– Israel fører en kurs mot katastrofe også for seg selv

25

Israels politikk får store deler av verden til å vende seg mot dem, advarer tidligere statsminister Kåre Willoch. Behandlingen av menneskene i Gaza har vært en katastrofe i lang tid, sier han. Det er Dagsavisen som skriver dette. Avisa skriver videre:

– Israels oppførsel får ikke bare arabiske folk og stater til å gå mot dem, det store flertallet av medlemslandene i FN er mot dette. Israel bør dessuten merke seg at svært viktige verdensmakter som Kina og Russland er mot den opptreden de nå gjennomfører, sier Willoch.

Både Russland og Kina har oppfordret Israel til å beherske seg og uttrykt bekymring for den harde voldsbruken fra israelsk side overfor ubevæpnede palestinske demonstranter på Gazastripen. Russland og Kina er vanligvis forsiktige med å kritisere det som kan anses som innenrikspolitiske forhold i andre land.

Også flere europeiske land har kommet med kritikk. Frankrikes president Emmanuel Macron har gått lengst i å kraftig fordømme Israel.

Sør-Afrika har kalt hjem sin ambassadør fra landet og Tyrkia har kalt hjem sine ambassadører fra både Israel og USA.

Både USA og Israel legger ansvaret for at så mange palestinere er blitt drept og såret, på Hamas som styrer Gazastripen. Det mener Willoch faller på sin egen urimelighet.

– Uansett hva man måtte mene om Hamas, så er det lett å forstå at håpløsheten og elendigheten befolkningen i Gaza lever i, fører til reaksjoner. At en innelåst befolkning demonstrerer er helt naturlig. Det er ikke et veldig originalt synspunkt, men en oppfatning store deler av verden deler, sier Willoch.

Willoch er redd for at Israels grove voldsbruk også skader Israels egne interesser.

– Jeg er alvorlig redd for at den kurs Israel nå fører er en kurs mot katastrofe også for Israel. Det vil komme en situasjon der verden ikke lenger finner seg i dette, sier han.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Israel, med sin enorme økonomiske og politiske makt, kombinert med sin religiøse overbevisning forankret i Talmud, at de er resten av Verden overlegne, er en katastrofe for Verden.

  Mellom 200 og 250 millioner mennesker, mange av dem ikke Zionistiske Jøder ble tatt av dage i perioden 1900 - 2000, der Zionistiske Jøder må bære mye av ansvaret.

  Det er nå, etter min mening, på tide å ta et oppgjør med denne ubehagelige sannheten.
  I denne forbindelse bør første skritt være, å reversere lovgivningen som begrenser muligheten for å debattere hva som egentlig skjedde i forbindelse med Holocaust, og avvikle meningsløse ord som “anti-Semitisme”, hvis eneste funksjon er å drepe en hver saklig debatt.

 2. Avatar for Frimann Frimann says:

  Het enig. Jeg hadde lenge unngått å dykke ned i Holocaust-materien, men til slutt måtte jeg. Kort oppsummert: Konsentrasjonsleirene var arbeids-leiere (slave-leiere), ikke “utrydningsleiere”, ingen ble gasset ihjel (for å bli avrettet, men trolig noen i forbindelse med eksperimentering), ca 600.000 jøder døde (ikke 6 millioner), og de aller aller fleste døde av sult, underernæring eller sykdom, ikke pga vilje, men fordi Tyskland manglet mat, leger og medisiner, og prioriterte soldater og de utenfor leirene.

 3. Samme her.

  Kort resumé om leirene, finnes i denne linken.
  Men, tillater meg en liten advarsel.
  “Once you go black - there is no going back”.

 4. Avatar for aford aford says:

  Sludder og kosherpølsevev. Selvfølgelig var det seks millioner. Det er faktisk alltid og til enhver tid seks millioner jøder som enten nettopp har blitt myrdet eller står for tur til å bli det hvert øyeblikk. Alltid!

  Bare sjekk selv:

  https://www.youtube.com/watch?v=sb-glOFJ3OU
 5. Her er synspunkter som tar sikte på å tilbakevise påstandene i “HOLOCAUST DEPROGRAMMING COURSE”.
  Kan ikke vurdere sannhetsgehalten, men tar dette som en bekreftelse på, at vi trenger en seriøs debatt av hva som egentlig er tilfelle.
  Men, først må lovgivningen endres, slik at en slik debatt ikke blir hindret av særskilte lover vedrørende “Holocaust-fornektelse” og “Anti-Semittisme”.

 6. En bør kunne stille spørsmålet:- hva så om Holocaust myten er sann?
  Skal en etnisk gruppe som bare utgjør 0,2 % av verdens befolkning kunne inneha en så ubegripelig konsentrasjon av makt uten at det er lov å stille spørsmål om det?
  Når denne lille etniske gruppen eier, enten ved direkte eierskap eller aksjemajoritet så godt som alle banker og finansinstitusjoner, forsikringsselskap, presse og media også på Internett med søkemotorer og sosiale medier, telekommunikasjonsselskaper, energisektoren, krigsvåpenindustrien, den farmasøytiske industrien, matvareindustrien, drikkevannskilder og vannverk, kontrollerer børsen for basisvarer og spekulerer i mat, eiendomsmarkedet etc i det meste av verden?
  Når de fleste eierne av de forskjellige selskapene har samme etnisitet, kan en ikke kunne stille spørsmål om denne lille etniske gruppen er tribal og opptrer som en hive? Hva så om Holocaust er riktig, skal ikke dette kunne diskuteres? Gjelder ikke antimonopol lover, antikartell lover og antitrust lover for denne gruppen?

  Når denne gruppen som bare utgjør 0,2% av verdens befolkning også har sine folk ikke bare i prominente politiske posisjoner i de rikeste landene med de største krigsmaskinene, men også i overnasjonale organer som FN og EU, hva så om Holocaust fant sted, skal ikke dette kunne debatteres?

  Påvirkningsmakten som ligger i at 0,2% av verdens befolkning har eierskap av hovedstrømspresse og medier, forlag, tv-stasjoner, med sosiale medier som omgir unge fra de slår på mobilen, pc,en eller tv’en om morgenen med et nyhetsbilde diktert av eiene. Nå er også den største søkemotoren Google ikke bare en plattform for spredning av egne tanker og kunne lese andres tanker og annen informasjon, den er også blitt et sensurorgan og overvåkningsorgan sammen med Facebook.

  Hva så om Holocaust fant sted, skal ikke denne nærmest ufattelige konsentrasjonen av makt gjennom eierskapsmakt, politisk makt og påvirkningsmakt hos kun 0,2% av verdens befolkning kunne diskuteres? Bekvemt for dem at etter 1945 har alle som har stilt spørsmål om dette, blitt beskyldt for å prøve å spre jødehat og antisemittisme eller blitt beskyldt for å være Nazist, slikt får folk til å tie.

 7. Seks millioner er et svært betydningsfullt tall for kabbalistiske jøder. Det er også tallet 666, som også går igjen i den såkalte David-stjernen, som ikke har noe med David å gjøre, men den frafalne sønnen Salomo med de 666 talentene. http://christianitybeliefs.org/end-times-deceptions/the-star-of-david-deception/

  Det er også viktig å huske på at zionismen hadde liten oppslutning blandt europeiske jøder før annen verdenskrig (under 10 prosent). De måtte rett og slett tvinges ut av hjemmene sine, og skremmes ut av Europa. For å jage orientalske jøder hjemmefra, ble terror tatt i bruk, og det har fulgt dem siden.

  De dominerer media, gjennom eierskap og eksponering, de har kontroll med den fleste store banker, og ikke minst New York Fed - som er hovedsete for Federal Reserve, med Washington som filial.

  Var det Voltaire som sa at for å vite hvem som egentlig styrer, må du se på hvem du ikke får kritisere?

  I Tyskland sitter gamle damer i fengsel for å ha uttalt tvil om det seks millioner store brenn-offeret som ga dem staten Israel. I Stor-Britannia blir politikere dratt for retten, og den “fornærmede” får polti-beskyttelse for
  utsagn som ingen uskyldig person ville ha blitt fornærmet over.

  Det som er ironisk er at Israels viktigste støttespiller er den store gruppen tilbedere av Pentagon-jesus som har fått sitt bibel-syn fra amerikanske TV-predikanter. De har fått det for seg at jødenen skal bli nærmest utslettet av muslimene, mens de selv skal sitte i skyene og gotte seg sammen med guden sin. Derfor heier de på så godt de kan. Zionistene på sin side lever under forestillingen om at når den messias DE vil kjenne, kommer, vil alle verdens folk bli deres slaver. Og så har vi wahabiene da, om ikke alt var galt nok fra før.

  Enda mer ironisk blir det når en vet at jødene i beste fall er en tolvte-del av Israel, og at nasjonen Israel - i følge Bibelen bare eksisterte i litt over sytti år. Som straff for sin kvinnegalskap, mistet Salomos ætt herredømmet over ti av Israels stammer.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

17 flere kommentarer

Deltakere