Cox: «Vi skal ikke snike sensur inn bakdøren»

59

Claire Fox, representant for det britiske Brexit-partiet, holder et innlegg om ytringsfrihet og hvordan begrepet «hatprat» er et våpen for å bringe visse stemmer til taushet.
Dette ble holdt i EU-parlamentet denne uken.

«Jeg hater antisemittisme, jeg hater rasisme, jeg hater anti-arbeiderklassefordommer, jeg hater anti-demokratiske liberalistiske autoritære politikere. Jeg har mye hat i meg.  Skulle jeg bli sensurert? Jeg må virkelig beklage, men jeg frykter at en av de største truslene mot ytringsfrihet i dag er lovgivning om hatytringer. Jeg mener det stilner legitime ytringer, vanligvis de legitime ytringene til motstandere dine, og bare ett syn er tillatt. 

Hvem skal få bestemme hva som er hat? En av de som talte her i dag pekte på, og hun har rett, LGBTQI-bevegelsen i Storbritannia er i ferd med å rive seg selv i filler, det en veldig giftig atmosfære. Men hva det går ut på, er at den legitime bekymringen uttrykt av lesbiske og feminister over doktriner fra transaktivister nå blir merket som transfobisk hat og feminister og lesbiske blir blokkert fra sosiale mediekanaler,  blir rapportert til statspolitiet og blir faktisk siktet. Og så, i mange tilfeller fører dette til angrep på alle slags folk som media og journalistikk.

Vi kan ikke sitte her og snakke om pressefrihet og ytringsfrihet og deretter argumentere for tiltak som vil forby mer tale. Dette er et svik mot den europeiske opplysningsforpliktelsen for mer tale, for å kunne vinne diskusjoner der vi argumenterer tilbake.
Selv ‘oppvigleri (incitement*) er en avledningsmanøver (red herring), folk er ikke angrepshunder.
Du hører meg snakke, du er ikke nødvendigvis enig med meg, du lytter og du finner ut av det på egenhånd. Dét er forskjellen mellom tale og handling. Vi skal ikke tillate oppvigleri som et påskudd til å snike sensur inn bakdøren, eller lovgivning mot “hatprat”.

Video av innlegget til Cox
 • provosere til ulovlig oppførsel eller å oppfordre noen til å oppføre seg ulovlig.
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Denne kommer noen tiår forsinka. Jeg merket allerede som tenåring, gjennom utdanningssystemet og media, at jeg som innvandringmotstander var en “ond person”, og at det ikke var rom for å ytre mine holdninger høyt.

  Irrasjonelt hat mot “antisemitter” og “rasister” har vært bærebjelken i den politisk korrekte sensuren. Det er hverken modig eller konstruktivt å svøpe seg i den politisk korrekte moral i forkant av et utspill mot sensur, og traktorlesba Claire Fox blir derfor en dårlig maskot for ytringsfriheten.

 2. Avatar for Dias Dias says:

  Når du skriver kjønn her så mener du ikke biologisk kjønn, men en sosial konstruksjons lignende definisjon på kjønn? Altså noe løsrevet fra Biologi?

 3. Avatar for Dias Dias says:

  Hva er ytringsfrihetens tegn? Er det noe annet enn ytringsfrihet hjemlet i en verdslig lov, altså juss?

 4. Avatar for Mari Mari says:

  All ære til deg for å ha orket å lese den kommentaren. Jeg sluttet å bry meg etter

  Er jo litt merkelig at folk besøker noens forum bare for så å kritisere forumet til verten og for den saks skyld, kritisere verten for forumet

 5. Avatar for Dias Dias says:

  Du er ny her Mari :slight_smile: Det her skjer hele tiden. Neste gang er det en Miffer som er såret. Så kommer det en kapitalist som hevder at Steigan ønsker å sende hele nasjonen på fattigkassa. deretter kommer det en klimaforkjemper og sier Steigan er en ufrivillig nikkedukke for oljeindustrien. Som blir avløst av en som synes at ytringsfrihet er bra men herremijn ikke av den typen som deles er… De har vært her og om de ikke kommer hit i overmorgen så er det bare å vente, for de er rett rundt hjørnet :slight_smile:

 6. Avatar for Mari Mari says:

  Aha! Nå skjønner jeg. Trolling, det nye viruset som angriper alle som faktisk har noe å si på nettet. Tusen takk for advarselen. Skjønte jo at noe var galt da jeg sjekket profilen hans. 16 minutters lesing, 20 artikler lest og 2 kommentarer og var ikke annet enn impotente personangrep på Steigan.
  Noen folk har for mye tid og for lite fornuftig å gjøre. Jeg klandrer politikkerne våre for ikke bry seg holde folk i jobb :wink:

 7. Avatar for Dias Dias says:

  g6hlr

 8. OK, sorry. Har nå forandra teksten.
  Og beklager til Marita :wink:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

51 flere kommentarer

Deltakere