Hvem syr niqabene og uniformene terroristene i Syria bruker?

0

Av Eva Thomassen.

Det er det 9 år gamle syriske flyktningbarn i Tyrkia som gjør!

(Grafikken som illustrerer denne artikkelen er fra Daily Mail.)

VG: Her lager syriske barn uniformer til krigerne

Norske barn i Syria og syriske barn i Tyrkia

Ser man på bilder av barna til «IS-brudene» ser de faktisk godt ut, sunne og med skikkelige klær. Kan minne om merkeklær som norske barn bruker om vinteren. Siden Norsk Folkehjelp opplyste at de holder til i disse områdene, har kontor der og at en rekke norske og vestlige NGOer er i området ,er det ikke usannsynlig at det er disse NGOene som har gitt bistand til  barna til terrorister tilknyttet IS?  Det er som kjent offisiell norsk politikk å kun gi bistand i områder kontrollert av terrorgrupper. Dette barnet har levd i et område norske myndigheter gjennom bistandsorganisasjonene har støttet. (Hva er det han holder i hånda? En vannpistol?)

Fra CNN

Disse barna derimot

Vi har sett mannlige terrorister i IS i ulike uniformer. Terrorister i alle terrorgruppene bruker uniformer. Men, hvor har de fått dem fra? Hvem syr dem? Gjennom hele krigen mot Syria har vi sett terrorister kledd i uniformer. Flere ulike uniformer.

Syriske barn i Tyrkia

Hvem syr uniformene norske terrorister i Syria bruker?

‘Child slaves’ making uniforms for Isis: Inside the Turkish sweatshop where children as young as nine work 12 hours a day stitching combat gear used in battle by Islamic State. Syrian refugee children forced to work in a military uniform sweatshop that sells camouflage to ISIS

Unable to go to school and desperate for money on the Turkish border the boys work 12 hour days for £10

Factory owner Abu Zakour has no problem selling uniforms to ISIS: ‘It doesn’t matter where my customers are from’

He also supplies Al Qaeda group Jabhat al-Nusra, Ahrar al-Sham and other rebel FSA fighters with military garb.

Det er syriske flyktningbarn i Tyrkia som syr uniformer til terrorister de har flyktet fra! Syriske barn som har flyktet fra IS til Tyrkia brukes til å sy uniformene og niqabene til terrorister som har fordrevet dem ut av hjemmene deres, massakrert mennesker i områdene de har flyktet fra og ødelagt landet deres.

Det kommer inn bestillinger fra terrorgruppene til fabrikken som omtales i reportasjene. De bestiller ulik design etter hvem som skal bruke dem og til hva. Det er forskjell på uniformen til bødler og dem som er selvmordsbombere.

While Islamist group Ahrar al-Sham prefers their uniforms to be light brown, Al-Qaeda’s Syrian wing Jabhat al-Nusra prefers military green, Abu Zakour explains.

‘The Free Syrian Army (FSA) prefers their clothes to be like Ahrar al-Sham…light brown, and ISIS prefers the Afghani clothes style, but sometimes they wear more traditional uniforms.

Bildene VG kan vise er tatt av fotograf Jodi Hilton, som fikk tilgang til en fabrikk i den tyrkiske byen Antakya, nær grensen til Syria. Der hjalp barnearbeidere til i arbeidet med å sy uniformer og feltsekker, som ble sendt tilbake til Syria og solgt til opprørsgrupper.

Det var handelsreisende fra Raqqa som dro til denne fabrikken i Tyrkia og henter uniformene. Kommer seg ut og inn av Syria enkelt. De samme bestillingene har kommet fra alle terrorgruppene i Syria, nå i Idlib. Det siste området kontrollert av terrorgrupper.

I forbindelse med denne artikkelen kontaktet VG Jan Egeland i Flyktningehjelpen. Han var kjent med barnearbeid i Tyrkia, også denne fabrikken. Denne fabrikken holder også til i Gaziantep ved grensen mot Syria. Byen der de fleste bistandsorganisasjonene og White Helmets holder til.

Over 80% av de syriske flyktningbarna i Tyrkia går ikke på skole opplyser UNICEF. Før krigen mot Syria gikk 99% av syriske barn på skolen. Man kan spørre seg om hvor alle bistandskronene til utdanning har tatt vegen i Tyrkia.

Reportasjen er fra 2016, men det er ingen grunn til å tro at situasjonen for syriske barn I Tyrkia har endret seg siden da. Det er titusenvis av terrorister i Syria som fortsatt trenger uniformer. Og, det er barn som trenger penger til å hjelpe familien sin. Og, Norge og vestlige land vil ikke være med å gjenoppbygge landet disse barna flyktet fra. Som norske terrorister har vært med å ødelegge.

Andre artikler av Eva Thomassen på steigan.no, se her.


Blant dem som støtter steigan.no er:

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.