– USA og vasallene deres må slutte å fortelle oss eventyr

0
Traseen til Nord Stream 2

Den tidligere partilederen for det sosialdemokratiske tyske SPD og nåværende frontfigur i Die Linke, Oscar Lafontaine, reagerer voldsomt på USAs forsøk på å stoppe gassrørledningen Nord Stream 2 mellom Russland og Tyskland.

Han gikk tilbake til uttalelser fra grunnleggeren av det «private CIA», Stratfor, George Friedman, som for noen få år siden sa at det er en triviell observasjon at USA vil ha problemer hvis tysk teknologi og russiske varer forener seg.

Lafontaine sier at det har vært en mål for USA i over hundre år å hindre en tysk-russisk allianse. Av samme grunn prøver nå USA å hindre Tyskland i å kjøpe russisk gass. Han fordømmer også USAs forsøk på å tvinge Tyskland til å ruste opp og sier: Det er ikke Vladimir Putin som tvinger Tyskland til å ruste opp, det er Donald Trump.

Nå må det føyes til at den tyske herskerklassen allerede for egen del har bestemt seg for å gjennomføre en sterk militarisering av Tyskland. Dette er drevet av Tysklands egne stormaktsinteresser, og heller ikke det av Russland.

Men når det er sagt, så er det opplagt at Lafontaine har rett: USA ønsker å slå en kile mellom Moskva og Berlin. Tysk industri og tysk kapital, derimot, ser at perioden med sanksjoner har kostet dem dyrt både i kortsiktige tap av eksportmuligheter og i langsiktige tap av investeringsmuligheter og markeder.

Lafontaine summerte opp:

Det er ikke Putin som tvinger Tyskland til å ruste opp, det er Donald Trump.

Det er ikke Putin som vil hindre Tyskland i å handle med andre land, det er Trump.

Det er ikke Putin som forteller Tyskland hva slags gass vi skal bruke, det er Trump.

Det er ikke Putins ambassadør som skriver truende brev til tyske selskaper, det er USAs ambassadør.

Nå har ikke Lafontaine den samme posisjonen som tidligere, men antakelig uttrykker han det mange tyske ledere tenker, sjøl om de ikke sier det høyt. Tyskland har et nærmest desperat behov for gassen fra Nord Stream 2.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelKritiske situasjoner og ukritiske medier – fortellingene som dreper
Neste artikkelBaksnakkinga av Hans Olav Brendberg bør opphøre
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).