USAs biologiske våpen

8
Kartet viser beliggenheten til Pentagon-støttede laboratorier som forsker på biologiske våpen. Kilde :Department of Defence

At stormaktene, og andre land for den del, driver med utvikling av biologiske og kjemiske våpen i strid med internasjonale avtaler, kan det neppe herske tvil om.


Nyutgivelse. Første gang publisert 14. mars 2018.


USA er verdensledende også her. Under det aktverdige dekket av å drive innsamling og uskadeliggjøring av slike våpen i det som kalles Cooperative Biological Engagement Program, er det i virkeligheten opprettet et stort antall laboratorier i Europa, Asia og Afrika som forsker på slike våpen.

Dilyana Gaytandzhieva er en bulgarsk journalist som har gjort omfattende undersøkelser av de ulovlige våpensendingene som USA har organisert fra tidligere Warszawa-paktland til terrorister i Syria. Dette har hun skrevet om i avisa Trud. Hun er imidlertid, og ikke veldig overraskende, kommet i ildlinja fra bulgarsk etterretning og har uten begrunnelse blitt sparket fra Trud.

Her er en av hennes tidligere avsløringer.

Gaytandzhieva har imidlertid ikke gitt seg, og nå har hun publisert en større artikkel om USAs biologiske våpen og landets bio-laboratorier rundt omkring i verden.
Hun viser blant annet til et slikt laboratorium i georgia der Defense Threat Reduction Agency har outsourcet mesteparten av forskningsarbeidet til private firmaer. De står ikke til ansvar overfor Kongressen i USA, og kan dermed drive med hva de måtte ønske.

Hun skriver:

CH2M Hill has been awarded $341.5 million DTRA contracts under the Pentagon’s program for bio-laboratories in Georgia, Uganda, Tanzania, Iraq, Afghanistan, South East Asia. Half of this sum ($161.1 million), being allocated to The Lugar Center, under the Georgian contract.
According to CH2M Hill, the US Company has secured biological agents and employed former bio warfare scientists at The Lugar Center. These are scientists who are working for another American company involved in the military program in Georgia – Battelle Memorial Institute.
Battelle as a $59 million subcontractor at Lugar Center has extensive experience in research on bio-agents, as the company has already worked on the US Bio-weapons Program under 11 previous contracts with the US Army (1952-1966).

Gaytandzhieva skriver at Battelle allerede har produsert biologiske våpen ved et topphemmelig laboratorium i Fort Detrick i USA.

Selskapet Metabiota Inc. har en kontrakt med Pentagon under det samme programmet for å drive laboratorier i Ukraina og Georgia. Metabiota har også jobbet for Pentagon i Sierra Leone. Et av de områdene det jobbes med er studier av hvordan biologiske våpen kan spres via insekter. Den historiske delen av dette programmet er omtalt i en US Army-rapport fra 1977.

En US Army-rapport fra 1981 presenterte en beregning av hvordan det skulle være mulig å drepe 625.000 mennesker ved hjelp av gulfeberinfisert mygg til en så lav pris som 0,29 $ per død person.

Naturligvis hevdes det i dag at alt dette er historie. Men hvorfor skal man feste lit til det? USA er det eneste landet i nyere tid som har brukt kjemisk krigføring i stor skala, nemlig med Agent Orange og andre kjemikalier i Indokina.

Gaytandzhievas artikkel inneholder svært mange dokumenter og referanser til åpne kilder. Hvis hennes dokumentasjon holder mål, er USA skyldig i enda flere forbrytelser som rammes av internasjonal lov. Hvis den i det hele tatt blir omtalt i internasjonal presse, vil den antakelig bli avvist. Mest sannsynlig er det at den ikke omtales i det hele tatt. Men Gaytandzhieva bør antakelig være forsiktig med hvor hun går og hva hun får i seg.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Geirijo Geirijo says:

  USA er i besittelse av alle massedraps våpen verden noengang har sett, og de forskes på og samles inn fra hele verden.

  Private kontraktører er involvert og øker risikoen for spredning til andre parter. Inkludert spredning til terror organisasjoner.

  Det er underlig at disse våpen ikke er underlagt samme strenge kontroll mot spredning og produksjon som atomvåpen er.

 2. De som eier den amerikanske krigsvåpen-industrien og biovåpen-laboratoriene er den globale storkapitalen som også kontrollerer FN. En kan tenke at de vil ikke ha begrensninger på biovåpen, da biologiske våpen kan være bedre for deres formål enn atomvåpen, for det er mye vanskeligere å bevise hvem som sto bak et biovåpen angrep, og de kan konstrueres så de virker kun lokalt i kort tid, eller slik at de virker som en pandemi over lengre tid.

  De som konstruerer biovåpenet, vil også ha vaksinen klar for de de ikke vil skal bli smittet, og tilby vaksinen til andre til priser de bestemmer. Som en kan se utløser korona viruset en økonomisk nedgang i Kina spesielt, som kan ha vært tilsiktet hvis korona viruset er et biovåpen.

  Verdensbanken har nå sagt de vil hjelpe utviklingsland med over 500 milliarder i lån for tap i forbindelse med viruset. De som har kjennskap til Verdensbanken og IMF utover de MSM forteller, vet at lån fra Verdensbanken og IMF ikke akkurat er “hjelp”. Utviklingsland som får lån fra Verdensbanken og IMF holdes i et jerngrep så lenge bankene vil som vi ser i Sør-Amerika, Asia og Afrika.

  Enkelte land i Afrika bruker all inntekt fra eksport til å betale renter på lån fra Verdensbanken som eies og kontrolleres av de globale storkapitalen. Verdensbanken og IMF er storkapitalens instrumenter for å ta over land og stater på en ikke-militær måte, og for ta landenes landressurser og infrastruktur når landene ikke kan betale lånene tilbake.

 3. Laura Eisenhower forteller hvem “MIC” er
  President Eisenhower fortalte i sin avskjedstale han kunne ikke kontrollere dem.
  Hvem var det som kunne si f**k off til President Eisenhower?

  Var det Israel?
  Var Chase Manhattan Bank?
  Var det Luxembourg?

  Nei, ingen av delene ifølge Laura Eisenhower. Det var nazistene.

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Tull. Det var marsipanerne

 5. Det blir ingen forskjell, frimurer. Nazistene erobret rommet. Det betyr både Månen, Mars, Venus,
  Da amerikanerne kom til Månen ble de fortalt å holde seg unna Månen for all fremtid. De amerikanske astronautene holdt på a få sjokk. De skulle fortelle verden at gud eksisterte ikke, og så stod guder i kø og ventet på dem. UFO’er fulgte etter Appollo som fluer.


  Astronautene kunne vandre gjennom en helt by på Månen.

 6. Avatar for tjatta tjatta says:

  Artig at marsipanerne har valgt en gotisk/dysopisk byggestil fra Tellus sitt 50 tall

 7. Det er et kjent foto fra antikk by på Månen som vår frimurer nå benekter.
  Gud hjelpe meg, Mari. Først en hub for ateisme, så en nynazist, nå en dement frimurer formodentlig, som ikke husker hva KKK betyr.
  De som fortsatt tror at studioopptakene laget av Stanley Kubrick var “Månen” er for dum til å leve. Det er søppel, ikke “sannheten”. Man kan ikke engang stemme ned søplet (?)

 8. Avatar for tjatta tjatta says:

  Ikke benekter. Bare ler

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere