Trump med overraskende utspill: Russland bør delta i G8

0

Donald Trump sa ved avreisen til G7-møtet i Quebec at Russland igjen burde bli med i forumet slik at det blir G8.

”Det pleide å være G8, fordi Russland var med. Nå er ikke Russland med. Men Russland burde være med på møtet. Hvorfor har vi et møte der ikke Russland kan være med? Enten dere liker det eller ikke, og det er kanskje ikke politisk korrekt, men vi har en verden å ta oss av. Og det var G7, som pleide å være G8, som kastet ut Russland. De burde slippe Russland inn igjen, slik at vi har Russland ved forhandlingsbordet.”

Italias nye statsminister Giuseppe Conte skriver på Twitter at han er enig med Trump i dette.

Russland møtte for første gang i 1994 og ble offisielt medlem i 1998. Landet ble ekskludert i 2014 på grunn av anneksjonen av Krim.

Det har vært full konflikt mellom USA og resten av G7 forut for møtet i Canada, der særlig Frankrikes president Emmanuel Macron har gått i strupen på Trump på grunn av USAs trussel om handelskrig mot Europa.

Russlands talsmann Dmitrij Peskov sa at Russland er interessert i dette «og i andre formater». Her kan det hende at han tenker på G-20, for der er også blant annet Kina med.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelPeter Ford: The Media on Trial
Neste artikkelItalia: Sentrum kan ikke holde
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).