Erdoğan-medarbeider finansierer kriminell bande i Tyskland

0
Osmanen Germania, skjermdump fra reportasje i ZDF.

En oppsiktsvekkende rapport fra tysk etterretning sier at nære medarbeidere av den tyrskiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan finansierer og væpner kriminelle gjenger i Tyskland.

Rapporten er blitt lekket til felere nyhetskanaler i Tyskland, deriblant TV-kanalen ZDF, som sier at tysk etterretning har avlyttet partifunksjonærer i Erdoğans AK-parti som har avslørt at de har overført penger til lederne av motorsykkelgjengen «Osmanen Germania». Pengene var beregnet på våpenkjøp med sikte på å angripe motstandere av Erdoğans regime i Tyskland.

Rapporten navngir to AKP-folk. Den ene er Metin Külünk, som er en nær venn av Erdoğan. Han skal ha overført penger til «Osmanen Germania» i juni 2016 for at de skulle kjøpe våpen. En annen partifunksjonær er Ilkay Arin, som er representant i Tyskland for Union of European Turkish Democrats (UETD), som er AK-partiets lobbygruppe i Europa. UETD betaler «Osmanen Germania» for å stå for sikkerheten på deres arrangementer.

Külünk skal ha overført penger til den tyske banden flere ganger, skriver ZDF. I mai 2016 beslagla tyske myndigheter maskinpistoler av typen Skorpion, som skal ha vært beregnet på «Osmanen Germania». Külünk skal også ha stått bak organiseringa av tyrkiske protester i Tyskland mot landets Armenia-resolusjon. Han har også sagt på telefon at han ønsker at politiske motstandere av Erdoğan i Tyskland, skal bli utsatt for vold, sies det i reportasjen på ZDF.

Tysk etterretning mener at målene for mulige angrep fra «Osmanen Germania» er kurdere og tyrkiske opposisjonelle i Tyskland. Forbundsdagsdelegat Sevim Dağdelen fra Die Linke krever at tyske myndigheter foretar seg noe imot den ulovlige væpninga av kriminelle gjenger i Tyskland.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.