Russlands utenriksminister Lavrov: Uavhengig studie viser at kjemikaliene som ble brukt mot Skripal kom fra et NATO-land

1
Innfelt Labor Spiez i Sveits

Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov holdt et foredrag 14. april 2018 der han sa at han hadde fått en rapport fra et uavhengig forskningsinstitutt i Sveits om Skripal-forgiftningen. Han viste til det han kalte Det sveitsiske instituttet for radiologi og bakteriologisk analyse i Spiez.

Lavrov leste fra rapporten der det skal stå følgende:
«Analysen av prøvene viser spor av det giftige kjemikaliet BZ som tilhører den andre kategorien av kjemiske våpen under konvensjonen om kjemiske våpen. De nevnte kjemikaliene er blitt brukt i USA, Storbritannia og noen andre NATO-land.»
Verken Sovjetunionen eller Russland har noen gang produsert dette kjemikaliet, sa Lavrov.
Det instituttet Lavrov viser til må være Labor Spiez i Sveits. De har spesialisert seg på forskning på ABC-våpen, altså atomvåpen, bakteriologiske og kjemiske våpen. Instituttets leder er Dr. Marc Cadisch.

Dette laboratoriet skal ha mottatt prøver som myndighetene i London har oversendt til Organisation for the Prohibition of the Chemical Weapons (OPCW).

Det skal dreie seg om en gift som kalles 3-Quinuclidinyl benzilate eller BZ.

Blant annet viser denne rapporten fra USAs forsvarsdepartement at de gjorde prøver med denne giften på Hawaii på sekstitallet med sikte på bruk i Vietnam.

I og med at Lavrov oppgir Labor Spiez som kilde for sin informasjon, er saka journalistisk sett meget enkel. Det er bare å ringe instituttet og be om å få utlevert rapporten.

Dersom de skulle bekrefte dette, er det en politisk bombe som vil ryste ikke bare London.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. SHO says:

    Hvis dette er riktig så betyr det altså at jihadistene har tilgang til potensielt store mengder med giftgass. Hva blir så det neste som kan skje i Syria nå? Kan det komme et nytt giftangrep i regi av jihadistene slik at USA & co da kan rettferdiggjøre enda sterkere militære virkemidler? Til slutt kan vi kanskje få en reprise av Libya-konflikten hvor USA & co setter inn massiv bombing av Syria under påskudd av å skulle forhindre massakrering av sivilbefolkningen i landet? Dette er i så fall mer utspekulert enn det som skjedde i Libya hvor man satte i gang bombing uten å ha en reell massaker å henvise til. Samtidig kan det hende at USA & co denne gang kan støtte kurderne som hovedaktør mot Assad, militær støtte til kurdere vil være bedre likt i den vestlige verden enn militær støtte til IS-jihadister (men selvfølgelig da får man samtidig en konflikt med Tyrkia, men den konflikten kommer kanskje uansett). Dette kan i så fall være et uttrykk for Macrons sluhet. Vi får se hva som skjer.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere