Aleppo endelig sikret etter sju år med krig

0
Aleppos internasjonale flyplass kunne endelig åpnes igjen etter å ha vært stengt i ni år. Foto: AlMasdar News.

Den syriske hæren har frigjort titalls av landsbyer nord, vest og sør for millionbyen Aleppo. Dermed er byen sikret for første gang på over sju år. Til tross for tung militær støtte til jihadistene fra Tyrkia og protester fra vestmaktene, har den syriske hæren med støtte fra særlig Russland klart å nedkjempe de godt bevæpnede terroristene som har bombet og beskutt Aleppo i alle disse årene.

Det gjorde det mulig å åpne Aleppo internasjonale flyplass igjen, ni år etter at den ble stengt, og den strategiske hovedveien M5 sørover til Damaskus.

Og seirene over terroristene fortsetter. Den syriske hæren har rykket vestover og frigjort enda flere landsbyer og byer fra terroristenes jerngrep.

Fra 25. desember 2019 til 17. februar 2020 er store deler av det vestlige og sørlige Idlib frigjort. Det går fram av dette kartet fra Southfront:

Området som er markert med lilla er det som er frigjort fra 25. desember 2019 til 17. februar 2020.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har appellert til sine NATO-allierte om bistand til å stanse den syriske hærens offensiv i eget land, men fra NATO-hold sies det at alliansen ikke vil gi noen slik støtte. De tyrkiske soldatene som ble drept nylig ble drept i en tyrkisk unilateral offensiv på et annet lands territorium, og det dekkes ikke av artikkel 5, sies det i NATO.

Den syiske offensiven stanser ikke opp. Hæren rykker nå også nordover mot Afrin-provinsen som er kontrollert av Tyrkia og deres terroristallierte.

President Donald Trump appellerte til Russlands president Vladimir Putin og ba om stans i den russiske støtten til Syrias offensiv. Men til ingen nytte. Dmitrij Peskov, som er talsmann for Kreml, sa at Russland vil fortsette å delta i kampen mot terroristene i Syria.

Tyrkias og Vestens avmakt demonstrerer at den internasjonale alliansen som siden 2011 har prøvd å knuse Syria virkelig har tapt krigen. Men på tross av seirene advarte president Bashar al-Assad i en tale etter frigjøringa av Vest-Aleppo sine landsmenn mot å tro at krigen er over.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelNyttårsforsett
Neste artikkelUkritisk fabling om 11 millioner vindturbiner