Russland dumper 100 milliarder i dollarbeholdning – kjøper euro, yen og yuan

3
Foto: Shutterstock.

Den russiske sentralbanken beveger seg raskt vekk fra avhengighet av dollar. Fra før av har den kvittet seg med nesten hele sin beholdning av amerikanske statsobligasjoner. Nå går det fram av regnskapstall fra banken at den i løpet av ett kvartal i 2018 solgte 100 milliarder dollar og kjøpte euro, yen og yuan. Dollarens andel av utenlandsk valuta i den russiske sentralbanken er dermed redusert fra 43,7 prosent til 21,9 prosent. Russland har med dette faktisk kjøpt en fjerdedel av den yuanbeholdninga som var tilgjengelig på verdensmarkedet, skriver Bloomberg.

Russlands sentralbank har også bygd opp sin beholdning av gull. I et intervju i november 2018 sa president Vladimir Putin at «Det er ikke vi som dumper dollaren, det er dollaren som dumper oss.»

Dette betyr, som vi har vært inne på tidligere, at det er USAs økonosmiske politikk, og da spesielt sanksjonene, som driver særlig Russland, men også Kina og en rekke andre land til å kvitte seg med dollar og å bygge opp alternative valuta- og transaksjonssystemer som igjen undergraver dollarens og USAs internasjonale posisjon. Og dette går fort.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916


KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Vil vi pumpe opp all olja vår, for å holde dollaren i live?

  Her er Dimitry Orlovs syn på situasjonen i hans nåværende hjemland:

 2. Avatar for ABC ABC says:

  Russland og Kina er i direkte konflikt med USA samtidig som USA kontrollerer den globale valutaen og er debitor til Kina og Russland. Ikke rart at Russland kvitter seg med dollar og bygger/virker for nye alternative monetære systemer.

  USA “$3.9 trillion held by foreign countries.” Mye penger…

  https://www.youtube.com/watch?v=at3MNu8BRwQ
 3. Jeg tror den Amerikanske kollapsen er konstruert og at Russsland med RT og co er ment å få mer innflytelse globalt (med kina som største supermakt i det nye BRICS NWO). Ingen ville med hue på rett plass godta USA/Israels NWO etter alle lekkasjene, noe som får Kina og Russland til å se ut som godheten sjæl. Det er nesten så en kan godte seg med lekkasjer fra det gamle “decoy-NWO”
  Finanseliten har uansett god kontroll på innføringen av 5G, smart hus og all drepingen og kontrollen det vil føre med seg. Kina “vant” konkurransen om å bygge ut 5G nettet leste jeg et sted. Eller for å si det sånn; De vant kontrollen over det nye globale nettet som vil erstatte wifi. Så om pest eller kolera står ved roret så ser det ut som om skuta førerløst seiler samme vei i mine øyne…
  Men selvfølgelig håper jeg at jeg tar feil.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere