Erdoğan-medarbeider finansierer kriminell bande i Tyskland

0
Osmanen Germania, skjermdump fra reportasje i ZDF.

En oppsiktsvekkende rapport fra tysk etterretning sier at nære medarbeidere av den tyrskiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan finansierer og væpner kriminelle gjenger i Tyskland.

Rapporten er blitt lekket til felere nyhetskanaler i Tyskland, deriblant TV-kanalen ZDF, som sier at tysk etterretning har avlyttet partifunksjonærer i Erdoğans AK-parti som har avslørt at de har overført penger til lederne av motorsykkelgjengen «Osmanen Germania». Pengene var beregnet på våpenkjøp med sikte på å angripe motstandere av Erdoğans regime i Tyskland.

Rapporten navngir to AKP-folk. Den ene er Metin Külünk, som er en nær venn av Erdoğan. Han skal ha overført penger til «Osmanen Germania» i juni 2016 for at de skulle kjøpe våpen. En annen partifunksjonær er Ilkay Arin, som er representant i Tyskland for Union of European Turkish Democrats (UETD), som er AK-partiets lobbygruppe i Europa. UETD betaler «Osmanen Germania» for å stå for sikkerheten på deres arrangementer.

Külünk skal ha overført penger til den tyske banden flere ganger, skriver ZDF. I mai 2016 beslagla tyske myndigheter maskinpistoler av typen Skorpion, som skal ha vært beregnet på «Osmanen Germania». Külünk skal også ha stått bak organiseringa av tyrkiske protester i Tyskland mot landets Armenia-resolusjon. Han har også sagt på telefon at han ønsker at politiske motstandere av Erdoğan i Tyskland, skal bli utsatt for vold, sies det i reportasjen på ZDF.

Tysk etterretning mener at målene for mulige angrep fra «Osmanen Germania» er kurdere og tyrkiske opposisjonelle i Tyskland. Forbundsdagsdelegat Sevim Dağdelen fra Die Linke krever at tyske myndigheter foretar seg noe imot den ulovlige væpninga av kriminelle gjenger i Tyskland.

Forrige artikkelSkal EU styre norsk kraft?
Neste artikkelKampanje: Være med å skape en sterk motkraft til de dominerende mediene
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).