Mange titalls drept i Beirut, tusener såret

0
Ruinene etter eksplosjonen i Beirut. Foto: Sana

En voldsom eksplosjon sendte sjokkbølger gjennom Libanons hovedstad Beirut 4. august 2020. Tirsdag kveld sa Libanons helseminister at tallet på drepte var minst 50 og antall sårede minst 2.700. Man frykter at tallene vil øke når man får mer oversikt over katastrofeområdet. Statsminister Hassan Diab sa at «de som er ansvarlige for den forferdelige eksplosjonen må betale prisen.» Men så langt er det ikke klart hvor ansvaret eventuelt ligger. Generalsekretæren i Kataeb-partiet, Nizar Najarian, var blant de drepte i katastrofen.

Libanon er for tida ei politisk og økonomisk ei kruttønne. Den økonomiske krisa som følger av sanksjonene har rammet landet ekstremt hardt. Samtidig pågår det en lavintensiv krig mellom Israel og Hezbollah. Uansett hva årsaken til denne eksplosjonen er, vil den ha store ringvirkninger i landet.

Virkningene av eksplosjonen var svært merkbare innover i byen og deler av Beirut ser ut som scener fra en katastrofefilm, bortsett fra at det ikke er film, men brutal virkelighet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.