The Occupation Of The American Mind

8
Kari Angelique Jaquesson

Av Kari Angelique Jaquesson.

Denne filmen avslører og dokumenterer et PR-opplegg som strekker seg inn i alle deler av samfunnet, ikke bare i USA, men også i en rekke andre land.

I løpet av de siste årene har Israels pågående militære okkupasjon av palestinsk territorium og gjentatte invasjoner av Gazastripen utløst et voldsomt tilbakeslag mot israelsk politikk nesten overalt i verden – med unntak av USA.
«Occupation of the American Mind» viser det detaljerte og pågående PR-arbeidet som skal holde USAs publikum i et jerngrep.

Roger Waters og ledende observatører av den israelsk-palestinske konflikten og den amerikanske mediekulturen, viser i filmen hvordan den israelske regjeringen, den amerikanske regjeringen og pro-Israel-lobbyen har slått seg sammen, ofte med svært forskjellige motiver, for å forme den amerikanske mediadekningen av konflikten i Israels favør.

Fra USA-baserte PR-kampanjer som dukket opp på 1980-tallet til i dag, gir filmen en grundig analyse av Israels lange kamp over tiår for det amerikanske folkets hjerter, tanker og skattepenger, i møte med økt internasjonal fordømmelse av dens stadig mer høyreekstremistiske politikk.

Fotalt av Roger Waters, Rashid Khalidi, Rami Khouri, Yousef Munayyer, Norman Finkelstein, Max Blumenthal, Phyllis Bennis, Norman Solomon, Mark Crispin Miller, Stephen M. Walt. , Peter Hart og Sut Jhally.


Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Kari Angelique Jaquesson hos steigan.no.


Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Stikkord: Mindcontroll.

  Det har aldri vært enklere å ‘connect the dots’ enn det er i dag, derfor er det veldig
  mange som forlengst har innsett disse sammenhengene. Det er allikevel i høyeste grad på sin plass at stadig flere blir gjort oppmerksomme på hvor ille det i virkeligheten er.

  Samtidig er det oppløftende å se at det er betydelige krefter som jobber for å få belyst en relevant problemstilling vedr. alle s.k. ‘politiske ledere’ (globalt), for å sette det på spissen: Er de riktig kloke?

  Flere og flere melder seg for eksempel på og stiller høyst kritiske spørsmål vedr. den mentale tilstanden for en av verdens ‘‘mektigste menn’’ - USAs president Donald Duck (for ikke å snakke om vedkommende som foregår å være ‘Speaker of the House’ i nasjonalforsamlingen (det ville utvilsomt finnes ‘noe å hente’ blant de øvrige 534 representantene også).

  Rundt om i (det globale) samfunnet er det i mange yrker et kriterium at en potensiell kandidat til jobben frivillig lar seg underkaste ulike tester/undersøkelser for å evt. ‘sile ut’ den/de som er uegnede, eller som faktisk vil kunne utgjøre en direkte risiko.

  [Har personlig erfaring med slik ‘screening’, der det i hovedsak gikk på psykisk egnethet (inkl.1200 spørsmål, et batteri av ulike psykologiske tester og samtaler med en av landets fremste eksperter innen feltet), i tillegg til relativt inngående fysiologiske tester - alt over tre fulle dager. Besto uten problemer, selv om dette langtfra dreide seg om å aspirere til besittelse av noen ‘‘atomkoffert’’…]

  At det som nevnt stilles spørsmål vedr. the Donald oppleves som høyst betimelig, det samme kan sies når det gjelder våre egne s.k. ‘folkevalgte’ - for de som har valgt dem, kan umulig være enige i de totalt absurde (og lovstridige) politiske utspillene vi kontinuerlig er vitner til . . . . .

  Don%20ald

 2. Kaos-teorien sørger for det. Du skjønner at verden er så komplisert, at vi må ha spesialister til å ta hånd om det. Det eneste vi forstår er at vi ikke er de spesialistene, og derfor er det tryggest å tie stille. Skulle noen prøve å opplate sin munn idannet selskap, så bør en være sikker på at en ikke gå på tvers av de offentlig godkjente spesialister, for da sprer usikkerheten seg raskt.
  Det er ikke rart, for meldingene i seg selv er så motstridende og ofte ulogiske at den kognitive dissonansen begynner å nærme seg 5G nivå, spør du meg.

  Jeg har funnet at den beste medisinene finnes i Bibelen, men da gjennom Jesus, ikke uten. Les Evangeliene, så kan du gjerne lese Åpenbaringen, men ikke vent å få all verdens ut av den. selv om det må være enda tydeligere nå, enn da jeg leste den første gangen.
  Etterpå kan du begynne fra begynnelsen, og ha i bakhodet at det er skrevet i en kultur og en kontekst som i stor grad er tapt for oss. Ta inn fortellingen. Ikke heng deg opp i det du ikke forstår - det kommer, om du ønsker det - når du er klar. En av mine favorittpredikanter sier at Bibelen er den eneste boka som leser deg, like mye som du leser den.
  Ikke vær redd - bare leseopplevelsen i seg selv, er verdt det. For ikke å snakke om hvordan det gir dimensjoner til andre deler av kulturen vår, og vår forståelse av den.

 3. AnneBrit:

  Takker for (velmente???) oppfordringer, men, nei takk!

  Men, siden du gir inntrykk av å ‘forstå deg på’ det åndelige, kanskje du kunne
  bidra til å oversette følgende:

  [ https://www.youtube.com/watch?v=xrA3E2Y4fr0 ]

  • Forøvrig vil enhver fremtidig henvisning til overnaturlige vesener bli møtt med
   oppgitt hoderisting (FYI) . . . . .
 4. Jeg blir visst ikke ferdig med å le av dette… så jeg tror det er fin medisin mot en dårlig dag, om jeg skulle få det. Takk.:sweat_smile:

 5. Ja, skulle bare mangle at man kjenner til dette, og siden vi nå er på Steigan, så må jeg få påminne om at forfatteren av det kommunistiske manifestet,Friedrich Engels, var vel bevandret i Johannes Åpenbaring, noe han leste og studerte på sine gamle dager, noe man ser av marxist arkivene , i motsetning til hva man skulle tro, så kryr det av bibelvers på et visst sted. Det er viktig å kjenne til grunnverdiene i samfunnet. https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=s7uf3RSU6fI
  Mimir Kristjánsson video fra Oslo Symposium.

 6. Synd for deg, men jeg forstår deg så godt. Det tok meg over femti år fra jeg lært å lese, til jeg leste det som betydde noe.
  Og nei, jeg forstår meg ikke på det åndelige. Jeg har bare sluttet å fornekte det, og latt det stå til.
  Tungetale finner du overalt, i hinduismen kalles det
  Kundalini.
  Det finnes nemlig en annen Jesus, som jeg synes best ble identifisert i en artikkel i Gateavisa ble kalt Pentagon-Jesus, og som er så anti-krist som det går an.
  Og siden de som kaller seg kristne er like ivrig etter kortversjonen av sin tro, som den gjennomsnittlige nordmann, så får det de merkeligste utslag.
  En av de tingen han liker, er å gjøre gudstjenesten om til sirkusforestillinger, og lure folk til å tro at dette er åndelighet.
  Tungetale er bare krusninger i vannet:

 7. Ja, det var noe som Marx var “forskånet for”, jøde som han var. Mor mi (som hadde sin bakgrunn fra pnsebevegelsen) sa alltid, at Jesus var den første sosialisten. Jeg trodde ikke særlig på henne før jeg leste evangeliene.
  Kommunismen til Marx skal også etter det jeg forstår være sydd over noe av samme lesten, men da uten det viktigste for at det skal virke- Jesus Kristus. Steigans kommunisme 5.0 er adskillig nærmere, og han er fortsatt ikke blitt en gammel gubbe.
  Når det gjelder lesten så finner du den i den skriftelige innstruksen til Moseloven, og den ble praktisert i israel fram til de fant på at de ville ha en konge som alle andre hadde, og fikk Saul.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere