Nytt angrep på kristne i Pakistan

0

Minst 8 mennesker er blitt drept i et selvmordsangrep mot en kirke i den pakistanske byen Quetta i provinsen Balutsjistan. Dette skriver avisen Dawn.

To menn med selvmordsvester og skytevåpen angrep under søndagsmessen. En av angriperne skal ha rukket å detonere selvmordsvesten sin ved inngangen, mens den andre ble skutt og drept av politiet.

Det var 400 mennesker i kirken, og angrepet kunne endt mye verre dersom det ikke hadde vært politivakt ved bygget. Kirken fikk politibeskyttelse etter et tidligere angrep.

Et liknende angrep i 2013 krevde 127 dødsofre ifølge Wikipedia. Den gangen var det gruppen Jundallah (Guds Soldater), tilknyttet Tehrik-i-Taliban (TTP), altså pakistansk taliban.

Hvilken gruppe gjerningsmennene fra det nyeste angrepet representerer har ikke kommet ut ennå, så langt steigan.no kjenner til.

Farlig for minoriteter
Kristne utgjør bare omlag 1,6 prosent av Pakistans befolkning, og er en utsatt minoritet som har opplevd flere store terrorangrep rettet mot seg de seneste årene.

Angrepet i Peshawar i 2013 var det verste i Pakistans historie, men det har vært flere andre store terrorangrep der kristne har vært målet.

I tillegg har det vært episoder der en rasende mobb angriper kristne på bakgrunn av påstander om at kristne skal ha begått en «blasfemisk» handling mot islam.

Kristne er ikke den eneste minoriteten som blir utsatt for voldelig forfølgelse i Pakistan. Ifølge gruppen menneskerettighetsgruppen Minority Rights Group International (MRG), er landet et av verdens farligste for minoriteter.

Steigan.no har tidligere omtalt Pakistans blasfemilover og hvordan disse gjør det vanskeligere for minoriteter.

Forrige artikkelMDTV – Om Syria, norske penger til IS og det nye geopolitiske landskapet
Neste artikkelFra mangfold til enfold