Saudi-Arabia vil henrette fem av Khashoggis mordere for å dekke MBS

3
Inngangen til det saudiarabiske konsulatet i Istanbul. Bak disse dørene ble Jamal Khashoggi drept. Det innrømmes nå fra Riyadh. (Shutterstock)

Påtalemyndighetene i Saudi-Arabia vil tiltale 11 og henrette fem av dem som deltok i drapskommandoen mot journalisten Jamal Khashoggi. Etter at de først prøvde seg med en masse bløffhistorier og blant annet påsto at Khashoggi forlot konsulatet i Istanbul i live, har nå de saudiske myndighetene måtte innrømme at mordet var planlagt og at Khashoggi ikke bare ble drep, men også partert.

USA prøver også å hogge ei branngate mellom de som utførte drapet og de som beordret det gjennom å innføre sanksjoner mot 17 saudisk innbyggere.

Tyrkia er ikke imponert. Den tyrkiske sikkerhetstjenesten sitter tydeligvis med bombesikker dokumentasjon av hele drapsforløpet, og det er den informasjonen som er dryppet ut fra Ankara som har tvunget Saudi-Arabia og USA på defensiven. Men Erdogan og hans folk sitter på mye mer, får man anta.

Avisa Hürriyet skriver at tyrkiske myndigheter har enda et lydopptak av drapet som inneholder flere detaljer som ikke er publisert tidligere. På denne tapen diskuterer de saudiske agentene hvordan de skal henrette Khashoggi og det går fram at de etter drapet ringte internasjonale samtaler, antakelig for å rapportere.

Israel og USA vil redde kronprins MBS, men Tyrkia er forbannet og ønsker å nagle de eller den ansvarlige i Riyadh for drapet. Denne saka er ikke slutt. Følg med i neste episode.

 

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Erdogan bør og kommer sannsynligvis til å sette en presedens på hva andre stater eller riker IKKE kan tillate seg på Tyrkisk jord. Integriteten henger høyt, og da tror jeg neppe det holder med “hoder” til ansatte. Uansett hvor mye USA prøver seg på “skarp” og feilaktig juridisk utnyttelse i “bevisførsel”, så har vel Erdogan mer enn nok til at resten av verden feller en enstemmig dom over slaktinga. Å kalle drapet på Kashoggi" en stor feiltagelse" blir en heller spak benevnelse. Denne groteske skandalen kan bli USAs endeligt.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere