Erdoğan: Vi vil renske hele grensa mot Syria

0
President Erdoğan taler til AK-partiets kongress. Kilde: Almasdarnews.

Tyrkia fortsetter sin militæroffensiv med det orwellske navnet «Olivenkvisten» i Afrin-regionen i Syria. President Recep Tayyip Erdoğan sa på kongressen til AK-partiet, som er hans regjeringsparti, at Tyrkia ikke vil stanse før «hele grensa mot Syria er rensket for terrorister».

Dette skriver Almasdarnews.

Since the launch of the military offensive, Turkish forces have eliminated 394 Kurdish and Daesh fighters and the country’s aviation has destroyed 340 targets during the operation, as the country’s General Staff announced on January 27.
Meanwhile, the Syrian SANA news agency reported that about 86 civilians had been killed and 198 others wounded, adding that the assault had caused damage to civilian infrastructure, including residential areas and archaeological sites.

Den ulovlige intervensjonskrigen fra Tyrkias side ble utløst da USA erklærte at de ville bygge opp en Border Protection Force i det nordlige Syria. Etterpå har Washington fossrodd og sagt at de ikke har slike planer i det hele tatt. Utenriksminister Rex Tillerson sier at «noen kom med en uriktig uttalelse»:

“That entire situation has been misportrayed, misdescribed. Some people misspoke. We are not creating a border security force at all.”

Det finnes knapt et menneske utenom de aller mest hjernevaskede som tror på dette dementiet. Men det betyr at kurderne igjen er blitt sviktet av sine allierte i USA, slik vi lenge har forutsett. Det at Erdoğan sier at han vil renske hele grensa, betyr at han heller ikke vil godta noen YPG-kontroll langs den nordøstlige grensa i Syria, der USA langt på vei har lagd en kurdiskdominert enklave.

Dette kartet, som er publisert av Tyrkia, viser USAs uoffisielle militærbaser i det kurdisk kontrollerte Nordøst-Syria.

Den tyrkiske avisa Hurriyet skriver at USA og Tyrkia nå prøver å lappe sammen en konflikt som har alle elementer i seg for å splitte de to allierte. På vegne av Donald Trump har sikkerhetsrådgiver H.R. McMaster ringt sin tyrkiske kollega Ibrahim Kahn og forsikret ham om at USA ønsker å avverge en konflikt mellom de to landene.
Men Tyrkia stiller tøffe krav til USA for å godta dette:

1. Ingen våpen til YPG.
2. Våpen gitt til YPG må trekkes tilbake.
3. Militær trening av YPG må innstilles.
4. Ingen logistikkstøtte til YPG.
5. Alle bånd med YPG må brytes.

Hvis USA føyer seg etter de tyrkiske kravene, betyr det slutten på USA kurdiske eventyr i Syria, og da har ikke kurderne noe annet alternativ igjen enn å søke forsoning med den syriske staten.

I Tyrkia snakkes det nå om at en pasifisering av grensa vil gjøre det mulig for de mange syriske flyktningene i Tyrkia å vende hjem til Syria.

Dette sier ordføreren i grensebyen Gaziantep til Hurriyet.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.