The Occupation Of The American Mind

0

Av Kari Angelique Jaquesson.

Denne filmen avslører og dokumenterer et PR-opplegg som strekker seg inn i alle deler av samfunnet, ikke bare i USA, men også i en rekke andre land.

I løpet av de siste årene har Israels pågående militære okkupasjon av palestinsk territorium og gjentatte invasjoner av Gazastripen utløst et voldsomt tilbakeslag mot israelsk politikk nesten overalt i verden – med unntak av USA.
«Occupation of the American Mind» viser det detaljerte og pågående PR-arbeidet som skal holde USAs publikum i et jerngrep.

Roger Waters og ledende observatører av den israelsk-palestinske konflikten og den amerikanske mediekulturen, viser i filmen hvordan den israelske regjeringen, den amerikanske regjeringen og pro-Israel-lobbyen har slått seg sammen, ofte med svært forskjellige motiver, for å forme den amerikanske mediadekningen av konflikten i Israels favør.

Fra USA-baserte PR-kampanjer som dukket opp på 1980-tallet til i dag, gir filmen en grundig analyse av Israels lange kamp over tiår for det amerikanske folkets hjerter, tanker og skattepenger, i møte med økt internasjonal fordømmelse av dens stadig mer høyreekstremistiske politikk.

Fotalt av Roger Waters, Rashid Khalidi, Rami Khouri, Yousef Munayyer, Norman Finkelstein, Max Blumenthal, Phyllis Bennis, Norman Solomon, Mark Crispin Miller, Stephen M. Walt. , Peter Hart og Sut Jhally.


Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Kari Angelique Jaquesson hos steigan.no.


Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelUSA med advarsel mot avtalen mellom Italia og Kina
Neste artikkelMilitær intervensjon kan ikkje styrte den venezuelanske regjeringa