Store mengder israelske våpen funnet hos Den islamske staten

0
Dette var den militære situasjonen så seint som 28. juli 2018. Det mørkeste området ble holdt av Den islamske staten, det røde av den syriske hæren. Det blå er de okkuperte Golanhøydene.

Da den syriske hæren nedkjempet de siste støttepunktene til Den islamske staten og frigjorde det sørvestre hjørnet av landet oppdaget den store våpenlagre, særlig i landsbyene Kaya og Qusayer. Våpnene var for det mest av israelsk fabrikat. Det var morterammunisjon, rakettdrevne granater, antitankvåpen, angrepsrifler og ulike typer ammunisjon. Mat og medisiner fra Israel og Saudi-Arabia ble også funnet i de to landsbyene.Det er Al Masdar News som skriver dette.

Den islamske staten har holdt disse bastionene bare et børseskudd fra den israelske statens posisjoner på de okkuperte Golanhøydene i årevis. IS har aldri angrepet Israel derfra og Israel, som ikke tar stort for å angripe mål i Syria, har heller aldri angrepet disse posisjonene.

Forrige artikkelNATO er en gullgruve for amerikansk våpenindustri
Neste artikkelBRICS+ er det nye formatet som skaper en ny internasjonal orden
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).