USA frykter Venezuelas luftforsvar

2
Spesialutsending Elliot Abrams. Skjermdump fra pressekonferansen til State Department.

USAs spesialutsending Elliot Abrams sier at Venezuela har et fungerende luftforsvar som består av russiskbygde S-300 missiler. Dette gjør at et angrep på Venezuela med fly vil kunne bli svært kostbart for USA. S-300 missilene vil kunne skyte ned et tilstrekkelig antall av USAs angrepsfly til at tapene vil bli følbare for USA.

En jungelkrig mot Venezuela uten luftstøtte vil være et bortimot håpløst prosjekt. Venezuela skal ha seks operative S-300 systemer, og dette gjør at USA vil nøle med å innlede et angrep på landet.

24. mars 2019 landet to russiske militærfly med om lag 100 soldater om bord på Maiquetía-flyplassen i Caracas. Dette skriver journalisten Javier I. Mayorca på Twitter. Dette er også omtalt på BBC.

Lederen for denne kontingenten er general Vasilij Tonkoshkurov, som er stabssjef for bakkestyrkene i Russland.

Oppgavene til denne styrken er ikke offentliggjort, men den kan ha noe med S-300 systemet å gjøre siden det krever spesialkompetanse å utnytte systemet fullt ut.

Utenriksminister Mike Pompeo har advart Russland mot å etablere seg militært i Venezuela, men det er uklart hva USAs ledelse tenker å gjøre med det.

Samtidig blir det innrømt i Washington at kuppmaker Juan Guaidó, som har erklært seg sjøl som president i landet, «har mistet momentum». Dette skriver blant annet New York Times.

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. AnneBrit says:

    Elliot Abrams er dobbelt-statsborger, og gir vel egentlig en lang f… i USA.

  2. SHO says:

    Det ser ut som Russland denne gang setter hardt mot hardt ved å utplassere S-300 luftforsvar i Venezuela bemannet med russisk personell. Og dette skjer altså i USAs egen bakgård.

    Det har vært et nytt strømbrudd i Venezuela på fredag (hvilket er det tredje store strømbruddet på kort tid), det ser ut som landet nå er under angrep fra USA.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere