Vanvårdvalet

0

Av Ann Charlott Altstadt.

SATIR Sjukvårdspolitikern Filippa Reinfeldt har äntligen fått riskkapitalbolaget Vanvårdas pris som Årets Bitchkommunikatör.

Ur motiveringen: ”för bizzara avknoppningar inom vård och omsorg i Stockholm”.

Trots att hon är trebarnsmamma och moderat heltidsinstagrammare, företrädesvis av livsmedelsrester, jobbade hon dygnet runt för att skapa den ena bisarra avknoppningen efter den andra. Själv skrattar hon bara över branschens sena uppskattning. Hon bestämde sig redan som ung MUF-tjej för att aldrig få psykbryt på jobbtoan och hon älskar fortfarande att gå barfota på grillpellets utanför Täbyvillan. Trots stenhårt arbete för att förverkliga drömmen att få vårda skattepengar åt privatkapitalet, hinner hon ändå med sina stora hobbys – att bryta utanförskap, mestadels i hemmet, och att förändringsarbeta med urspännande målbilder.

Men hennes stora succé är Vårdvalet som, till skillnad från de gammaldags sossebehoven, är efterfrågestyrt. Det gör att exempelvis östermalmsherrar som drabbas av högfärdshosta, som plötsligt och pinsamt kan slå till i hierarkiskt underläge, kan få blixtsnabb bot på en massa valfria vårdcentraler i innerstaden.

– Det är en win-win situation. Riskkapitalbolaget får ökad vinst och vi ökar vårdtillgänglighetsstatistiken och tryggar samtidigt vår väljarbas. Snyggt och prydligt, men utan att vara pråligt, säger den själv så glammiga supermaman glatt!

Gladast är hon nog över utmärkelsen Årets Bitchhångel från näringslivskedjans tanke-stia Limbo för modet att bryta mot Hälso- och Sjukvårdslagen, då hon inte tillgodoser trygg och säker vård i Stockholm.

– Busenkelt och supertrevligt, skrattar Filippa Reinfeldt.

Hon har också hyllats av livsstilsmagasinet DN (medberoende liberal) för att vara oberörd inför meterologisk blåst när hon intervjuades vid bygget av det nya superlyxiga Karolinska sjukhuset (DN 12 april 2014).

Hon är förstås jätteglad över de skenande kostnaderna, oegentligheterna och korruptionen, men allra mest för att det nya Karolinska kommer att erbjuda så mycket färre vårdplatser än som krävs både i dagsläget och i framtiden.

Men så blir Filippa plötsligt sorgsen.

– Det stora hotet mot välfärden är att personalen, särskilt barnmorskorna, envisas med att gå på knäna. Det är ett gammaldags sätt att ta sig fram i korridorerna, väldigt ineffektivt och kostnadskrävande i längden.

Hon vänder sig också mot traditionen inom kvinnoyrken att försöka hålla näsan precis ovanför vattenytan.

– Varför gå omkring och bära vatten framför ansiktet när man har sjuka att ta hand om? frågar hon på sitt raka och självklara vis.

Filippa Reinfeldt får det svåra att bli så lyxigt superduperlätt utan att gnälla och hon avvisar bestämt vänsterns krav på vanstyre.

– Vi kan inte hindra människor som väljer att investera i sin egen hjärtoperation hellre än att åka på husvagnssemester i träningsoverall för pengarna.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.