Har Norge sendt militære eksperter til Ukraina?

0
Den fascistiske Azov-bataljonen er integrert i de væpnede styrkene i Ukraina. Er det slike folk "vi" trener der borte?

Nyhetsbyrået til utbryterrepublikkene i Donbass, dninews, hevder at norske militærinstruktører er på plass ved de ukrainske stillingene i Donbass for å styrke de ukrainske troppene der. Meldinga bygger på en uttalelse fra visekommandanten for DPR-styrkene, Eduard Basurin.

Han sa 19. mars 2018 at de mest ambisiøse forsterkningene av det tekniske utstyret til Ukrainas mekaniserte brigade på fronten nær Novotroitskoie er knyttet til at det har ankommet militære eksperter fra Norge. Så vidt vi kan se har dette ikke vært omtalt i norsk presse, og det er heller ingen offentlig debatt om dette. Spørsmålene til statsminister Erna Solberg er tredelt:

1. Er det sant at Norge har sendt militære spesialister til fronten i Donbass?
2. Hvis det er sant, hva er så hensikten? Ønsker Norge å bidra til mer krig i Ukraina?
3. Hvis det er sant, er Stortinget orientert om dette?

Nå har Stortinget hatt halvannen uke til å diskutere en Facebook-provokasjon, så det er kanskje for mye å vente at de har tid til å tenke på krig og fred og sånn. Men likevel.

Det er godt kjent at det er et sterkt innslag av nazister og fascister i den ukrainske hæren, nazister av Breivik-typen, Støre.

Ukrainas framtidige nazi-leder?

Men du er kanskje ikke så opptatt av at vi samarbeider med sånne der borte?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelPutin gjenvalgt, men nå kommer de virkelige utfordringene
Neste artikkelBara en enstatslösning utmanar apartheidsystemet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).