år. De militære eventyrene til president Recep Tayyip Erdogan gjør det ikke bedre, og det kan være noe så enkelt som pengemangel som gjør at de innleide morderne hans aksjonerer for lønnsutbetalinger.

Forrige artikkelIran: – To land sto bak drapene på Qassem Soleimani og hans følge
Neste artikkelTvangsutflytting og miljøproblemer får grønlandsk ungdom til å kreve sjølstendighet