Nytt angrep på kristne i Pakistan

2

Minst 8 mennesker er blitt drept i et selvmordsangrep mot en kirke i den pakistanske byen Quetta i provinsen Balutsjistan. Dette skriver avisen Dawn.

To menn med selvmordsvester og skytevåpen angrep under søndagsmessen. En av angriperne skal ha rukket å detonere selvmordsvesten sin ved inngangen, mens den andre ble skutt og drept av politiet.

Det var 400 mennesker i kirken, og angrepet kunne endt mye verre dersom det ikke hadde vært politivakt ved bygget. Kirken fikk politibeskyttelse etter et tidligere angrep.

Et liknende angrep i 2013 krevde 127 dødsofre ifølge Wikipedia. Den gangen var det gruppen Jundallah (Guds Soldater), tilknyttet Tehrik-i-Taliban (TTP), altså pakistansk taliban.

Hvilken gruppe gjerningsmennene fra det nyeste angrepet representerer har ikke kommet ut ennå, så langt steigan.no kjenner til.

Farlig for minoriteter
Kristne utgjør bare omlag 1,6 prosent av Pakistans befolkning, og er en utsatt minoritet som har opplevd flere store terrorangrep rettet mot seg de seneste årene.

Angrepet i Peshawar i 2013 var det verste i Pakistans historie, men det har vært flere andre store terrorangrep der kristne har vært målet.

I tillegg har det vært episoder der en rasende mobb angriper kristne på bakgrunn av påstander om at kristne skal ha begått en «blasfemisk» handling mot islam.

Kristne er ikke den eneste minoriteten som blir utsatt for voldelig forfølgelse i Pakistan. Ifølge gruppen menneskerettighetsgruppen Minority Rights Group International (MRG), er landet et av verdens farligste for minoriteter.

Steigan.no har tidligere omtalt Pakistans blasfemilover og hvordan disse gjør det vanskeligere for minoriteter.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for baluba baluba says:

    Etter at Pakistan utviste vestlige NGOer, eller såkalte hjelpeorganisasjoner om du vil, ville det komme en reaksjon. Er det dette vi ser her? Det er heller ikke sånn at Norge hjelper kristne rundt om i verden. Bare her hjemme ser vi nå at de prøver å bekjempe kristne skoler og innføre islam. Du hører aldri et pip om hjelp til de kristne gruppene, som forøvrig er de mest forfulgte.
    Macron sa i går at IS var nedkjempet og historie. Omgrupperingen er i full gang. Og ikke minst, Norge er med på det. Hva kan navnet på den nye terrorgruppa bli og går det an å bette på det?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.