Regjeringa i Storbritannia gir Pfizer garanti mot søksmål

3
Foto: Shutterstock

Den britiske regjeringa har gitt den farmasøytiske giganten Pfizer garanti mot søksmål, slik at deres koronavaksine kan rulles ut allerede andre uke i desember 2020. Dette skriver avisa The Independent. Dette bekreftes av det britiske helsedepartementet. Den britiske regjeringa har også fått på plass lovendringer som vil beskytte andre vaksineselskaper mot å bli saksøkt dersom deres vaksiner skulle føre til noen problemer for dem som får sprøytene. Det er også sørget for å etablere juridisk beskyttelse for dem som setter vaksinene, samt for de selskapene som produserer dem.

Sjefen for Pfizer i Storbritannia, Ben Osborne, nekter å forklare hvorfor selskapet trenger bekyttelse mot søksmål.

Et av verdens fremste medisinske tidsskrifter, BMJ, (British Medical Journal) har tatt kraftig til orde mot de metodene den farmasøytiske industrien bruker for å lansere koronavaksinene sine. I stedet for å legge fram resultatene av testene i fagfellevurderte vitenskapelige artikler, slik den vitenskapelige standarden tilsier, velger vaksineindustrien å legge fram sine resultater i form av pressemeldinger, skriver BMJ.

«Alle disse dataene for de forskjellige vaksinene er potensielt veldig lovende, men ingen av fase III-studiene har blitt publisert i fagfellevurderte tidsskrifter eller analysert etter aldersgruppe, kjønn og saksbeskrivelse (asymptomatisk, mild, alvorlig), virusoverførbarhet etter immunisering, eller varighet av beskyttelsen.»

Forfatterne, professor Jose M Martin-Moreno, æresprofessor John Middleton, professor Mohamud Sheek-Hussein og professor Manfred S Green skriver:

Som profesjonelle i folkehelsa mener vi at resultatene av kliniske studier, enten foreløpige eller endelige, bør være gjenstand for en korrekt systematisk prosess og deretter publiseres i fagfellevurderte journaler. Å rapportere resultatene av covid-19-vaksine i pressemeldinger før publisering i tidsskrifter er verken god vitenskapelig praksis eller hjelper til med å bygge offentlig tillit til vaksiner. Hvis forsøksdata for covid-19 kandidatvaksiner kunngjøres for tidlig, kan dette true integriteten og troverdigheten til forsøkene. Dette kan forvrenge det som burde være en streng fagfellevurderingsprosess. Vi mener at data og konklusjoner ikke skal frigjøres som troverdige før det vitenskapelige samfunnet kan bedømme gyldigheten av disse påstandene ved å vurdere en fullstendig redegjørelse for hva som ble gjort.

Forfatterne krever at WHO oppretter ei nøytral ekspertgruppe som kan gjennomgå det som foreligger av dokumentasjon om vaksinene og publisere resultatene.

Hasard med liv og helse

Når den britiske regjeringa vil tillate å begynne massevaksinasjon med vaksiner som ikke har vært igjennom de vanlige vitenskapelige prosessene og ikke er blitt vurdert av nøytrale forskere, driver den hasardspill mde liv og helse. Når den så gir vaksineindustrien beskyttelse mot søksmål fra pasientene, så viser den at den er klar over dette.

Forfatterne, professor Jose M Martin-Moreno, æresprofessor John Middleton, professor Mohamud Sheek-Hussein og professor Manfred S Green skriver:

Som profesjonelle i folkehelsa mener vi at resultatene av kliniske studier, enten foreløpige eller endelige, bør være gjenstand for en korrekt systematisk prosess og deretter publiseres i fagfellevurderte journaler. Å rapportere resultatene av covid-19-vaksine i pressemeldinger før publisering i tidsskrifter er verken god vitenskapelig praksis eller hjelper til med å bygge offentlig tillit til vaksiner. Hvis forsøksdata for covid-19 kandidatvaksiner kunngjøres for tidlig, kan dette true integriteten og troverdigheten til forsøkene. Dette kan forvrenge det som burde være en streng fagfellevurderingsprosess. Vi mener at data og konklusjoner ikke skal frigjøres som troverdige før det vitenskapelige samfunnet kan bedømme gyldigheten av disse påstandene ved å vurdere en fullstendig redegjørelse for hva som ble gjort.

Forfatterne krever at WHO oppretter ei nøytral ekspertgruppe som kan gjennomgå det som foreligger av dokumentasjon om vaksinene og publisere resultatene.

Hvorfor skulle man ha behov for juridisk beskyttelse mot søksmål hvis vaksinen er trygg?

Pfizer har en tvilsom historie når det gjelder skade på pasienter. Den mest kjente saka dreide seg om et utbrudd av meslinger, kolera og meningit i Nigeria i 1996. Pzifer satte opp et senter i byen Kano og ga medisinen trovafloxacin til 200 barn. Lokale rapporter sa at 50 av barna døde i eksperimentet og at andre fikk alvorlige fysiske og mentale skader. Foreldrene til barna saksøkte selskapet som prøvde å få rettsapparatet i USA til å avvise saka. Det lyktes de ikke med. John Le Carrés roman The Constant Gardener var inspirert av denne skandalen.

Det medisinske tidsskriftet BMJ skrev en artikkel om saka under tittelen Pfizer accused of testing new drug without ethical approval.

Det er altså en av de velkjente spekulantene i liv og helse som nå har fått den britiske regjeringas velsignelse til å sette i gang et gigantisk eksperiment på folket i Storbritannia uten å risikere noen som helst juridiske konsekvenser hvis det skulle gå virkelig galt.

Største eier i Pfizer er Vanguard. BlackRock er også en av de store eierne, og det er også Oljefondet.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Nedstegnigen av hele verden var totalt unødvendig, og nå skal de i tilleg vaksinere folk med en helt ny utestet vaksine. Ren galskap er det…

  Kina influensaen er totalt hysteri… Uanvhengig forskning og offentlig tilgjengelig statistikk viser at c0r0na er ikke værre enn en litt over gjennomsnittet vanlig influensa. De som har makten har helt mistet hodet og objektiviteten når det gjelder c0r0na, noen av disse er folk som har “trippet” og ventet på at dette skulle skje i årtier, NÅ har de endelig sjangsen til å redde verden er det de tror. De har mistet all objektivitet grunnet de er besatt av pandemier og klarer rett å slett ikke å se at c0r0na er statistisk sett ufarlig. Samme folkene klarte nesten å starte samme panikken med svine influensaen men det ble stoppet tidlig av et søksmål som klarte å overbevise retten om at det var ikke så farlig som ekspertene påsto.

  I tilleg så har media slukt disse fanatikernes syn grunnet frykt selger så de gikk helt bananas med å mate hele verden med skrekk propaganda. Og politikerne falt for allt dette som fluer… Nå har det gått så langt at de som sier noe imot blir utsatt for sanksjoner i form av utfrysing, sparken fra jobb og verv med mere. I tilleg så gjør den strenge sensuren hvor all informasjon som ikke støtter deres fantasiversjon fjernet og alt av kommentarfelt på main stream media er stengt ned.

  Summa sumarum så har det ført til at de som sitter og bestemmer lever nå i sin helt egen fantasiverdens ekkokammer totalt avskåret fra all form for kritikk fra de som fortsatt har vettet i behold og ser galskapen i det hele.

 2. Avatar for Anki Anki says:

  Men fortsatt hylles vaksiner over en lav sko. Det er liksom ikke det minste mistenkelig at vaksinepusherne blir fullstendig fritatt for følgeskader. Ikke den minste lille bjelle som ringer. Man kan ikke annet enn å la seg imponere over den totale overgivelse til denne legale mafiavirksomheten. Og “alle” har glemt at GlaxoSmithKline stilte som betingelse at staten måtte påta seg erstatningsansvar for eventuelle skader som følge av vaksinen pandemrix i 2009. Eller? Noen husker hvordan det gikk.

 3. Storbritannias befolkning i yrkesaktiv alder som står for skattegrunnlaget skal nå masse-vaksineres, og det med en uprøvd haste-vaksine som ikke er fagfelleskaps-vurdert, som kan gi bivirkninger som for mange kan bli alvorlige og invalidiserende, og det for å ikke smitte en risikogruppe som utgjør bare et par prosent, som er i høy alder og for de flestes del på sykehjem. Dette for et virus med en overlevelsesprosent på over 99,5%.

  Det er hasardspill med nasjonens fremtid, potensielt kan så mange få så alvorlige bivirkninger at de må ut av yrkeslivet, og dermed reduseres skattegrunnlaget som skal brukes til å betale Storbritannias korona-krise rekordgjeld til WB og IMF på over 500 milliarder £.

  I tillegg kan Pfizer, som nå garantert ikke blir saksøkt om det blir bivirkninger for store deler av befolkningen, gå fra det hele med full fortjeneste, og også produsere medisiner med stor fortjeneste for å behandle bivirkningene.

  Den globale storkapitalen har sine folk på begge sider av bordet, det er deres politikere og representanter for Pzifer som sender hele regningen til befolkningen holdt i en tilstand av panikk av den samme storkapitalens MSM. En kan bare konstatere at fremdriften til New World Order går med store steg fremover.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere