Cox: «Vi skal ikke snike sensur inn bakdøren»

45

Claire Fox, representant for det britiske Brexit-partiet, holder et innlegg om ytringsfrihet og hvordan begrepet «hatprat» er et våpen for å bringe visse stemmer til taushet.
Dette ble holdt i EU-parlamentet denne uken.

«Jeg hater antisemittisme, jeg hater rasisme, jeg hater anti-arbeiderklassefordommer, jeg hater anti-demokratiske liberalistiske autoritære politikere. Jeg har mye hat i meg.  Skulle jeg bli sensurert? Jeg må virkelig beklage, men jeg frykter at en av de største truslene mot ytringsfrihet i dag er lovgivning om hatytringer. Jeg mener det stilner legitime ytringer, vanligvis de legitime ytringene til motstandere dine, og bare ett syn er tillatt. 

Hvem skal få bestemme hva som er hat? En av de som talte her i dag pekte på, og hun har rett, LGBTQI-bevegelsen i Storbritannia er i ferd med å rive seg selv i filler, det en veldig giftig atmosfære. Men hva det går ut på, er at den legitime bekymringen uttrykt av lesbiske og feminister over doktriner fra transaktivister nå blir merket som transfobisk hat og feminister og lesbiske blir blokkert fra sosiale mediekanaler,  blir rapportert til statspolitiet og blir faktisk siktet. Og så, i mange tilfeller fører dette til angrep på alle slags folk som media og journalistikk.

Vi kan ikke sitte her og snakke om pressefrihet og ytringsfrihet og deretter argumentere for tiltak som vil forby mer tale. Dette er et svik mot den europeiske opplysningsforpliktelsen for mer tale, for å kunne vinne diskusjoner der vi argumenterer tilbake.
Selv ‘oppvigleri (incitement*) er en avledningsmanøver (red herring), folk er ikke angrepshunder.
Du hører meg snakke, du er ikke nødvendigvis enig med meg, du lytter og du finner ut av det på egenhånd. Dét er forskjellen mellom tale og handling. Vi skal ikke tillate oppvigleri som et påskudd til å snike sensur inn bakdøren, eller lovgivning mot “hatprat”.

Video av innlegget til Cox
 • provosere til ulovlig oppførsel eller å oppfordre noen til å oppføre seg ulovlig.
KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Denne kommer noen tiår forsinka. Jeg merket allerede som tenåring, gjennom utdanningssystemet og media, at jeg som innvandringmotstander var en “ond person”, og at det ikke var rom for å ytre mine holdninger høyt.

  Irrasjonelt hat mot “antisemitter” og “rasister” har vært bærebjelken i den politisk korrekte sensuren. Det er hverken modig eller konstruktivt å svøpe seg i den politisk korrekte moral i forkant av et utspill mot sensur, og traktorlesba Claire Fox blir derfor en dårlig maskot for ytringsfriheten.

 2. Det er ganske så besynderlig at Steigan forsøker å ta monopol på hvem som skal få lov til å bryte med normen, hvor unge, transfober forsøker å kneble enhver kritikk, eller personlig utfoldelse de mener passer med deres egne fastsatte normer.
  De mener seg bedre skikket til å definere andres frihet, og påstår at de som ikke passer i Steigans kjønnsnormer promoterer en totalitær ideologi viss følselser ikke har samme validitet som hysteriske innvandringsmotstandere, homofober, og religiøse fanatikere.
  Hva er det som får en til å hate mennesker en aldri har møtt, eller kan historien til?
  På hvilket grunnlag har Religion, og radikale TERFs noen rett til å dømme, hate, og utfordre andres selv forståelse?
  For så å finne noen uhellige allianser med religiøse fanatikere viss rett til å hate er mer viktig enn andres rett til å eksistere, og leve ut sin seksualitet og identitet slik radikalerne i Steigan påstår de har rett med i sine egne liv.
  Tror vi skal ta en liten titt på noen velvalgte, men bortgjemte bibel vers jeg:
  Matteus 19.11-2 er en.
  Og så kan man bruke Lukas om de som lider av den mentale retardasjonen kalt “hat” og “dømmesyke”.

  Utfra hvilken autoritet har Steigan til å sette seg som formyndere over andre mens de påberoper seg offer status og bedriver grove brudd på presse etikk?
  Jeg håper at de personene dere har lagt ut bilde av for å slå politisk mynt på, og tigge mer penger av folks viss store mening med livet er å hate folk viss sider kun er sider ved en selv en er skamfull over.
  Men det er en indikasjon fra Steigans side å dehumanisere, og objektvisere sine hat objekter (kjønnskonformister) for så å påberope seg en slag falsk formynderskap over andre menneskers kropper.
  Det blir ganske så ironisk at Steigan skriker opp om “totalitær ideologi” når man vil forby å likestille mangoldhet med sin egen heteronormative, dualistiske offer mentalitet.
  Kanskje Steigan kan forklare hva det er som får dem til å anse andre kulturer, som mindreverdige fordi de anerkjenner mer enn de to kjønnene de kristen radikale apologetene fra Steigan promoteter?
  Er Steigan ikke bare transfober, mens også rasister?
  Er det lov under ytringsfrihetens tegn å identifisere Steigans skribenter for klakkører for kristen-Europeisk definisjon av denne planeten og menneskeheten?
  Hvem har gitt Steigan noen myndighet til å påtvinger folk grenser, og en falsk sans for “bedrevitende” om hvem og hva andre er og hvilke forutsetninger disse skal få lov til å eksistere?

  Har de personene dere har lagt ut bilde av, og vist fullt navn på gitt sitt samtykke?
  Eller er dette en personlig frihet og myndighet den medisinske og presse etiske redaksjonen har på tvers av andre?
  Som om andre folks privatliv, identitet, følelser, eller indre koblinger hører innunder Steigans jurididiksjon.
  Hvis ikke, så håper jeg dere er klare for noen fete anklager om copy right infringement og invasjon av privatlivet og noen kraftige bøter som kan legge hele den brunsvidde blekka med klare totalitære tendenser i grus og eierne konkurs, og hjemløse.
  Bare en liten vennlig advarsel fra en Outlaw gatepoet.

  I det minste gav Steigans håpløst talentløse forsøk på å validere sine anti-liberale,og frihetsdikterende såre følelser om at ogsa andre har følelser som ikke samsvarer med Steigans vestlig-kristne verdier.
  Jeg er sikker på at hirjaene i India, Fafafini i Stillehavet, og “two spirits” fra de nord amerikanske kulturene setter pris på at en flokk fra Steigan kan viske ut deres eksistens i historien,
  Fordi de bryter med de normene den selv oppnevnte medisinske ekspertisen i Steigan tar som selvfølge.
  At de i Steigan påberoper seg såkalt frihet til å selv realisere seg, uten diskriminering av andre, for så å kreve adgang til å nekte andre det samme.
  Det er det jeg kaller for å trekker stigen oppetter seg, og anklage de som drukner og dør har seg selv å takke.

 3. Dias says:

  Når du skriver kjønn her så mener du ikke biologisk kjønn, men en sosial konstruksjons lignende definisjon på kjønn? Altså noe løsrevet fra Biologi?

 4. Dias says:

  Hva er ytringsfrihetens tegn? Er det noe annet enn ytringsfrihet hjemlet i en verdslig lov, altså juss?

 5. Mari says:

  All ære til deg for å ha orket å lese den kommentaren. Jeg sluttet å bry meg etter

  Er jo litt merkelig at folk besøker noens forum bare for så å kritisere forumet til verten og for den saks skyld, kritisere verten for forumet

 6. Dias says:

  Du er ny her Mari :slight_smile: Det her skjer hele tiden. Neste gang er det en Miffer som er såret. Så kommer det en kapitalist som hevder at Steigan ønsker å sende hele nasjonen på fattigkassa. deretter kommer det en klimaforkjemper og sier Steigan er en ufrivillig nikkedukke for oljeindustrien. Som blir avløst av en som synes at ytringsfrihet er bra men herremijn ikke av den typen som deles er… De har vært her og om de ikke kommer hit i overmorgen så er det bare å vente, for de er rett rundt hjørnet :slight_smile:

 7. Mari says:

  Aha! Nå skjønner jeg. Trolling, det nye viruset som angriper alle som faktisk har noe å si på nettet. Tusen takk for advarselen. Skjønte jo at noe var galt da jeg sjekket profilen hans. 16 minutters lesing, 20 artikler lest og 2 kommentarer og var ikke annet enn impotente personangrep på Steigan.
  Noen folk har for mye tid og for lite fornuftig å gjøre. Jeg klandrer politikkerne våre for ikke bry seg holde folk i jobb :wink:

 8. Dias says:

  g6hlr

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

37 flere kommentarer

Deltakere