Korona: Antallet smitta og døde kan ikke forsvare alle tiltaka

25
Illustrasjon: Shutterstock
Ove Bengt Berg

Av Ove Bengt Berg.

I mars begynte daglige timeslange direktesendinger på NRK med fortløpende publisering av antall døde med oppgitt årsak korona. Stemninga var fortetta, nå skjer det noe! Døden på hvert hjørne! Bilder fra Kina der folk blei sperra inne i husa sine med oppgangsdørene sveisa igjen. Høye dødsfall i Sverige og i Italia. Antall innlagte for intensivbehandling blei av NRK og TV2 meldt med et forvarsel om en raskt kommende død. Fulgt av kategoriene «innlagt på vanlige sjukehussenger» og «antall nye smitta.» Nå meldes det bare om antall nye smitta. Det er knapt noen som dør lenger, og så og si ingen er under intensiv behandling. Det er veldig god plass på sjukehusene i Norge med våre rundt 11 000 senger i alt.

Av Ove Bengt Berg

VG 05.09.20 Jorona
Fra vg.no 05.09.20

Totalt 11 231 er siden i februar registrerte som smitta av korona i Norge, av nesten 780 000 testa. Er det mange? 264 er døde i løpet av et halvt år og «FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å skille om pasienten har dødd av eller med covid-19». Ni av ti av de døde var innlagt på sjukeheimer, og gjennomsnittsalderen på de døde var 82 år. FHI, Folkehelseinstituttet, oppgir 8. juli at 15 dødsfall, 6 prosent, er registrert uten underliggende kronisk sjukdom. På sjukeheimer er en pasient, før korona, innlagt i gjennomsnitt i bare to år, før personen dør. Tre av ti dør i løpet av det første halve året etter innleggelsen. På tidspunktet da 195 var registrert døde, var de yngste døde seks personer i 50-åra. Til sammenlikning: Det er rundt tusen som dør hvert år av vanlig sesonginfluensa.

Gjennomsnittlig de siste åra dør det 41 000 mennesker i Norge hvert år, det er 112 mennesker hver dag. De dør av sjukdommer og ulykker, men mest av alderdom. Å bli gammel er å nærme seg døden. Når vi blir gamle kan lett mindre sjukdommer framskynde og utløse døden. Overraskende nok dør det færre i Norge i disse koronatider. Begravelsesbyråene melder om færre døde enn vanlig og får koronastøtte.

Når en ser på alle tall, isolert og sammenlikna med andre sjukdommer, er det ikke mulig å si at vi har en pandemi som tilsier så drastiske samfunnstiltak som i Norge og i de fleste andre vestlige landa. Korona er ikke svartedauen, det er ikke spanskesjuken. Det er som aids, twar, svineinfluensa og ebola som ikke blei som alarmert. Ingen stor fare for folk eller for samfunnsdrifta.

Mediene som mikrofonstativ, hvorfor ikke kritiske spørsmål?

Hvorfor stiller ikke de som har «kritisk vurdering» som sjølerklært yrkeskjennetegn, journalistene, et eneste kritisk spørsmål til realiteten av konsekvensen av sjukdommen og om de omfattende tiltaka derfor er nødvendige? Målt opp mot de økonomiske konsekvensene og de andre sjukdommene som kreft?

Tiltaka: Begrunnelse og virkning uten dokumentasjon
Det svært begrensa antallet døde av korona blir nå forklart som et resultat av de strenge tiltaka regjeringa gjennomførte med enstemmig (?) oppslutning i Stortinget. Men det er ikke dokumentert at den påståtte sannsynligheten for at de gjennomførte vedtaka var de riktige, som det nasjonale reiseforbudet i påsken. Ei heller er det noen dokumentasjon på at akkurat de gjennomførte tiltaka har redusert utbredelsen. Muligheten til hårklipp måtte stenges, men ikke lenger enn til at helse- og kulturministrene fikk behov for klipp.

influensa-dc3b8dsfall-2
Tilsendt fra FHI.

Når det dør rundt tusen av sesonginfluensa hvert år, så er det etter at 200 000 har vaksinert seg mot influensaen, mest blant de eldre. Tross virkningsfull vaksine, gir det likevel fire ganger flere døde.  Koronatiltaka var selektivt strenge, retta mot småbedrifter som treningssentre, frisørsalonger og fotpleiere. Og idrettsutøvere i konkurranser av alle kvaliteter. Kjøpesentre fikk fortsette som før, som matvarebutikker, vinmonopolet, sportsbutikker og bokhandlere.  Det var ingen kontroll på at alle disse næringsdrivende og ikke minst deres kunder fulgte pålegga. Tilskuere på fotballkamper er forbudt, men ikke 15 000 i demonstrasjon for et formål regjeringa ivrer for. Alle som kom fra utlandet og blei pålagt karantene, var det ingen kontroll med. De blir ikke registrerte. Personer pålagt karantene fikk av myndighetene tillatelse til å gå i matbutikken. Å være apotekkunde, der forutsetningsvis mange medisintrengende går, er helt ok for dem i karantene. Etter at restaurantene kunne åpne igjen, er det mye merkelig praksis med utdeling av bestikk mm som skulle tilsi smittefare.

Nedstengte skoler, hjemsendte arbeidstakere, mer hjemmekontor og færre kollektivreisende. Viktigere enn å stenge kjøpesentra og butikker? Uten disse tiltaka, ville det da dødd like mange som av sesonginfluensa? Det har jeg ikke sett dokumentert. Disse tilsynelatende isolerte arbeidstakerne, barnehagebarna og elevene traff andre i andre sammenhenger, som at skogsområdene i Oslo inntil bebyggelsen blei tettpakka i ukesvis, til og med store deler av døgnet, av mennesker som omgikk helt andre personer enn dem de var vant med. Og så møtte de enda flere ukjente på kjøpesentrene seinere på dagen…I avstand på to meter, på en meter, alltid hoste i armhulen, vaske seg med antibakk? Vi snakker om sikkert tre millioner nordmenn: Oppførte de seg hele tida i offentligheten 100 prosent feilfrie?

Sterkt overdrivi

Dette peker klart i retning av at både smittefaren og konsekvensen av å bli smitta, er sterkt overdrivi. Det siste nå er påstanden om de farlige langtidsvirkningene av de smitta. Hvordan kan det medisinsk fastslås langtidsvirkninger av korona bare etter seks måneder?

Tiltak uten nedstenging: Akseptabelt
Det hadde vært forståelig om regjeringa kunne nøyd seg med mange tiltak i måten å omgå hverandre på, men uten å stenge ned eller forby en eneste økonomisk eller sosial virksomhet. Det kunne blitt innført munnbind på kollektivtransport, som i Tyskland. Reint bortsett fra at ingen norsk regjering de siste mer enn ti åra har sett seg råd til å kjøpe inn munnbind til oss eller sørge for at de blir produsert i Norge. Derfor sa regjeringa da det ikke fantes munnbind i Norge, at det var «falsk» trygghet. I Tyskland har det også vært påbud om munnbind i butikker og kjøpesentre. Munnbind kan en i Tyskland heller ikke ta av seg før en ved restaurantbesøk har fått tilvist bord og oppgitt navn, adresse og telefonnummer på et ark restauranten må arkivere.

Koronaen:
Nok en eliteløgn som om krigene og globaliseringas og innvandringas velsignelser?
De europeiske koronatiltaka griper sterkt inn i folks hverdagsliv. Viktigst: I manges økonomiske hverdag. Når koronatiltaka blir oppheva står mange økonomisk ruinert igjen. Når stadig flere vil se at påstanden om dødeligheten og skadevirkningene ikke stemte og at de store belastningene var helt unødvendige, vil koronaen bli nok en avsløring av den internasjonale politisk/økonomiske elitens krav om ny politikk og løfter om bedre velstand for alle. Som løgnene om globaliseringas velsignelser, USAs «humantære» kriger i Midtøsten og EU-kommisjonens løfter til Europas folk om økt velstand om politisk kontroll over økonomien oppheves

Denne artikkelen ble først publisert på Politikus.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Anki Anki says:

  Tja. Selv med så åpenbare løgner som denne k-hypen, klamrer folk seg til frykten sin med armer og bein. Å bivåne en sivilisasjon skrumpe inn til en psykotisk rosin har vært interessant. Agenda21-ingeniørene har klar bane :wink:

 2. Den ultrarike eliten har med korona-krisen vist at deres enorme kapitalreserver ikke er truet av deres konstruerte kriser. De har akkumulert mer penger under tidsrommet for korona-krisen enn for samme tidsrom i tidligere år. Og regjeringene i Vesten har overført flere tusen milliarder dollar til dem, skatte-penger som arbeider- og lavere middelklasse har betalt inn i flere år, kalt “krisepakker” og “stimulanspakker”.

  Penger som bankkartellene ikke trengte, også som under en annen krise konstruert av finanskapitalen, 2008 økonomiske krisen, hvor regjeringene gjorde det samme, og overførte tusener av milliarder dollar til bankkartellene.

  At de ultrarikes formuer øker under korona-krisen, hvor to hundre millioner små og middelstore bedrifter ble radert bort, viser hvordan finanskapitalen har blitt løsrevet fra realøkonomien som vanlige folk lever i, den globale storkapitalen er upåvirket av krisene den konstruerer.

  Superluksus biler som Bentley Mulliner Bacalar som er ny i 2020, fikk venteliste i Mars mens mange titalls millioner over hele verden mistet levebrødet i samme tidsrom. En prosentens forbruk av luksus varer er konstant eller økende uansett hvordan lavere samfunnsklasser har det.

  Storkapitalens politikere og MSM skal opprettholde panikken i befolkningene til storkapitalens neste enorme gevinst: -vaksinen mot et virus som 90% av de smittede ikke engang vet at de har. Prisen på vaksinen som landene må kjøpe inn til legemiddelgigantenes priser, kan ganges opp med antall milliarder mennesker som storkapitalens politikere vedtar skal vaksineres med tvang, og en kan ane den astronomiske profitten de ultrarike vil få som har investert i selskapene som skal fremstille vaksinen.

  De ultrarike kan le hele veien til bankene som de selv eier, gang på gang beviser de at de kan rane lavere samfunnsklasser som de vil med hjelp fra sine politikere og sitt MSM.

 3. Man kan sette folk i 2 grupper, de som leser aviser og ser nyheter er totalt hjernevasket og vettskremte der de kjemper for sin egen utslettelse med å støtte folkemord tiltakene der de utsletter sit eget immunforsvar med å vaske seg med løsemidler flere titalls ganger om dagen som fjerner det beskyttende fettlaget i hendene og trenger inn i kroppen, maskebruk er like ille og uten kroppskontakt med andre så blir man deprimert og suicidal.

  Når årets sesong influensa starter så vil folk dø som fluer, men det er ikke det verste, et globalt holdemort er planlagt.
  Dokumenter fra verdensbanken viser at de allerede for 5 år siden planla en global hungersnød som skulle inntreffe i 2020, ledet av John Podesta og George Soros. alt av gårder er stengt ned, der man produserer mat er forsyningleddene nede så maten må destrueres. bønder i hele verden er nektet å bruke gresshoppe gift, noe som vil eksplodere nå og milliarder vil sulte i hel. alt med støtte fra de vettskremte som har gravd sin egen grav i hjernevask frykt.

  Men selve rosinen i bollen vil inntreffe 13 okt, da tar de ned den globale økonomien, penger mister all verdi, ingen mat kan kjøpes for penger, det blir streng rasjonering og selv det å stjele et brød medfører dødsstraff.
  Mens lojalistene har var lydige og ikke hamstret så har eliten hamstret store matlagre til seg selv.
  Folk vil ta til gatene og der står elite styrkene klare til å ta dem i mot tungt væpnet.

  Så de som tenker at det er lurt å shoppe julegavet tidlig kan glemme det, det blir ingen igjen til å feire jul i år.

  https://www.youtube.com/watch?v=VufLogyCkS0
 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  “Å kaste ut barnet med badevannet” er vel et godt uttrykk for det som skjer nå.

  “– Det mest interessante akkurat nå er at det ikke er noen dødsfall, sier lege Jacob Berild ved FHI til NTB. Han følger dødsstatistikken med argusøyne. Men siden slutten av juni har det kun vært meldt om null til to dødsfall i uka. 80 prosent av alle coronadødsfallene har dermed skjedd innen utgangen av april”

 5. Avatar for Mari Mari says:

  En venninne sendte meg en video fra en nyhets sending der presenteres hvorfor Gates…den federale regjeringen innførte restriksjoner for å innskrenke smitte.
  Man må bare elske glipp.

  Rutte og de Jonge skal holde pressekonferanse som blir livestreamed og lovet at de skulle svare publikumsspørsmål. Det ble postet fort 300 spørsmål. Blant dem:

  Hvor lenge skal dere holde korona løgnen i livet?
  Hvordan kunne de legge inn ordre for koronatester allerede i 2018?
  Hvordan har dere tid til pressekonferanser når dere er så opptatt med satanistiske ritualer? (henvisning til karenes kontakt med Gates, Epstein osv.)
  En spurte Rutte om han fortsatt støtter å lovendring til seksuell lavalder ned til …tror det var 10 år, (nevner alder med forbehold) fordi Rutte ville legalisere pedofili da han var rundt 20.

  Kan ikke vente å se om karene faktisk vil svare på de 300 spørsmålene.

 6. 333 dager etter den bestialske hendelsen med norsk og dansk jente i Marokko skjer det samme med svenske Wilma.

  Terrorangrepet_i_London_7._juli_2005) den 7.7. skjedde 7 år, 7 måneder og 7+7+7=21 dager etter Luxor

  Terrorangrepet på New Zealand hvor 77 ble drept 7777 dager etter Scandinavian Star-brannen.
  Nøyaktig 9 år, 9 mnd. og 9 dager mellom flystyrt med Air France flight 447 og Etiopian Airline flight 302.

  • 999 dager mellom flystyrt i Colombia og forsvinningen av Flight 370.
  • 999 dager mellom terrorangrep på Bali og terrorangrep i Storbritannia.
  • 90999 dager mellom store jordskjelv m/tsunami.
  • 99 år og 9 måneder mellom Titanic og Costa Concordia.
  • 9099 dager mellom drap på to 5-åringer drept i Norge.
  • 7777 dager fra Scandinavian-Star til terror i Oslo/ Utøya hvor 77 mennesker ble drept.
  • 777 dager mellom Muhammar Gadaffis og Nelson Mandelas dødsfall.
  • 90 år og 9 månede r mellom Titanic og Rocknes-forliset.
  • 444 dager mellom dødsfallene til Ziggy og Alvin Stardust.

  Masseskytingen i Las Vegas den 01.10 .2017 skjedde 999 dager etter masseskyting og terror i [Paris]

  • Flystyrt i Colombia 29/11-16 i et Globalt år 9 med 81/9 passasjerer ombord [999 DAGER]

  • Militærkupp Tyrkia. Sommeren 1996 ble Velferdspartiets leder Necmettin Erbakan statsminister i en koalisjonsregjering med DYP. Året etter han presset ut av stillingen av de militære i et såkalt «postmoderne kupp». Sekularistiske offiserer presenterte et notat på et møte i sikkerhetsrådet, og tvang Erbakan til å gå av.

   • 7077 dager mellom forrige gang det var kupp i Tyrkia til et nytt kuppforsøk den 15.07.16. Det siste kuppet ble slått ned 16.7.16 1+6=7, vi reduserer dato til 777.
  • Terrorangrepet i Nice 14.07.2016 på nasjonaldagen i Frankrike kom 555 dager etter Charles-Hedbo terroren i Paris den 7. januar 2015 og 33 dager etter angrepet i Orlando den 12.06.2016.

  • Brüssel-angrepet mot flypass og metro skjedde 22.03.2016. 99 dager senere kom angrepet på flyplassen i Istanbul 28.06.2016 hvor 36 mennesker ble drept. Dette angrepet kom også 22 dager etter et tidligere angrep i Istanbul den 7. juni 2016 da 11 personer ble drept og 36 såret.
  • **[999 dager fra Washington Navy-Yard angrep hvor 13 ble drept til Orlando-angrepet 12.06.16.
  • 333 dager etter Orlando-angrepet kom angrepet i Chattanooga i fjor den 16.07.2015 hvor 4 mennesker ble drept.
  • 90999 dager mellom store jordskjelv m/tsunami. I desember 2004 var det 2 store skjelv på over 8 på skalaen med kun 3 dagers mellomrom på samme jordplate, og geologene tror det var skjelvet den 23.12.2004 som utløste det kraftige jordskjelvet den 26.12.2004 som også gav tsunami, i likhet med skjelvet i Portugal. Vi regner: F ra 01.11.1755 til 23.12.2004 = 90999 dager.
  • Nytt kraftig jordskjelv 2. mars 2016 utenfor Indonesia m/tsunamivarsel i det det har gått 1818 dager (1+8=9, vi kan skrive 9+9=18/9) dager mellom i tid siden jordskjelv og tsunami i Japan 11.3.11.
  • 77 dager. Frankrike ble rammet av nok en tragedie 77 dager etter at Charles Hedbo-terroren i Paris på kalenderårets 7 . dag den 7. januar 2015 da et fly styrtet i de franske alper.
  • 7707 dager. 7. desember 1988, kraftig skjelv i Armenia la byene Spitak og Leninakan i ruiner. 25000 mennesker ble drept, mange ble hjemløs. 7707 dager senere inntraff det ødeleggende jordskjelvet på Haiti den 12. januar 2010.
  • 7752/777 dager . Det gikk også 7752 (5+2=7 dager, vi kan skrive 7752 dager som 777) mellom Armenia-skjelvet i 88 og skjelvet 8,8 skjelvet i Chile den 27.02.2010.
  • 990 dager etter at Amy Winehouse døde av overdose, døde Peaches Geldof av overdose. Kjendiser fra musikk-verdenen.
  • 990 dager . Jordskjelv i Indonesia den 12. september 2007 medførte en tsunami. Det gikk 990 dager i tid mellom denne hendelsen og det store skjelvet i 2004 m/tsunami den 26. desember 2004.
 7. Avatar for Olav Olav says:

  En annen årsak til at det har vært få som har blitt alvorlig syke av COVID-19 i Norge: Nordmenn flest, ihvertfall de fleste eldre, tar D-vitamintilskudd i vinterhalvåret, i tillegg til å oppholde seg en god del i solen om sommeren.

  https://www.youtube.com/watch?v=V8Ks9fUh2k8

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

17 flere kommentarer

Deltakere