Demokratene vil fremme lovforslag om å stanse hjemsending fra Tyskland

59
Illustrasjon: Shutterstock
Knut Lindtner

Av Knut Lindtner.

Mange som regner seg som progressive i vesten og også i Norge har fortsatt stor sympati for det demokratiske partiet i USA. I flere spørsmål – ikke alle – er dette partiet dessverre i dag mer reaksjonært enn Donald Trumps regjering.

Mange har tatt til seg bildet av USAs president som noe av det verste som kunne skje, han representerer ikke de kreftene i USA som liberale og radikale har satt sin lit til.

Men i spørsmålet om om krig og fred er dette snudd på hodet. Demokratene er tilhengere av konfrontasjonspolitikken overfor Russland/Kina og beklager ethvert nedrustningsforslag fra Trump – nå sist hans beslutning om å redusere USAs tropper i Tyskland.

Det er også nødvendig å minne om at han ikke har startet noen større kriger i sin presidentperiode til nå. Obama, fredsprisvinneren som mange ser opp til, drev 7 kriger samtidig som er ny USA-rekord for presidenter.

Slik jeg ser er krig-fred-spørsmålet faktisk det viktigste i vår tid. Alle andre spørsmålet er underordnet trusselen om fullstendig utslettelse av vår sivilisasjon.

Men praktisk talt ingen – selv ikke på venstresiden – har dette lenger som en fanesak. Tvert imot er det langt nede både til Rødt og SV prioriterte politiske saker. For meg er lakmustesten på radikalitet hvordan partiene stiller seg til dette spørsmålet.

I USA kommer Trump best ut her, demokratene er fullstendig i lommene på USAs krigsindustri. I Norge er mage opphengt i presidentens  offentlige stil og glemmer at vedtakene gjøres på bakrommene hvor påkledning og ytre form har liten eller ingen betydning.

Det er ikke retorikken som er det viktigste, hvordan de ter seg overfor mediene, eller hvordan de er kledt og hvilken hårfrisyre eller hudfarge de har. Det er vedtakene og den politikken de fører som betyr noe. Og Barack Obama var krigerpresidenten fremfor noen, mørk i huden og med en korrupt hvit kvinne, Hillary Clinton, som sin utenriksminister. 

Kuppet i Honduras hadde hennes fingeravtrykk og hun var direkte medvirkende i krigen som ødela Afrikas fremste velferdsstat, Libya. Et land som nå er i oppløsning med slavehandel og ekstrem rasisme overfor mørkhudete afrikanere.

Skal vi henge noe på lederne i USA er dette faktisk en del av arven fra Demokratene – ikke pent men det motsatte: grufullt. Og nå er de ute igjen slik artikkelen under forteller: Ingen tropper skal ut av Tyskland. Krigsspenningen skal holdes for enhver pris. 

Det er påfallende at ingen som regner seg som liberale og venstreorienterte kommenterer dette. Og påstandene om at Trump er i lommene på Putin er ikke bare banale, men vitner om en politisk grunn og manglende analyse. Med slike ledere og fordi en stor del av befolkningen sluker noe slikt, da er konklusjonen gitt. 

Det står meget dårlig til med landet og de vil tape overfor Kina og Russland og nesten alle andre. De har ikke lenger kontakt med virkeligheten. Og det vil derfor også gå dårlig med Norge for vi har ledere som stiller seg bak slike folk og en venstreside som ikke klarer å heve stemmen mot denne galskapen.

Knut Lindtner

Demokrater kommer med lovforslag for å blokkere Trumps tilbaketrekning fra Tyskland.

Eliot Engel (D) antyder at Trump gjør dette fordi Putin ønsker det.

Jason Ditz

Den ble uttalt for flere uker siden og gjentatt for bare noe få dager siden. Det dreier seg om den omstridt planen om å kutte USA-tropper fra Tyskland. Demokratene fremmer nå nå et lovforslag i både Representantenes Hus og i Senatet som tar sikte på å blokkere troppereduksjonen.

Det er foreslått av senator Bob Menendez (D-NJ) (demokrat fra New Jersey) og representanten Eliot Engel (D-NY) (demokratisk representant fra New York). Det gjelder et lovforslag som vil forby enhver tilbaketrekning av styrker i Europa uten at visse betingelser foreligger. Lovforslaget tar spesielt sikte på å stanse den annonserte tilbaketrekningen fra Tyskland.

Representanten kalte det en overveldende tverrpolitiske irettesettelse i forhold til Donald Trumps forslag. Han hevdet at den eneste grunnen til kuttforslaget ble fremmet var at den russiske presidenten Vladimir Putin ønsket disse og at Trump var villig til å gi etter.

En rekker detaljer er ikke klargjort om denne saken. Tyskland har sagt flere ganger at de aldri har vært informert om kuttene fra USA. USAs general Jeffrey Harrigian bekreftet torsdag at han ikke hadde mottatt noen ordre om kutt i Tyskland til tross at han som sjef for USA luftstyrker i Europa måtte forventes å står for mye av dette.

Oversatt av Knut Lindtner for Derimot.no.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for tjatta tjatta says:

  Til dine overordnede?

 2. Det står mye viktig og riktig i Knut Lindtners artikkel,men hans oppfatning av hva som skjer med de 9000 amerikanske soldatene som skal ut av Tyskland,som et nedrustningsforslag er feilaktig. Soldatene skal sendes til polen og estland og andre steder tett inntil Russergrensa. Der det butter i øyeblikket er hvor mange millioner dollar dette skal koste polen og Baltikum.
  Skulle Trump komme med “nedrustingsforslag” er disse kun verbale. De militære infowebbene forteller noe helt annet; ekstrem atomvåpen opprustning samt Spaceweapons samt bygging av isbrytere til å erobre Antarktisk.
  En annen skrev her om Die Linke i Tyskland som om det skulle være en anti-militær og anti-imperialist. Som i alle de offisielle parlamentariske “venstresidene” i Europa har de også lagt bort dette.

 3. Det er vanskelig å forstå hvorfor denne Kjell har det med å spekulere i hvordan Hårstad tenker,når jeg skriver enkle setninger hver dag for tenkningen min. Forklaringen på flyttingen av 9000 amerikanske soldater fra Tyskland,fikk vi en forklaring på fredag hvor Nato redegjør for at UKRAINA får et tiltredelsesprogram for Nato:
  ENHANCED OPPORTUNITIES PROGRAM.
  Det betyr starten på Ukrainas hærs inntreden i Nato-øvelser rettet mot Russland og noen tusen av de frisleppte fra Tyskland,havner i Ukraina for å forberede krig der.
  Dette skulle vel være forståelig for Kjell også?

 4. Avatar for Mari Mari says:

  Tror du at alt kun handler om Trump? Krigstrommene ble hamret på lenge før Trump kom seg inn i det hvite hus. Særlig av Hillary. Tror du virkelig at deep state har glemt Russland og Putin eksisterer?
  Så lenge deep state eksisterer er det fare for krig. Enkelt og greit. Alt som trenges er at Soros finner rette nikkedukke til å gjøre noe komplett idiotisk før det bryter ut krig. Slik som løgnhalsen Stoltenberg som ivrig leser deep state manuser.

 5. Trump blokkerer VK3.
  En større julegave enn det kan ikke folk få.
  Ja, Trump er et stort ego. Who cares?

  Dersom Joe Biden blir president er det rett fram for VK3, 5G, og obligatorisk vaksinering. Da kan du begynne å telle begravelsene i familien din.

 6. Trump snakker i rallyen sin nylig om den russiske gassledningen ( Nordstream 2 ? ) i forbindelse med å ta ut soldater fra Tyskland, i som et forhandlingskort mot Merkel 18.30- ca 20.30, Hør klippet.

  https://www.youtube.com/watch?v=sMoMWEZYSoM
 7. Det er her systemet er så dumt. Jeg prøvde men…så kom

  “Du har nådd grensen for antall redigeringer. Vennligst vent 5 timer før du prøver igjen.”

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

51 flere kommentarer

Deltakere