CIA vurderte å bombe en båt med flyktninger og legge skylda på Castro

11

CIA vurderte mange forskjellige måter å diskreditere Cuba og Fidel Castro på, blant dem var å lage terrorkampanjer i USA og legge skylda på Cuba. Dette går fram av en rapport fra 12. april 1962 som ble sendt fra general Edward Landsdale til general Maxwell Tayler, som kort etter ble formann i Joint Chiefs of Staff.

Denne rapporten er kommet i dagens lys blant de 2800 hemmelige dokumentene som er blitt offentliggjort i forbindelse med åpninga av Kennedy-arkivene.

«Vi kunne utvikle en Kommunist-Cuba terrorkampanje i Miaimi-området, i andre byer i Florida og til og med i Washington. Terrorkampanjen kunne rette seg mot kubanske flyktninger som søker sikkerhet i USA. Vi kunne senke en båtlast med kubanere på vei til Florida (virkelig eller simulert). Vi kunne gjennomføre drapsforsøk på kubanske flyktninger i USA som blir stor mediadekning. Å sprenge noen få plastikkbomber på nøye utvalgte steder, arrestere en kubansk agent og offentliggjøre godt forberedte dokumenter som gir inntrykk av kubansk innblanding kunne også være nyttig for å skape inntrykket av en uansvarlig regjering.»

Fidel Castro taler i FN

Kort sagt: CIA vurderte å drepe uskyldige mennesker og sprenge bomber i USA for å gi Castro et dårlig rykte. Dette var en del av den såkalte Operation Mongoose som ble satt i gang i 1960 med sikte på å fjerne den kommunistiske regjeringa på Cuba.

Prosjektet utviklet en serie med drapsplaner rettet mot Fidel Castro og andre planer rettet mot folket på Cuba. Et slikt forslag gikk ut på å bruke biologiske våpen for å framkalle en svikt i avlingene på Cuba, slik at det kunne utløse misnøye og eventuelt opprør mot Castro.

Wikipedia skriver om Operation Mongoose:

Operasjon Mongoose var en plan utviklet av den amerikanske staten for å velte Castro-regimet på Cuba. Planen var et resultat av den mislykkede «Bay of Pigs»-invasjonen og var operativ fra slutten av november 1961 fram til Cuba-krisen i oktober 1962.[1] Mongoose hadde to mål, skaffe etterretning på hva som skjedde på Cuba, samt å drive en aktiv sabotasjeaksjon mot den cubanske staten. Tanken var at sabotasjen ville skape grobunn for et folkelig opprør som på sikt ville velte Castro, og innsette en USA-vennlig regjering.

CIA er en permanent konspirasjon

Vi har tidligere vært innom diskusjonen om såkalte konspirasjonsteorier, og vi har påpekt at de konspirasjonene som pågår i virkeligheten overgår det meste av det folk kan finne på. CIA har ikke bare drevet med en og annen konspirasjon for å drepe statsledere, styrte regjeringer og utløse kriger. CIA er en permanent konspirasjon, både mot folket i USA og mot folkene over hele verden. CIA er organisert kriminalitet satt i system og finansiert av Norges fremste allierte.

CIA fylte nylig 70 år, og kan se tilbake på en sammenhengende historie av politiske drap, statskupp, narkotikahandel, våpensmugling, infiltrasjon, bestikkelser og annen kriminell virksomhet.

Det offentliggjorte dokumentet fra Kennedy-papirene viser bare nok en gang hva slags kriminell organisasjon CIA er. Organisasjonen vurderte atså glatt å drepe flyktninger og lage terroraksjoner i eget land for å styrte regjeringa på Cuba. De vurderte å skape hungersnød for å fremme sine mål. Og fortsatt er det altså noen som nekter å se dette og som fortsetter å dyrke illusjonene om at alt er slik barnebøkene og NRKs nyhetsredaksjon forteller oss.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Kanskje det er på tide med regimeskifte i USA? Eller, enda bedre, å løse opp terrorføderasjonen og la de 50 statene klare seg på egenhånd. Jeg ser for meg av avrustning må være et kriterium for diplomatisk anerkjennelse.

 2. Dette må vel være som «manna fra himmelen» for Trump. Han er jo kritisert nord og ned for å fremsette «alternative fakta» til mainstream-pressen. Det vil bli langt vanskeligere å avfeie konspiratoriske alternative teorier i fremtiden.

 3. «Men dette tilhører jo FORTIDEN! CIA er snille nå for tiden, for det sier John Færseth og Ronny Kjelsberg. Og da må det være sant.»

  Men for å være seriøs et øyeblikk: Operation Northwoods har jo vært kjent i mange tiår. JFK satte foten ned for gjennomføringen av denne planen. Kort tid etter var han død.

  • Det var US Joint Chiefs of Staff som stod stod bak planen for Operation Northwoods. Generalen Lyman L. Lemnitzer som var leder for JSOC ble dessuten kort tid senere forfremmet til «Supreme Allied Commander Europe» – øverste leder for NATO. Lemnitzer er også den eneste sjef for JSOC som ble overført til en annen høyere stilling på et tidspunkt hvor han strengt tatt allerede skulle ha gått av med pensjon.

   San Diego, Nov. 5, 2013. Author Richard Cottrell has turned up an exciting new lead in the JFK murder, from his research into the little-known record of ardent Cold Warrior Gen. Lemnitzer, Chairman of the Joint Chiefs of Staff (JCS) from 1960 to 1962, and NATO commander from 1962 to 1969. Lyman Lemnitzer is probably best remembered today for the 1962 Operation Northwoods plot to spark a war on Cuba, nixed by Kennedy. It was to employ classic Gladio-style false-flag operations. Overflowing with fantastic schemes, it showed how well prepared Lemnitzer was to transform NATO’s «stay-behind» paramilitary units into terrorist special forces. […] In 1965, on Lemnitzer’s NATO watch, a plot to kill Gen. De Gaulle led to the eviction of NATO HQ from Paris to Brussels. Cottrell documents the extreme contempt LL felt for both JFK and De Gaulle. http://www.progressivepress.com/blog-entry/50-years-after-jfk-murder-finger-finally-points-pentagon-chief-lemnitzer

 4. CIAs Operation Northwoods er ikke så mye bedre, der ble det bestemt på alle plan at de skulle sende passasjerfly inn i egne skyskrapere i USA og skylde på Cuba. Planen ble stoppet i siste sekund, men ble hentet frem igjen 40 år senere, men da var det Afghanistan som fikk skylden for at de var så frekke å forby dyrking av heroin som er en av de største inntektskildene til CIA sine sorte prosjekter som IS, Al Qaeda, MK Ultra osv osv ..

  https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Northwoods

  KZ: Færseth som er OTO medlem er nok veldig troverdig ja, her er litt om satan kulten han er medlem i 😉

  http://www.parareligion.ch/2009/secret/secrets.htm

 5. CIAs Operation Northwoods er ikke så mye bedre, der ble det bestemt på alle plan at de skulle sende passasjerfly inn i egne skyskrapere i USA og skylde på Cuba. Planen ble stoppet i siste sekund, men ble hentet frem igjen 40 år senere, men da var det Afghanistan som fikk skylden for at de var så frekke å forby dyrking av heroin som er en av de største inntektskildene til CIA sine sorte prosjekter som IS, Al Qaeda, MK Ultra osv osv ..

  https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Northwoods

  KZ: Fjærfett som er OTO medlem er nok veldig troverdig ja, her er litt om ekstrem sekten han er medlem i 😉

  http://www.parareligion.ch/2009/secret/secrets.htm

 6. I tillegg har de vært og er fremdeles enormt innflytelsesrike på hovedstrømsmedier. For ikke å snakke om det lange samarbeidet miltary industrial complex og cia har hatt med filmindustrien i hollywood. Når alt vi i befolkningen tror på er løgn har de nådd målet sitt.

 7. Vi får vite litt om hva CIA vurderte, men hva de faktisk gjennomførte sies det mindre om. Det var kanskje fordi det var verre enn det de «vurderte»?

 8. «Permanent konspirasjon». -En god beskrivelse! Vi kjenner godt til konspi-stigmaet som klistres på alle med interesse for å forstå de virkelige mekanismene bak storpolitiske beslutninger. Er det da egentlig så søkt å se nærmere på hvorfor naive vrangforestilninger ser ut til å være vår tids mest utbredte sosialpsykologiske folkesykdom? Vi ser jo hvilke diabolske karakter disse psykologiske operasjonene kan innta. Ingen skrupler, ingen moral. -Bare makt eller ikke makt. -Jungelens lov! Som jeg sa til Helge Lurås i forbindelse med hans DELVISE forsvar av strategisk villedelse av egen befolkning, og hans samtidige ønske om mer realisme ifht innvandringsspørsmålet: Man kan ikke villede befolkningen og samtidig kreve realisme av den. Jeg vil gå så langt som å si at dette er noe man må ha nulltoleranse for. Med amerikansk etterretning har spillet rundt desinformasjon gått fullstendig av hengslene. Fraværet av moral har blitt regelen heller enn unntaket. Til sammenligning kan for eksempel britenes etterretning under 2. verdenskrig trekkes frem som eksempel på at man har klart å balansere folkeopplysning med desinformasjon, og på denne måten faktisk også generert en svært sunn kultur for kritisk tenkning. Med amerikanerne bak roret i vestlig etterretning, er det vestlige publikum imidlertid stadig mer desillusjonert. -Noe som har uante virkninger på helt andre områder enn det som nødvendigvis var tiltenkt i første omgang.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.