USA kaprer medisinske forsyninger som var bestemt for deres «allierte»

0
Illustrasjon: Shutterstock

Et fly med medisinske forsyninger fra Kina til Frankrike beregnet på å bekjempe koronaviruset ble omdirigert til USA. Amerikanerne betalte tre eller fire ganger så mye for lasten, sier Jean Rottner, som er leder for regionen Grand Est i Frankrike. Normandie hadde bestilt to millioner masker, «men vårt fly ble kapret,» sier man der.

Rottner kaller amerikanernes opptreden for urimelig og urettferdig konkurranse. Lederen for regieonen Provence-Alpes-Côte d’Azur Rénaud Muselier forteller det samme. Også deres bestilling på fire millioner masker ble omdirigert fordi amerikanerne hadde kjøpt forsendelsen på rullebanen.

Frankrike er samtidig inne i sin verste økonomiske krise i manns minne. Bestillingsindeksen IHS Markit som sier noe om bedriftenes innkjøpsvirksomhet falt fra 52,5 til 27,4, noe man aldri har sett før.

Canadas statsminister Justin Trudeau sier at han også har fått meldinger om at et annet land har kjøpt sendinger som skulle til Canada, og han hadde bedt sine ministre om å sikre at disse sendingene faktisk kommer til Canada.

Også helseminister Luiz Henrique Mandetta i Brasil kunne fortelle at deres bestillinger i Kina ble snappet opp av USA. «USA sendte 23 av sine største trasportfly for å sikre seg utstyret, og da falt vi igjennom,» fortalte han på en pressekonferanse.

Tyskland opplevde at Donald Trump på vegne av USA prøvde å kjøpe opp selskapet CureVac som arbeider med vaksine mot koronaviruset og flytte deres forsknuíngsavdeling til USA. Nyheten vakte rasende reaksjoner blant tyske politikere.

Hva skal man med fiender når man har venner som disse?


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.