Hva vil de hemmelige Kennedy-dokumentene avsløre?

0

En stor del av de hemmelige dokumentene om mordet på John F. Kennedy i 1963 er offentliggjort. Dokumentene finnes her.

President Donald Trump hadde krevd at alle de hemmelige dokumentene skulle offentliggjøres, men i siste liten klarte CIA og FBI å overtale ham til å godta at noen av dokumentene ble holdt tilbake. Trump har gitt en ny frist på 180 dager for å vurdere å publisere også dem.

Hva vil dokumentene vise? Var det en sammensvergelse for å drepe Kennedy? Var det flere skyttere i Dallas? Folk som har lest en del av dokumentene sier at de ikke viser noe sånt, men Philip Sheldon, som har studert drapet på Kennedy i mange år, skriver i The Guardian, at i hvert fall én konspirasjon er avslørt og bekreftet:

Det er sant at CIA har holdt unna dokumenter som viser deres egen inkompetanse, deres løgner og deres kriminelle ødeleggelse av beviser.

I’m referring to the well-documented, proven conspiracy within the highest reaches of the US government – a criminal conspiracy from the start, involving the destruction of top-secret documents and photographs, the silencing of witnesses and whistleblowers, and the wholesale suborning of perjury – to cover up the truth about what the government had known in advance about Oswald and the clear threat he had posed to one man: President Kennedy.

Den forrige dokumentbunken om Kennedy som ble offentliggjort 24. juli 2017 viser dessuten ifølge Sheldon i en artikkel i Politico at CIA noen år etter mordet begynte å tvile på den offisielle historien og begynte å se atter andre forklaringer.

Sheldon skriver at dokumentene viser at CIA og FBI ga misvisende svar, og ofte kom med direkte løgner, til Warren-kommisjonen, som undersøkte mordet. De offentliggjorte dokumentene skal også gi grunnlag for å tro at FBI og CIA kunne ha forhindret mordet.

Så etterretningstjenestene har i det minste konspirert mot Kongressen, Høyesterett og det amerikanske folket for å dekke over sin egen inkompetanse og sine egne løgner.
I en rettsstat ville dette bli sett på som alvorlige forbrytelser mot staten og ført til anmeldelser, rettssaker og straff.

Studiet av de frigjorte dokumentene er så vidt begynt, så det er for tidlig å si om det også vil finnes mer skittentøy i skapet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.