Ukraina har lagd strategi for å erobre Krim

0
Det såkalte "svalereiret" i nærheten av Lata på Krim. Foto: Shutterstock

Den ukrainske regjeringa har utviklet en strategi for å gjenerobre Krim, skriver den ukrainske nyehetskanalen Ukrinform.net. De siterer viseutenriksminister Emine Dzheppar som sier:

«Vi har allerede utarbeidet dokumentet «Strategi for deokkupasjon av Krim». Det er foreløpig ikke publisert, men dette er en del av en langsiktig strategi for deokkupasjon.»

Dette ser ut til å være koordinert med USA. Der gikk utenriksminister Mike Pompeo ut 23. juli 2020 og sa at USA «aldri vil godkjenne Russlands okkupasjon av Krim».

Dette er velkjente synspunkter fra USA, men at de gjentas nå, er ingen tilfeldighet. USA driver stadig marineøvelser med den ukrainske marinen, og 20. juli het øvelsen Sea Breeze. Øvelsen skulle vare ei uke og omfatte 26 skip og 19 fly. USAs destoyer USS Porter var flaggskipet for den amerikanske flåteenheten.

18. juli godkjente USA salget av 16 patruljebåter av typen Mark VI til Ukraina. Meningen er å styrke Ukrainas slagkraft i Svartehavet og i det grunne Azovhavet, der slike båter egner seg godt siden de ikke stikker djupt.

Det er ingenting i verden som kan drive Russland ut av Krim, med mindre landet taper en ny storkrig. Og Ukraina kan slett ikke gjøre det. USA vil heller ikke kunne gjøre det med mindre det også angriper og ødelegger maktsentra i Russland. Derfor er dette først og fremst våpenrasling og et bidrag til å holde konflikten varm. Men det er farlig våpenrasling, fordi den kan føre til en eskalering som ingen vet hvor ender

Les mer om Ukraina på steigan.no her.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMøte med rasisme og klasseundertrykking i Jimmy Carters USA
Neste artikkelElling Borgersrud: – Steigan.no er blitt en rasistisk blogg som ødelegger for venstresida. Her er hvorfor.