USA: Portugal må velge mellom Kina og sine allierte!

0
Shutterstock

George Glass, som er USAs ambassadør til Portugal, har sagt i et intervju med avisa Expresso at Portugal «må velge mellom Kina og sine allierte».

Etter mange forsøk i den siste tida på å fraråde Portugalt fra videre økonomisk samarbeid med kineserne, har den amerikanske ambassadøren George Glass kommet med et nytt utspill – denne gangen i avisa Expresso – der han understreker nå er øyeblikket da Portugal må avgjøre om det skal samarbeide med ‘sikre partnere, de allierte’ eller velge sine ‘økonomiske partnere, kineserne’.

Hvis valget er det sistnevnte, vil USA ikke ha annet valg enn å «endre måten vi kommuniserer med Portugal på,» sier Glass.

Dette er ikke første gang den tidligere forretningsmannen fra Oregon har kommet med det Expresso innrømmer var ‘mindre enn diplomatiske toner’.

Intervjuet falt på steingrunn i Portugal. Utenriksminister Augusto Santos Silva svarte Glass og sa at Portugal ikke vil gi etter for press fra USA.

«I Portugal er det de portugisiske myndighetene som tar beslutningene, som bestemmer hva som er Portugals interesser, innenfor rammen av grunnloven og portugisisk lov.»

Venstreblokken i Portugal karakteriserer utspillet fra Glass som «meget alvorlig» og vil heller ikke på noen måte bøye seg for USAs press og innblanding i portugisiske forhold.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.