Norske medier ødelegger seg selv for å forsvare Joe Biden

10

En datamaskin med eposter og bilder foreligger med Hunter Bidens navn knyttet til seg. Det er bekreftet at FBI har datamaskinen i sin varetekt. Medier har bekreftet at eposter er ekte fra folk som var med i samtalene der. En tidligere forretningspartner av Hunter Biden bekrefter at Joe Biden har en viktig rolle i Hunter Bidens virksomheter. Men for flere såkalt store nyhetsmedier i Norge er dette ikke å regne som nok belegg til å ta saken på alvor.

Konspirasjonsteorier uten belegg om at datamaskinen er en russisk desinformasjonskampanje, syns disse mediene åpenbart er greit.

VGs bloggere fornærmer sine egne leseres intelligens når de kommenterer debatten mellom Trump og Joe Biden. Utidig, sier Hanne Skartveit om at Trump angriper Bidens familie. Skartveit forsøker å få saken til å dreie seg om at Trumps anklager bryter med anstendighet og normer. Men Hunter Biden-saken har jo for lengst begynt å handle om Joe Biden sjøl, og det er vitner som bekrefter den eldre Bidens deltakelse i finanseventyrene til junior. Det blir da fullstendig skivebom å omtale dette som om det var et usaklig angrep mot et familiemedlem.

Normalt sett har norske medier lite problemer med å videreformidle tynt belagte påstander dersom de rammer Trump eller andre politikere og aktører medieklikken ikke liker. Men her sitter man altså med store mengder konkrete beviser, samt personer som står fram med navn og ansikt og bekrefter detaljer i historien.

Tony Bobulinski, en tidligere forretningspartner av Hunter Biden, har stått fram og bekreftet det konkrete innholdet i en epostkommunikasjon som ble omtalt i New York Post forrige uke. Det var altså samme New York Post som fikk kontoen sin låst av Twitter fordi de lenket til saken om Hunter Biden.

Bobulinski bekrefter mistankene om at The Big Guy som skal motta en andel av pengene de tjener er Joe Biden.  Bobulinski har sagt han vil overlevere alt han har av beviser til Senatet.

Jo mer VG og andre medier utsetter å ta tak i substansen i Biden-skandalen på en ordentlig måte, jo mer desperat partiske vil de se ut.

Vil de ha oss til å tro at Putins agenter satt og skrev epostene som bekreftes av Hunter Bidens forretningspartnere? Eller var det russiske hackere som stjal Bidens eposter og overførte til en PC som så ble innlevert til en datareparatør?

Var det kanskje datereparatøren som mottok datamaskinen en russisk agent? Mannen som henvendte seg til FBI og gikk først til andre aktører da han var misfornøyd med oppfølgingen fra det føderale etterforskningsbyrået?  

NTB, VG, til og med statsfinansierte NRK, har fra starten av skandalen oppført seg som Joe Biden og demokratenes krisehåndteringsteam.

En såkalt ekspert flotter seg i Nettavisen med uttrykk som «semiotisk opphisselse» i et absurd forsøk på å bagatellisere korrupsjonsanklagene. «Eksperten» Hilmar Mjelde mener at folk bryr seg lite om skandaler og angivelige skandaler som involverer demokratene. Det er jo en interessant påstand med tanke på at det er forholdsvis opplest og vedtatt at det at FBI gjenopptok saken med Hillary Clintons eposter like før valget i 2016 skadet Clintons valgkamp. Men tiden vil jo vise om amerikanske arbeider- og middeklassevelgere i Pennsylvania så likegyldige til politisk korrupsjon som hva enkelte norske USA-kommentatorer er.

På tross av alle forsøkene fra de sosiale mediegigantene Facebook, Twitter, samt medier som har kastet journalistikken i søplebøtta og meldt seg som frivillige i demokratenes valgkamp, kan Biden-skandalen bli umulig å kvele. Mengden av bevis blir antakelig for stor til at VG, NTB og NRK kan fortsette med denne komiske Ali-imitasjonen sin på sikt.  

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for pcwh pcwh says:

  Komiske Ali, god sammenligning. Og denne:

  IMG_0729

 2. Avatar for Johnny Johnny says:

  Nei, folk flest tror blindt på det norske medier skriver, så her er det ikke snakk om noen ødeleggelse.
  Prater man med vanlige mennesker, folk som ikke er politisk aktive, så har de ingen tro på at media lyver. Sier man at dette kan dokumenteres, så avfeies dokumentasjonen som noe idioti konspirasjons-teoretikere har funnet på. Daglige drypp fra media fester seg i hjernen deres og blir sannheten, har det stått i avisen så er det sant. Spør man folk om Putin så er han en gal tyrann, Assad er en ondskapsfull diktator og i USA er det gull og grønne skoger, bortsett fra Trump da. Saueflokken er hjernevasket og de vet det ikke selv. Nei, norske medier og journalister løper ingen risiko når de ter seg som en Quisling.

 3. Avatar for ketil ketil says:

  Middelklassen og overklassens valg. I USA har de bare to høyrepartier og velge mellom. Og i dette valget kan de velge mellom Kolera eller ren pest. En hver arbeider og fattigfolk burde ikke ha noe problem med å avstå fra dette overklassesirkus. For dem er det bare en revolusjon som kan velte dette imperialistiske diktaturet.

 4. Takk Steigan.no for at dere jobber etter Vær varsom-plakaten og andre presseetiske prinsipper, noe som nesten alle i Norsk presse de siste årene har kastet ut med badevannet. Jeg bor i USA og er nesten “besides myself” av norsk presses dekning av USA og President Trump. Interessant å lese deres meninger om hvordan media forsvarer Joe Biden. Og 100% enig… Det største problemet jeg har er at pressen har klart å indoktrinert mine bekjente og familie i Norge som har et helt annet syn på USA de siste årene.
  Det har fått en slags skadefryd og forakt som ikke eksisterte før. Jeg mener at “long term” så er dette skadelig for vårt forhold til USA. Den yngre generasjon vokser opp med forakt mot landet, og mange voksne nordmenn har det allerede. Jeg vet det for jeg har fått nok kjeft av bekjente på grunn av Trump. Jeg ble kalt rasist for ikke lenge siden av en bekjent for jeg støtter Trump. Det er vondt. Jeg stemmte på Clinton for jeg var hjernevasket av MSM (min unnskyldning).
  Gleder meg til å lese flere innlegg. Jeg har startet en blogg/Facebook om pressen og livet i USA. Det hjelper litt på frustrasjonen. Lol. God natt i Norge:))

 5. Avatar for TarjeiV TarjeiV says:

  Ja, og det ødelegger ikke bare forholdet nordmenn har til USA, men det forsurer vennskap og familiebånd her til lands. Folk man i utgangspunktet skulle hatt en god tone med, blir avmålte, hvis man prøver å nyansere bildet av Trump, Assad etc. Men hva skal man gjøre, gå på akkord med sin egen samvittighet? Det er ganske så sårt, det hele.

 6. Helt enig. Det er sårt og trist. Under den verste av koronakrisen ble jeg konfrontert flere ganger om Trump fordi avisene skrev om han og hvordan han hånderte krisen og hver insane kommetar han sa. I stedet for å støtte hverandre kom jeg i flere ubehagelige situasjoner da jeg prøvde å komme til motmæle. Pressen har virkelig gjort en glimernde jobb. De snakker om at Trump polariserer USA men jeg skylder på pressen. Og de snakker ikke om de store samfunnsproblemene i Norge på samme nivå som USAs.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere