Norske medier ødelegger seg selv for å forsvare Joe Biden

0

En datamaskin med eposter og bilder foreligger med Hunter Bidens navn knyttet til seg. Det er bekreftet at FBI har datamaskinen i sin varetekt. Medier har bekreftet at eposter er ekte fra folk som var med i samtalene der. En tidligere forretningspartner av Hunter Biden bekrefter at Joe Biden har en viktig rolle i Hunter Bidens virksomheter. Men for flere såkalt store nyhetsmedier i Norge er dette ikke å regne som nok belegg til å ta saken på alvor.

Konspirasjonsteorier uten belegg om at datamaskinen er en russisk desinformasjonskampanje, syns disse mediene åpenbart er greit.

VGs bloggere fornærmer sine egne leseres intelligens når de kommenterer debatten mellom Trump og Joe Biden. Utidig, sier Hanne Skartveit om at Trump angriper Bidens familie. Skartveit forsøker å få saken til å dreie seg om at Trumps anklager bryter med anstendighet og normer. Men Hunter Biden-saken har jo for lengst begynt å handle om Joe Biden sjøl, og det er vitner som bekrefter den eldre Bidens deltakelse i finanseventyrene til junior. Det blir da fullstendig skivebom å omtale dette som om det var et usaklig angrep mot et familiemedlem.

Normalt sett har norske medier lite problemer med å videreformidle tynt belagte påstander dersom de rammer Trump eller andre politikere og aktører medieklikken ikke liker. Men her sitter man altså med store mengder konkrete beviser, samt personer som står fram med navn og ansikt og bekrefter detaljer i historien.

Tony Bobulinski, en tidligere forretningspartner av Hunter Biden, har stått fram og bekreftet det konkrete innholdet i en epostkommunikasjon som ble omtalt i New York Post forrige uke. Det var altså samme New York Post som fikk kontoen sin låst av Twitter fordi de lenket til saken om Hunter Biden.

Bobulinski bekrefter mistankene om at The Big Guy som skal motta en andel av pengene de tjener er Joe Biden.  Bobulinski har sagt han vil overlevere alt han har av beviser til Senatet.

Jo mer VG og andre medier utsetter å ta tak i substansen i Biden-skandalen på en ordentlig måte, jo mer desperat partiske vil de se ut.

Vil de ha oss til å tro at Putins agenter satt og skrev epostene som bekreftes av Hunter Bidens forretningspartnere? Eller var det russiske hackere som stjal Bidens eposter og overførte til en PC som så ble innlevert til en datareparatør?

Var det kanskje datereparatøren som mottok datamaskinen en russisk agent? Mannen som henvendte seg til FBI og gikk først til andre aktører da han var misfornøyd med oppfølgingen fra det føderale etterforskningsbyrået?  

NTB, VG, til og med statsfinansierte NRK, har fra starten av skandalen oppført seg som Joe Biden og demokratenes krisehåndteringsteam.

En såkalt ekspert flotter seg i Nettavisen med uttrykk som «semiotisk opphisselse» i et absurd forsøk på å bagatellisere korrupsjonsanklagene. «Eksperten» Hilmar Mjelde mener at folk bryr seg lite om skandaler og angivelige skandaler som involverer demokratene. Det er jo en interessant påstand med tanke på at det er forholdsvis opplest og vedtatt at det at FBI gjenopptok saken med Hillary Clintons eposter like før valget i 2016 skadet Clintons valgkamp. Men tiden vil jo vise om amerikanske arbeider- og middeklassevelgere i Pennsylvania så likegyldige til politisk korrupsjon som hva enkelte norske USA-kommentatorer er.

På tross av alle forsøkene fra de sosiale mediegigantene Facebook, Twitter, samt medier som har kastet journalistikken i søplebøtta og meldt seg som frivillige i demokratenes valgkamp, kan Biden-skandalen bli umulig å kvele. Mengden av bevis blir antakelig for stor til at VG, NTB og NRK kan fortsette med denne komiske Ali-imitasjonen sin på sikt.  

Forrige artikkelDe som lærer oss å hate Russland
Neste artikkelFaktisk viser at de verken forstår journalistikk eller vitenskap