Ti barn drept av USA-angrep i Afghanistan

0
Barna er de fremste ofrene for krigen i Afghanistan. Shutterstock.

Ti barn som alle tilhørte samme storfamilie ble drept av et angrep fra USA-fly i Afghanistan 23. mars 2019. Det er FN som melder dette.

Luftangrepet var en del av et slag mellom Taliban og USA og deres afghanske allierte. Kampene fant sted i den nordlige Kunduz-provinsen.

Barna hørte til ei gruppe interne flyktninger som var blitt fordrevet på grunn av kamper andre steder i landet, sier FNs delegasjon i Afghanistan. I alt ble 13 sivile drept i angrepet, og blant dem altså 10 barn.

Krigen i Afghanistan er den lengste i USAs historie. Den ble startet med 11. september 2001 som påskudd, enda Taliban, som da styrte Afghanistan, opplagt ikke hadde noenting med 11. september å gjøre. USA taper denne krigen gradvis og sikkert. Donald Trump hadde lovet å trekke styrkene ut av landet, men krigshaukene har lykkes i å omgjøre denne beslutningen og i stedet fått ham til å øke tallet på soldater i landet. Trump har kalt krigen en katastrofe, men likevel fortsetter katastrofen. Tallet på sivile som ble drept i flyangrep satte ny rekord i 2018.

USA fortsetter å drepe sivile i en krig der Norge er med. Hvor er de sinte lederartiklene? Hvor er det dirrende moralske engasjementet? Og hvor er kravet om sanksjoner mot de ansvarlige for denne vedvarende krigsforbrytelsen?

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916


KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelHandelsreisende i død: Kongsberg og Raytheon med milliardkontrakt i Australia
Neste artikkel20 år siden den forbryterske krigen mot Jugoslavia
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).