USA forlater al-Tanf

0

Israelske etterretningskilder sier at USAs spesialstyrker er i ferd med å oppgi den strategiske grenseposten al-Tanf mellom Syria og Irak.

Israelske DEBKA skriver:

Washington was winding up discussions with Moscow on terms for US special forces to evacuate the Al Tanf post they were holding in the Syrian-Iraqi-Jordanian triangle and hand it over to the Syrian army.
Quitting Al Tanf is tantamount to the US withdrawal from southeastern Syria and its handover to Syria and its allies, including Hizballah.

DEBKA, som er ei nettside for Israels militære etterretning, skriver også at USA-støttede «opprørere» er i ferd med å gi opp sine posisjoner i den sørlige byen Daraa:

US-backed Syrian rebel units are also about to leave their posts in the southern town of Daraa, having completed negotiations for a deal with the Russian officers manning this de-escalation zone and Hizballah officers. They have agreed to hand in their weapons and either join up with Syrian government units or disperse.

Syria har advart USA og deres kurdiske allierte mot å rykke fram mot byen Abu Kamal, der IS fortsatt holder stand. Den syriske armeen ønsker sjøl å ta kontroll over byen. Grunnen er åpenbar, skriver DEBKA, for nå al-Tanf blir overtatt av Syria gjenstår bare Abu Kamal for at Syria skal få kontroll over hele sin sørgrense mot Irak.

Norske spesialstyrker deltar i USA-koalisjonen i al-Tanf, men her hjemme får vi ingen nyheter om hva den styrken gjør eller hvem de er alliert med. Heller ikke dette opplagte nederlaget får vi vite noe om.

Forrige artikkelKilde opplyser at amerikanerne evakuerer IS-ledere fra Deir es-Zor-området
Neste artikkelMilliardærenes stiftelser og norsk utenrikspolitikk
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).