Full seier i streiken på Norse Production

0
De streikende på Norse Production får nå solidarisk støtte fra sin fagforeningskamerater i Industri Energi. Fra venstre: Sebastian Medrek, Dawid Kaldunski, Grzegorz Waluga, Pawel Pitry, Bartek Czajkowski. Foto: Jan-Erik Østlie

70 fagorganiserte arbeidere ved Norse Production har vært i streik siden 8. september. Nå har de vunnet en full seier.

– Våre medlemmer har vært i streik siden 8. september, da meklingsmøte med Norse Production endte med brudd. I de tre første ukene var det ikke tegn til dialog, men forrige mandag møttes partene, og det har vært en rekke utveksling av e-poster siden, sier Jarle Wilhelmsen, 2. nestleder i NNN.

Dette har vært en lang kamp, men vi er nå glad for at en avtale er på plass. En avtale som danner fundamentet for god dialog mellom bedriften og dens tillitsvalgte.

Forbundet ønsker å starte arbeidet med implementering av avtalen så fort som mulig, og vil derfor ta kontakt med bedriften for et møte om dette.

Våre medlemmer starter arbeidet igjen så fort vi har fått formalitetene på plass. Regner med at samtlige er på plass førstkommende mandag, men noen starter allerede i morgen, avslutter Jarle Wilhelmsen.

Det er bemanningsbyrået Eterni Norge AS som har skodd seg på streiken ved å leie ut vikarer til bedriften som var streikerammet. 19 vikarer var utleid for å kompensere for en del av produksjonsfallet bedriften opplever som en konsekvens at 70 ansatte streiker.

Dermed gjorde bemanningsbyrået seg skyldig i et klassisk eksempel på streikebryteri.

Norse Production er i realiteten et polskregistrert stråselskap for Sekkingstad AS, en av landets største lakseeksportører. Norse Production har kun en kunde, og det er Sekkingstad AS. Bedriften er underleverandør for Sekkingstad ved at de utfører slakteri- og foredlingstjenester for lakseeksportøren. I 2016 omsatte Sekkingstad for mer enn 3 milliarder og hadde et overskudd på 68 millioner.

Forrige artikkelØdeleggelsen av Sana’a
Neste artikkelKinas hemmelige utenlandshjelp
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).