USA forlater al-Tanf

0

Israelske etterretningskilder sier at USAs spesialstyrker er i ferd med å oppgi den strategiske grenseposten al-Tanf mellom Syria og Irak.

Israelske DEBKA skriver:

Washington was winding up discussions with Moscow on terms for US special forces to evacuate the Al Tanf post they were holding in the Syrian-Iraqi-Jordanian triangle and hand it over to the Syrian army.
Quitting Al Tanf is tantamount to the US withdrawal from southeastern Syria and its handover to Syria and its allies, including Hizballah.

DEBKA, som er ei nettside for Israels militære etterretning, skriver også at USA-støttede «opprørere» er i ferd med å gi opp sine posisjoner i den sørlige byen Daraa:

US-backed Syrian rebel units are also about to leave their posts in the southern town of Daraa, having completed negotiations for a deal with the Russian officers manning this de-escalation zone and Hizballah officers. They have agreed to hand in their weapons and either join up with Syrian government units or disperse.

Syria har advart USA og deres kurdiske allierte mot å rykke fram mot byen Abu Kamal, der IS fortsatt holder stand. Den syriske armeen ønsker sjøl å ta kontroll over byen. Grunnen er åpenbar, skriver DEBKA, for nå al-Tanf blir overtatt av Syria gjenstår bare Abu Kamal for at Syria skal få kontroll over hele sin sørgrense mot Irak.

Norske spesialstyrker deltar i USA-koalisjonen i al-Tanf, men her hjemme får vi ingen nyheter om hva den styrken gjør eller hvem de er alliert med. Heller ikke dette opplagte nederlaget får vi vite noe om.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.