Erdoğan-medarbeider finansierer kriminell bande i Tyskland

2
Osmanen Germania, skjermdump fra reportasje i ZDF.

En oppsiktsvekkende rapport fra tysk etterretning sier at nære medarbeidere av den tyrskiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan finansierer og væpner kriminelle gjenger i Tyskland.

Rapporten er blitt lekket til felere nyhetskanaler i Tyskland, deriblant TV-kanalen ZDF, som sier at tysk etterretning har avlyttet partifunksjonærer i Erdoğans AK-parti som har avslørt at de har overført penger til lederne av motorsykkelgjengen «Osmanen Germania». Pengene var beregnet på våpenkjøp med sikte på å angripe motstandere av Erdoğans regime i Tyskland.

Rapporten navngir to AKP-folk. Den ene er Metin Külünk, som er en nær venn av Erdoğan. Han skal ha overført penger til «Osmanen Germania» i juni 2016 for at de skulle kjøpe våpen. En annen partifunksjonær er Ilkay Arin, som er representant i Tyskland for Union of European Turkish Democrats (UETD), som er AK-partiets lobbygruppe i Europa. UETD betaler «Osmanen Germania» for å stå for sikkerheten på deres arrangementer.

Külünk skal ha overført penger til den tyske banden flere ganger, skriver ZDF. I mai 2016 beslagla tyske myndigheter maskinpistoler av typen Skorpion, som skal ha vært beregnet på «Osmanen Germania». Külünk skal også ha stått bak organiseringa av tyrkiske protester i Tyskland mot landets Armenia-resolusjon. Han har også sagt på telefon at han ønsker at politiske motstandere av Erdoğan i Tyskland, skal bli utsatt for vold, sies det i reportasjen på ZDF.

Tysk etterretning mener at målene for mulige angrep fra «Osmanen Germania» er kurdere og tyrkiske opposisjonelle i Tyskland. Forbundsdagsdelegat Sevim Dağdelen fra Die Linke krever at tyske myndigheter foretar seg noe imot den ulovlige væpninga av kriminelle gjenger i Tyskland.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. SHO says:

    Dette er vel på sett og vis et helt generelt problem. Hvis invanndrergruppe A er i krig med innvandrergruppe B i sine opprinnelige hjemland, kan dette slå over i konflikter i deres nye hjemland. I Norge finnes det jo personer som har vervet seg henholdsvis til kurdernes styrker og til IS i Midt-Østen. Vi får bare håpe at dette ikke fører til at det bryter ut åpne konflikter i Norge mellom disse grupper.

    De som i sin tid reiste/flyttet fra Norge til USA var samtidig både utvandrere og innvandrere. Men det spørs om dagens innvandrere egentlig kan betegnes som å være utvandrere? Nå står mange innvandrere med et ben i det nye hjemlandet og samtidig med et ben også i det gamle hjemlandet, de er skikkelig multikulturelle (det er de som er de virkelig multikulturelle og ikke vi andre). Denne dobbeltheten kan føre til at konflikter fra deres gamle hjemland lettere spres til det nye hjemlandet.

  2. SHO; Konsekvensene av det du beskriver som ‘dobbelthet’ - har vi Norge og resten av Europa
    kontinuerlig fått erfare. - Den politiske konsensus har hittil vært, at “dette går seg til”.

    Mere ignorant og navlebeskuende er det strengt tatt vanskelig å bli . . . . . . . .

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere