USA: – Vi har skutt ned iransk drone i Persiabukta

4
Donald Trump hevder at USA har skutt ned en iransk drone. Iran sier det kjenner de ikke noe til. Skjermdump.

USAs president Donald Trump sa 18. juli 2019 at USA hadde skutt ned en iransk drone over Hormuzstredet. Han hevdet naturligvis at dette var en defensiv aksjon fra USAs side.

Denne nyheten er også gjengitt av den iranske nyhetskanalen PressTV.

USA hevder at USS Boxer befant seg i internasjonalt farvann da den skjøt ned dronen. Men i Hormuzstredet finnes det ikke noe internasjonalt farvann, det er enten iransk eller hører til Oman. Så enten må marinefartøyet ha befunnet seg utenfor Hormuzstredet eller så snakker USA usant.

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif sier at han ikke kjente til at noen iransk drone var skutt ned og han brukte Twitter til å vise ved kart avtanden mellom USA og Hormuzstredet.

Samtidig meldes det fra Storbritannia at landet sender et tredje marineskip til Persiabukta. De hevdet at dette var en del av en rutinemessig utplassering av marinefartøyer. Men som militærkommentatoren i Sky News, Alistair Bunkall, tørt bemerket:

Prøv å fortelle det til Iran.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  Iflg Iran må USA enten ha skutt ned en ikke-eksisterende drone eller en av USAs egne droner.

  False Flag operasjon må være enkelt å gjennomføre i vår tid hvis feks USA kan skyte ned en av sine egne angrepsdroner som går til angrep på USAs krigsskip.

 2. Nå trenger Israel desperat en krig, eller i det minste overskriftene. Til de har tatt livet av Epstein.
  Han kan fort begynne å snakke, for han sannsynligvis kun en libertiner. Det er Ghislaine Maxwell som har styrt butikken. Hun er datter av Robert Maxwell, hvis begravelse ble kostet av den Israelske stat, selv om han etterlot seg en ruin. Hans bidrag til zionismen kan ikke uttales offentlig, som de sa i begravelsen.

 3. Iran sier på sin side att alle droner har kommet tilbake uskadd, og att de ikke savner noen som helst drone! Vel hvem som lyver her skal ikke jeg fordype mer enn å si av historiske erfaringer, så er det vel USA som er vide kjent for og bruke løgner for å fremme sine interesser. Jeg misstenker att dette er ytterligere forsøk på og få flere land med seg i den store blodige krigen mot Iran! Og som vi kan se så har klovnehuset i England besluttet å sende sine landsmenn i døden, i og for kapitalismen å imperialismens tjeneste. Om dette krig realiseres så vil det bli det blodigste krigen i nyere tid.

  Risken for att ett slikt krig akselerer til også å bli ett internasjonalt krig, som til syvende å sist kan utslette oss alle, er overhengende. Tross farene som ulmer i bakgrunnen så fortsetter USA og Englands koloniale imperialister å provosere til krig. USAs kapitalistiske gangstere, det hvite hus fascister går ikke av veien for ett krig, hvis deres økonomiske interesser er truet. USA og England har brukt krig til alle tider for å fremme kapitalens syke koloniale og økonomiske behov.

  Bloody History of USA / West Bør ses

 4. Slik forklarer Urix det de betegner som britenes mareritt:

  Sitatramme
  URIX forklarer: – Et mareritt for britene
  Arrestasjonen av den britiske tankeren er et mareritt for Storbritannia. Ikke bare er dette en krise for de 23 besetningsmedlemmene som man nå ikke vet den videre skjebnen til, men dette øker faren for at britene blir dratt inn i en væpnet konflikt med Iran i Den persiske gulf.

  -Javel NRK Urix. Nå gleder jeg meg til å få FORKLARINGEN på HVORFOR arrestasjonen av den britiske tankeren er et MARERITT for britene, og HVORFOR en arrestasjon av et privateid skip medfører en økt fare for at britene blir “dratt inn i” en væpnet konflikt med Iran i den Persiske Gulf.

  Tilbake til Urix:

  Sitatramme
  Storbritannia er fanget midt i konflikten mellom USA og Iran. Donald Trump har trukket seg fra atomavtalen med Iran, og gjeninnført økonomiske sanksjoner mot landet.
  Storbritannia og EU er imot Trumps Iran-politikk og har kjempet for at avtalen med Iran er den beste løsningen for å hindre at Iran utvikler atomvåpen.
  Hva har atomavtalen med arrestasjonen av privateide skip å gjøre Urix? Det dreier seg om mistanke om oljesmugling i Iransk farvann. Det kan være et kriminelt rederi vi snakker om her, eller bare en kriminell kaptein som driver smugling for egen vinning. Hvem vet? Dette er juss, ikke politikk!

  Tilbake til Urixs såkalte forklaring

  Sitatramme
  Britene har ønsket å deeskalere konflikten i området og har derfor sluttet å eksortere hver eneste britiske skip gjennom Hormuz-stredet.
  Nå vil det bli satt spørsmålstegn ved den politikken. Dessuten kan kravet om å bli med i en USA-ledet militærkoalisjon i området øke i styrke.

  Britiske skip KAN selvsagt eskorteres inne i Iransk farvann, men dette er jo klar overtredelse av internasjonal lov. I nasjonalt farvann skal væpnet eskorte være godkjent av vertslandet, også i Iran. Det heter INTERNASJONAL LOV Urix! -Noe dere utelater bankt i den såkalte forklaringen deres. Tilbake til HVORFOR Urix? HVORFOR anser britene det nå som et angrep på selve nasjonen at et potensielt kriminelt rederi eller kaptein er anholdt av iranske myndigheter? Legger vi til grunn at Iran er et bambus-land som selvfølgelig opererer etter onde hensikter, og som skal legge seg helt flat og oppgi kontrollen over eget farvann for ikke å bli demonisert av tulling nyheter i den vestlige verden? Er det slik vi driver nyheter Urix? Det er ingen forklaring dere kommer med her Urix! Det er en helt forbanna idiotisk jævla suppe dere serverer, og dere aner ikke konsekvensene av deres endeløse dumskap!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere