Russlands utenriksminister Lavrov: Uavhengig studie viser at kjemikaliene som ble brukt mot Skripal kom fra et NATO-land

0
Innfelt Labor Spiez i Sveits

Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov holdt et foredrag 14. april 2018 der han sa at han hadde fått en rapport fra et uavhengig forskningsinstitutt i Sveits om Skripal-forgiftningen. Han viste til det han kalte Det sveitsiske instituttet for radiologi og bakteriologisk analyse i Spiez.

Lavrov leste fra rapporten der det skal stå følgende:
«Analysen av prøvene viser spor av det giftige kjemikaliet BZ som tilhører den andre kategorien av kjemiske våpen under konvensjonen om kjemiske våpen. De nevnte kjemikaliene er blitt brukt i USA, Storbritannia og noen andre NATO-land.»
Verken Sovjetunionen eller Russland har noen gang produsert dette kjemikaliet, sa Lavrov.
Det instituttet Lavrov viser til må være Labor Spiez i Sveits. De har spesialisert seg på forskning på ABC-våpen, altså atomvåpen, bakteriologiske og kjemiske våpen. Instituttets leder er Dr. Marc Cadisch.

Dette laboratoriet skal ha mottatt prøver som myndighetene i London har oversendt til Organisation for the Prohibition of the Chemical Weapons (OPCW).

Det skal dreie seg om en gift som kalles 3-Quinuclidinyl benzilate eller BZ.

Blant annet viser denne rapporten fra USAs forsvarsdepartement at de gjorde prøver med denne giften på Hawaii på sekstitallet med sikte på bruk i Vietnam.

I og med at Lavrov oppgir Labor Spiez som kilde for sin informasjon, er saka journalistisk sett meget enkel. Det er bare å ringe instituttet og be om å få utlevert rapporten.

Dersom de skulle bekrefte dette, er det en politisk bombe som vil ryste ikke bare London.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.