Oljefondets farlige tangering

0
Skjermdump av Dagsrevyens sending 24. august 2020

Av George Chabert, Trondheim.

I 15 uendelige minutter fikk vi, på Dagsrevyen, servert det som kan bli vår skjebne. Selv med lyden skrudd av, vi fikk det skriftlig: Veldedige stiftelsen; Selger seg ut av fondet sitt; De mest krevende fem måneder av mitt liv; Finansminister Sanner: Glad for en rask løsning; Kan begynne i stillingen 1. September.

I hele den lange ansettelseskavalkaden ble det eneste som er viktig for Norge ikke berørt. Det viktigste er ikke de mulige interessekonflikter. Nikolai Tangen er dessuten utvilsomt ærlig som en engel; milliardærer er jo det. Og han er åpenbart en dyktig forvalter. Men Nikolai Tangen har vært lenge nok i bransjen, og det vil være en barnelek for USAs myndigheter å finne en feil: En transaksjon i dollar gjort med feilt land, en formue i feil skatteparadis, russiske investeringer, interessekonflikter… Og én ting er sikkert, den amerikanske statskassen har lenge vært interessert i andres suverene fond.

Ved å ansette Nikolai Tangen kan vi se Oljefondet tangere farlig i kjølvannet av en kostbar rettsak og en bot i tråd med dets kaliber, som kan fort bli verdenshistoriens største. Har vi råd til det?


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelFarlig utvikling i Hviterussland
Neste artikkelAtlantic Council: – Opposisjonen i Hviterussland for bløt til å seire