Saudi-Arabia vil henrette fem av Khashoggis mordere for å dekke MBS

0
Inngangen til det saudiarabiske konsulatet i Istanbul. Bak disse dørene ble Jamal Khashoggi drept. Det innrømmes nå fra Riyadh. (Shutterstock)

Påtalemyndighetene i Saudi-Arabia vil tiltale 11 og henrette fem av dem som deltok i drapskommandoen mot journalisten Jamal Khashoggi. Etter at de først prøvde seg med en masse bløffhistorier og blant annet påsto at Khashoggi forlot konsulatet i Istanbul i live, har nå de saudiske myndighetene måtte innrømme at mordet var planlagt og at Khashoggi ikke bare ble drep, men også partert.

USA prøver også å hogge ei branngate mellom de som utførte drapet og de som beordret det gjennom å innføre sanksjoner mot 17 saudisk innbyggere.

Tyrkia er ikke imponert. Den tyrkiske sikkerhetstjenesten sitter tydeligvis med bombesikker dokumentasjon av hele drapsforløpet, og det er den informasjonen som er dryppet ut fra Ankara som har tvunget Saudi-Arabia og USA på defensiven. Men Erdogan og hans folk sitter på mye mer, får man anta.

Avisa Hürriyet skriver at tyrkiske myndigheter har enda et lydopptak av drapet som inneholder flere detaljer som ikke er publisert tidligere. På denne tapen diskuterer de saudiske agentene hvordan de skal henrette Khashoggi og det går fram at de etter drapet ringte internasjonale samtaler, antakelig for å rapportere.

Israel og USA vil redde kronprins MBS, men Tyrkia er forbannet og ønsker å nagle de eller den ansvarlige i Riyadh for drapet. Denne saka er ikke slutt. Følg med i neste episode.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.