Koronatiltakene har gjort Australia til en politistat

16
Skjermdump fra Facebook

Til tross for at Australia relativt har en svært lav dødsrate knyttet til covid-19, har myndighetene innført noen av de mest ekstreme tiltakene i verden.

Myndighetene i staten Victoria, der Melbourne er delstatshovedstad, har gått lengst. Tidlig i august 2020 vedtok delstatsparlamentet å innføre portforbud mellom 20.00 og 5.00 hver dag med unntak av jobb, helse og omsorg. Tiltakene ble lempet litt på fra 16. september, men det er for eksempel fortsatt påbudt å bruke maske når man er utenfor hjemmet. Det har vært satt en maksimumsgrense for hvor langt man kan bevege seg fra hjemmet på 5 kilometer og grense for å trene utendørs på en time. Det har også vært omfattende stenging av arbeidsplasser. De som skal jobbe må ha en arbeidstillatelse. Har man ikke den med seg risikerer man en bot på 1000 australske dollar, ca. 6.620 kroner.

Politimetodene viste seg med all tydelighet da en gravid kvinne ble hardhendt arrestert på stranda fordi hun hadde beveget seg mer enn 5 kilometer fra hjemmet.

Episoden ble filmet og lagt ut på Twitter, men der heter det at den ikke lar seg spille av.

Den kan derimot sees i denne kommentaren fra The Duran:

Knut Lindtner kommenterer dette på Derimot.no:

«Hendelsen kom etter advarsler fra Victorias statlige myndigheter om at politiet kunne stenge av strendene rundt Melbourne dersom innbyggerne neglisjerte sosial avstand.

«Victoria-politiet har makt. De er nådeløst bestemte på å være sikre på at folk følger reglene». advarte statsminister Daniel Andrews. 

Denne hendelsen kom litt over en måned etter at en kvinne fra Ballarat, også en ventende mor, ble arrestert for en «hendelse» i en anti-lockdown-samling i Melbourne. Videoen fra denne arrestasjonen ble viden spredt i sosiale medier, og førte til en massiv reaksjon fra befolkningen. https://www.youtube.com/embed/zfCygooTOM4?feature=oembed

Victoria er Australias mest folkerike stat. Tidligere har befolkningen kunngjort en plan for å gå mot visse lockdown-restriksjoner i Melbourne.

Myndighetene har til slutt innført nattlig portforbud. De mener innbyggerne kan gå ut når som helst ellers for å handle mat og andre nødvendigheter, å trene utendørs, reise til arbeidet og ellers å gå på skolen, eller å besøke legen.

Folk kan også reise mer enn 5 kilometer hjemmefra av de nevnte årsakene, unntatt for å handle og trene.

5-kilometers-grensen gjelder iallfall fram til 19. oktober, og vil bli trukket tilbake dersom Victorias 14 dager gjennomsnittelige Covid-19-infeksjonene vil være mindre enn fem tilfeller.

Men Andrews signaliserer at å lette på restriksjonene  på folks bevegelighet ikke er sikkert.

«Det kan komme en tid da vi blir kvitt dette. Men nøyaktig når det vil bli vet vi ikke – eller det kan bli forlenget. Når dette kan skje kan vi ikke være sikre på nå», sa han.

Australia har notert bare 27 000 koronavirus-tilfeller, og bortimot 900 dødsfall.  Mesteparten av de infiserte og døde kommer fra Victoria.»

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Enebak Enebak says:

  Disse overgrepene sprer seg fortere enn virus. Hvor mange ganger har ikke norske myndigheter jakka seg opp med henvisning til at andre land gjorde det først?

  Dette handler om at tar du den, så tar du den også. Du har jo sett sjøl hvor selvfølgelig vi tok det da myndighetene gikk inn i private hjem i Oslo og bestemte hvor mange som kan sitte rundt middagsbordet.

  Nå sitter du og forsvarer overgrepene i Australia med at pytt, det skjer tross alt bare i Melbourne.

 2. Avatar for Mari Mari says:

  Ikke nok med det. Vanlig folk blir behandlet som kriminelle mens kriminelle kan fare frem som de vil omtrent.
  Et eksempel hvordan maskene beskytter vanlig folk kontra de kriminelle.


  Nå har jeg da et spørsmål til myndighetene. Særlig med tanke på at Nederlanske Helseminister faktisk sa, på kamera, at maskene kun tjener til hensikt å studere folkets reaksjon, hva med rettsikkerheten til folk?
  I dette tilfelle ser jeg for meg vitneavhør som vil foregå noe slikt som dette:
  Politiet: Så du mistenkte?
  Vitne: Det er mulig.
  Politiet: Vil du kunne gjenkjenne mistenkte?
  Vitne: Eh…nei.
  Min tanke er da som så. Jeg er mor til en autistisk liten gutt på 9 som er ikke-kommunikativ. Han har ikke ord ei heller kan han tegnspråk. Han går på spesialskole som har mange unger og mange ansatte som går inn og ut dagen lang. Hvem som helst kan gå inn i bygninga uten å bli gjenkjent, takket være disse maskene. Hvordan vil vitneavhør foregå dersom et av barna blir kidnappa?
  Maskene har blitt avslørt gjennom studier at de ikke beskytter mot sykdomsspredning men faktisk kan spre smitte, kan utløse hjerteproblemer, utløse astma og mer, mens myndighetene her til lands for åpen kamera altså innrømmet at maskepåbud er et sosialt prosjekt som i enden skader vanlig folk men gir dekke for kriminelle.
  Hvordan folk kan godta denne galskapen er rett og slett merkelig.
 3. Avatar for Enebak Enebak says:

  Mener du jeg må ta del i Melbournes plager i solidaritet med australske myndigheter?

 4. Avatar for tjatta tjatta says:
 5. Avatar for Enebak Enebak says:

  Sånn som den sporten der utvikler seg, skal du ikke se bort fra at det blir NM allerede i januar!
  Selv har jeg mer tro på fridrukning.

 6. 900 dødsfall fra Covid-19, og Australia har en befolkning på snart 26 millioner. 809 av dem i Victoria som har en befolkning på 6,3 millioner. Gjennomsnittlig alder på avdøde er 82 år, og gjennomsnittlig levealder i Australia er 82,5 år. De fleste avdøde er pleiepasienter og beboere på omsorgs-sentre.

  I lys av dette blir Australias koronatiltak og da spesielt for staten Victoria helt absurde, politiet regelrett herjer og mishandler folk på et grunnlag som ikke kan rettferdiggjøres, “pandemien” er ikke farligere en et mildere sesonginfluensavirus for 99,5% av befolkningen som ellers i de fleste andre land.

  Det er bare å konstatere at MSM i Australia gjør sitt oppdrag for storkapitalen der som her, og har hensatt befolkningen i en panikktilstand og alarmberedskap enda overstående statistikk kan hentes fra Internett på et par minutter for australiere som her. Folk stoler på at presse og media fremstiller situasjonen riktig, og blir ukritiske.

  I kombinasjon med at de fleste underkaster seg myndigheter og autoriteter. Spesielt når politimyndigheten går frem med en slik rystende brutalitet som i Victoria.

 7. Avatar for aford aford says:

  Hvilket minner meg om at jeg bør spørre deg, siden det kan se ut til at du har en viss interesse for vannsport: Hvordan er reglene i synkronsvømming igjen, dersom den ene svømmeren plutselig drukner? :thinking:

 8. Avatar for K11 K11 says:

  Dette er det mest interessante. Det ser ut til at mange, også i Norge, er positive til strenge restriksjoner. Også når det skader dem selv.

  Men i bl.a. USA ser man at noen delstater, som Florida, angivelig fjerner restriksjonene. Og Trump selv har som kjent gått ut og sagt at covid-19 er mindre farlig enn influensa. Dette er 1 av flere grunner til at han ville vunnet valget også uten israelsk innblanding. Naturligvis er amerikanere flest grundig lei av restriksjoner som primært rammer de fattigste, og som kun gavner Jeff Bezos, Bill Gates & Co.

  Det er ikke helt enkelt å spå hvordan dette vil utspille seg videre, men jeg gjetter at stadig flere mennesker blir mer og mer misfornøyd med myndighetenes bisarre, urettferdige og hardhendte håndtering av den såkalte pandemien. I protest flokker de seg rundt populister og “anti establishment”-figurer som Trump, som bygger ned den gamle verdensordenen for å bane vei for den nye.

  Bill Gates & Co. spiller rollen som antagonister i dette globale dramaet. Disse hører også til den gamle verdensordenen som skal “beseires” av “oppvåknende konspinisser” etter den iscenesatte kollektive oppvåkningen som pågår nå.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

8 flere kommentarer

Deltakere