FN: – Overveldende fare for hungersnød i Jemen

3

Jemen vil bli rammet av hungersnød – en hungersnød som verden ikke har sett på mange år – hvis ikke blokaden på grunnleggende forsyninger til landet som er innført av den saudiarabiskledede koalisjonen, oppheves umiddelbart, sier FNs ledende humanitære talsmann.

«Det vil bli den største hungersnøden verden har sett i mange tiår,» sa Mark Lowcock, FNs nødhjelpskoordinator, til media 8. november 2017 etter å ha informert Sikkerhetsrådet.

Den tre år lange krigen som oljediktaturet Saudi-Arabia fører med støtte fra USA, Israel og vestlige land, indirekte også Norge, har den humanitære situasjonen blitt katastrofal. Jemen er i dag avhengig av import for 90 prosent av sine daglige behov – og millioner av mennesker i landet blir holdt i live av humanitær hjelp.

Krigen har også ført til sammenbrudd av landets helse og vann- og sanitetssystemer. Kombinert med mangel på mat, vil millioner av liv – også barns – kunne gå tapt fordi kroppene deres bare ikke har styrke til å bekjempe sykdom.

«Det som dreper folk i hungersnød er infeksjoner […] fordi kroppene deres har fortært seg sjøl, og dermed reduserer evnen til å stå imot ting som en frisk person kan tåle,» sa Lowcock.

Jemen rammes nå av den verste koleraepidemien i moderne tid, sier eksperter til The Guardian. Snart vil en million personer være rammet av kolera.

The cholera epidemic in Yemen has become the largest and fastest-spreading outbreak of the disease in modern history, with a million cases expected by the end of the year and at least 600,000 children likely to be affected.

The World Health Organization has reported more than 815,000 suspected cases of the disease in Yemen and 2,156 deaths. About 4,000 suspected cases are being reported daily, more than half of which are among children under 18. Children under five account for a quarter of all cases.

Den truende hungerkatastrofen i Jemen er ingen naturkatastrofe. Det er en menneskeskapt katastrofe, og vi vet hvem de skyldige er. Det er i første rekke den herskende klassen i Saudi-Arabia, som har brukt sin overveldende militærmakt til å bombe det fattige nabolandet sønder og sammen. En av pådriverne for denne krigen er prins Mohammed bin Sultan, som nettopp har konsolidert sin makt i Riyadh. Blant de skyldige er også presidentene Barack Obama og Donald Trump, som begge har gitt sin utvetydige støtte til denne krigen. Uten USA kunne ikke Saudi-Arabia gjennomført krige. Israel og Benjamin Netanyahu står også på forbryterlista, og det gjør praktisk talt samtlige regjeringesjefer i Vesten.

FNs sikkerhetsråd har støttet krigen mot Jemen og gjentok sin støtte til sanksjonene mot landet i februar 2017. Det gjør også land som Kina og Russland medskyldige i at krigen og sanksjonsregimet kan fortsette med FNs støtte.

Norske medier og norske politikere er stort sett fullstendig tause om de krigsforbrytelsene våre allierte begår i Jemen. Og det er fortsatt slik at det finnes mer kritisk dekning av denne kriegn på steigan.no enn i resten av norske medier til sammen.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

 1. Det er nok også andre på forbryterlista, tror jeg. For eksempel folk som bevisst sprer kolera. Slike folk er satanister og blant dem finner man psykologer og deres klonende professorer, samt djevelens verste, nemlig pedofile, som er helt uten samvittighet og empati.

 2. Når det ikke er noen særlig annen dekning av Jemen-massakren kan kanskje det komme av at alle miljøer i Norge lister seg over til Imperialismen?
  Emiratene (UAE) som er SaudiArabias sentrale krigspartner i Jemen,kjøpte norske våpen for 100 millioner kroner i 2016, andre Jemenkrigere i Gulfen handlet også mye fra Kongsberg-Raufoss.
  Fyrtårnet Syriza bygger også amerikanske baser samt deltar i den israelske generalprøven for den forestående krigen mot Hizballah-Libanon,øvelsen Blue Flag.
  Da fagbevegelsen holdt en av sine mange demonstrasjoner mot Syrizas økonomiske politikk i Athen torsdag 9 november 2017,sendte de følgende melding:
  «We wont forgive the political parties of plutocracy for their submission to NATO
  and for the participation of Greece in the murderous imperialist plans.»
  Er det noe som helst i Norge som indikerer at vi her tar en annen politisk retning?

 3. Norge selger altså angivelig våpen til Saudi og Qatar, enten direkte eller via omveier. Når jeg leser om Clinton foundation og korrupsjonen omkrig denne, der nasjoner og selskaper kjøper seg fordeler og kontrakter, kan jeg ikke unngå å stusse litt på om det er akkurat det som har skjedd her. Selvsagt med staten som mellomledd i disse våpenkontraktene. Det er ihvertfall slik det har blitt gjort av de andre. Tro om vi noen gang får vite?
  http://www.globalresearch.ca/hillary-clinton-wall-streets-loosing-horse-constitutional-crisis-whats-the-end-game/5553922

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.