Bekreftet: De militære har tatt over i Brasil

0
General Walter Souza Braga Neto er fungerende president i Brasil.

For to dager siden stilte vi spørsmålet om det har vært et militærkupp i Brasil. Vi registerte nemlig at General Walter Souza Braga Netto ble omtalt som «fungerende president», og dermed kanskje hadde satt den valgte presidenten Jair Bolsonaro til side.

Nå bekreftes dette i brasilianske medier. Brasil247.com skriver:

«I praksis har vi ikke lenger en sivil regjering. General Braga Neto, som ironisk nok har vært utnevnt til sjefsmininster i Casa Civil er nå den som gir ordrene og som også kan sette Bolsonaro til side.»

Sjefsminister i Casa Civil betyr det samme som stabssjef. (Det er litt forvirrende at generalen kalles både Neto og Netto i kildene, men det får man leve med.)

Avisa GNN henviser til ei enkelt melding på det brasilanske militære nettstedet DefesaNet der en offisiell talsmann for det militære kunngjør at general Neto har tatt styringa. Dette skal ha vært resultatet av en «serie komplekse møter».

Silva Lima skriver at maktskiftet ble utløst av at de militære lederne var misfornøyde med den måten Jair Bolsonaro håndterte koronaepidemien på. Bolsonaro skal ikke ha blitt styrtet i vanlig forstand, men er blitt fratatt kontrollen og gjort til «en konge uten makt».


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMindre stolte kapitler i norsk forsvarshistorie
Neste artikkelSyria: Russland forsterker sin base i nordøst mens USAs tropper bare kan se på