Hva vil de hemmelige Kennedy-dokumentene avsløre?

0

En stor del av de hemmelige dokumentene om mordet på John F. Kennedy i 1963 er offentliggjort. Dokumentene finnes her.

President Donald Trump hadde krevd at alle de hemmelige dokumentene skulle offentliggjøres, men i siste liten klarte CIA og FBI å overtale ham til å godta at noen av dokumentene ble holdt tilbake. Trump har gitt en ny frist på 180 dager for å vurdere å publisere også dem.

Hva vil dokumentene vise? Var det en sammensvergelse for å drepe Kennedy? Var det flere skyttere i Dallas? Folk som har lest en del av dokumentene sier at de ikke viser noe sånt, men Philip Sheldon, som har studert drapet på Kennedy i mange år, skriver i The Guardian, at i hvert fall én konspirasjon er avslørt og bekreftet:

Det er sant at CIA har holdt unna dokumenter som viser deres egen inkompetanse, deres løgner og deres kriminelle ødeleggelse av beviser.

I’m referring to the well-documented, proven conspiracy within the highest reaches of the US government – a criminal conspiracy from the start, involving the destruction of top-secret documents and photographs, the silencing of witnesses and whistleblowers, and the wholesale suborning of perjury – to cover up the truth about what the government had known in advance about Oswald and the clear threat he had posed to one man: President Kennedy.

Den forrige dokumentbunken om Kennedy som ble offentliggjort 24. juli 2017 viser dessuten ifølge Sheldon i en artikkel i Politico at CIA noen år etter mordet begynte å tvile på den offisielle historien og begynte å se atter andre forklaringer.

Sheldon skriver at dokumentene viser at CIA og FBI ga misvisende svar, og ofte kom med direkte løgner, til Warren-kommisjonen, som undersøkte mordet. De offentliggjorte dokumentene skal også gi grunnlag for å tro at FBI og CIA kunne ha forhindret mordet.

Så etterretningstjenestene har i det minste konspirert mot Kongressen, Høyesterett og det amerikanske folket for å dekke over sin egen inkompetanse og sine egne løgner.
I en rettsstat ville dette bli sett på som alvorlige forbrytelser mot staten og ført til anmeldelser, rettssaker og straff.

Studiet av de frigjorte dokumentene er så vidt begynt, så det er for tidlig å si om det også vil finnes mer skittentøy i skapet.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelIngen nødhjelp til orkanofre i Texas hvis de boikotter Israel
Neste artikkelCatalonia erklærer seg uavhengig, Spania oppløser parlamentet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).