From Russia with love: Russland har sendt sitt mest avanserte smittevernutstyr til Italia

0
Smittevernutstyr fra Russland til Italia

23. og 24. mars 2020 sendte Russland i alt 14 militærfly til Italia stappfulle av avansert utstyr til virusbekjempelse samt miltære medisinske eksperter med virusbekjempelse som spesialitet. Dette ble gjort på grunnlag av en telefonsamtale mellom Russlands president Vladimir Putin og Italias statsminister Giuseppe Conte.

Nettavisa Southfront har sett nøyere på det utstyret Russland har sendt. Analysen er gjort på grunnlag av de videoene som er publisert fra flyenes og utstyrets ankomst til Italia. Analysen viser at Russland har sendt det mest avanserte utstyret de har. Det er blant annet en mobil analyseenhet for å påvise patogener. Det er en annen multifunksjonell enhet for samme formål. Dette er utstyr som er blitt brukt i forbindelse med de farligste virusutbruddene i verden. Og det er en masse annet utstyr. Og med utstyret kommer de fremste ekspertene Russland har når det gjelder bruken av slikt utstyr.

Det Italia altså opplever er at USA, som har mange militærbaser i landet og hevder seg å være en alliert, ikke har gitt noe bistand i det hele tatt, mens Russland, som ifølge USA er en fiende, stiller opp tungt. Disse erfaringene vil få langvarig betydning.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKoronoaepidemien: Kina tilbyr å hjelpe USA, men krever også svar
Neste artikkelMot Dag-konferansen 2020 avlyses på grunn av koronakrisen