Russlands utenriksminister Lavrov: Uavhengig studie viser at kjemikaliene som ble brukt mot Skripal kom fra et NATO-land

1
Innfelt Labor Spiez i Sveits

Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov holdt et foredrag 14. april 2018 der han sa at han hadde fått en rapport fra et uavhengig forskningsinstitutt i Sveits om Skripal-forgiftningen. Han viste til det han kalte Det sveitsiske instituttet for radiologi og bakteriologisk analyse i Spiez.

Lavrov leste fra rapporten der det skal stå følgende:
«Analysen av prøvene viser spor av det giftige kjemikaliet BZ som tilhører den andre kategorien av kjemiske våpen under konvensjonen om kjemiske våpen. De nevnte kjemikaliene er blitt brukt i USA, Storbritannia og noen andre NATO-land.»
Verken Sovjetunionen eller Russland har noen gang produsert dette kjemikaliet, sa Lavrov.
Det instituttet Lavrov viser til må være Labor Spiez i Sveits. De har spesialisert seg på forskning på ABC-våpen, altså atomvåpen, bakteriologiske og kjemiske våpen. Instituttets leder er Dr. Marc Cadisch.

Dette laboratoriet skal ha mottatt prøver som myndighetene i London har oversendt til Organisation for the Prohibition of the Chemical Weapons (OPCW).

Det skal dreie seg om en gift som kalles 3-Quinuclidinyl benzilate eller BZ.

Blant annet viser denne rapporten fra USAs forsvarsdepartement at de gjorde prøver med denne giften på Hawaii på sekstitallet med sikte på bruk i Vietnam.

I og med at Lavrov oppgir Labor Spiez som kilde for sin informasjon, er saka journalistisk sett meget enkel. Det er bare å ringe instituttet og be om å få utlevert rapporten.

Dersom de skulle bekrefte dette, er det en politisk bombe som vil ryste ikke bare London.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for SHO SHO says:

    Hvis dette er riktig så betyr det altså at jihadistene har tilgang til potensielt store mengder med giftgass. Hva blir så det neste som kan skje i Syria nå? Kan det komme et nytt giftangrep i regi av jihadistene slik at USA & co da kan rettferdiggjøre enda sterkere militære virkemidler? Til slutt kan vi kanskje få en reprise av Libya-konflikten hvor USA & co setter inn massiv bombing av Syria under påskudd av å skulle forhindre massakrering av sivilbefolkningen i landet? Dette er i så fall mer utspekulert enn det som skjedde i Libya hvor man satte i gang bombing uten å ha en reell massaker å henvise til. Samtidig kan det hende at USA & co denne gang kan støtte kurderne som hovedaktør mot Assad, militær støtte til kurdere vil være bedre likt i den vestlige verden enn militær støtte til IS-jihadister (men selvfølgelig da får man samtidig en konflikt med Tyrkia, men den konflikten kommer kanskje uansett). Dette kan i så fall være et uttrykk for Macrons sluhet. Vi får se hva som skjer.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere