Samarbeider norske soldater med IS i Syria?

8

Har USA-alliansen, der Norge deltar, solgt våpen til IS i Syria? Assad Assalem, som er en syrisk opprørsoffiser og etterretningsekspert, har sammen med 40 andre geriljakrigere hoppet av fra ”opprørerne”. I et intervju med Rossiya-24 hevder han at grunnen til at de hoppet av var at de oppdaget at amerikanerne slett ikke kjempet mot IS, snarere tvert om.

Assalem sa:

”Da vi oppdaget at sjefen for vår avdeling solgte våpen til terroristene i IS, rapporterte vi dette til den amerikanske ledelsen for basen. Men ingen tiltak ble foretatt som en følge av denne innrapporteringen. Amerikanerne økte bare støtten til personen som var blitt utnevnt til vår sjef, og som stod for handelen med IS. Og når det gjaldt våpen, solgte han alt mulig, alt vår avdeling hadde tilgang til. Amerikanskproduserte automatgeværer M16 og M4, granatkastere, maskingeværer og annet krigsmateriell.”

”Ved basen Et-Tanf trente amerikanske og norske instruktører krigerne. [- – -] De sa til krigerne at de skulle kjempe mot IS, men Magaur es-Saura-avdelingen [som Assalem selv hadde tilhørt] gjennomførte ingen krigsoperasjoner mot den såkalte islamske staten. Amerikanske offiserer brukte gruppen for å sikre tilstedeværelsen av landstyrker tilknyttet den amerikanskledede vestlige koalisjonen i Sør-Syria.”

Hvis dette er sant reiser det ytterligere alvorlige spørsmål ved den norske deltakelsen i krigen i Syria. Fra før av er den norske krigsdeltakelsen ulovlig etter internasjonal rett fordi den ikke er godkjent av Syrias lovlige regjering. Damaskus har tvert om fordømt denne innsatsen.

Påskuddet til regjeringa Solberg for at Norge deltar i USA-alliansen er at våre styrker skal bekjempe IS, så hvis det viser seg at de norske soldatene dessuten deltar i en operasjon som gir direkte støtte til IS, så har statsministeren mye å svare for.

Siden Assad Assalem er intervjuet av en russisk TV-stasjon, må det la seg gjøre for norske kontrollmyndigheter og norske medier også å intervjue ham for å se om det lar seg gjøre å få verifisert påstandene. Og dersom dette viser seg å stemme er det opplagt en sak for kontrollkomiteen i Stortinget. Har statsministeren ført Stortinget bak lyset? Hva vet forsvarsministeren om dette?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. Norske myndigheter burde så absolutt sjekke om denne informasjonen er korrekt…..men det kommer de ikke til å gjøre. Dersom de i det hele tatt kommenterer saken så vil de hevde at det er russisk propaganda og at intervjuobjektet er betalt av russerne for å stille den amerikanskledede koalisjonen i et dårlig lys. Norske myndigheter kommer ALDRI til å innrømme at de har tatt feil….at de har støttet den gale siden i konflikten, for ved å gjøre det så innrømmer de at de er fullstendig inkompetente. Det kan føre til at regjeringen må trekke seg….uansett om de skulle vinne valget.
  Det hjelper ikke å fortelle sannheten så lenge sannheten ikke er politisk korrekt. Da er det bedre å klamre seg til en løgn.

  • Sverre Diesen kommenterte det norske Syria-eventyret med at i dagens verden vil det lett kunne skje at noen som man er alliert med i dag, vil man bli fiende av i morgen. Så norske myndigheter vil i beste tilfelle svare at saken viser «flyktigheten av pålitelige allianser i den komplekse borger-krigen i Syria»…

 2. Det er spesialsoldater fra tre nasjoner utplassert i al-Tanf inne i Syria: USA, UK og norway. Britene startet uttrekning i juni og resten drar ut i dag. Nordmennene nevnes ikke på Al-Masdar News. De venter vel på ordre fra Washington.

 3. Kanskje IS ikke var IS, eller at en gruppe professorvennlige militære hadde infiltrert amerikanske styrker; de infiltrerer jo alt de kan ha nytte av å infiltrere. De vil da adlyde professoren eller de lederne han har utnevnt, og ikke de lederne som følger presidentens ordre.

  • Hva er det med deg og professorer av ymse slag (før var det psykologiprofessorer). At det skal stå professorer bak alt som er ille i verden er en absurd tanke. Skulle gjerne visst hvordan du definerer en professor; kanskje du mener profet?

 4. Alle som har orket undersøke situasjonen, er fullstendig klar over at Norge er gjennomkorrupt.

  Hvem var de private eierne i Norges Bank A/S, som var privat eiet frem til slutten av forrige århundre?
  Hvorfor har Folkehelseinstituttet vært sponset av Rockefeller Foundation i over 100 år, helt frem til i dag?
  Hva med vår bistand til NORAD, hvor tar den veien?
  Eller, med det samme man er i gang, hvorfor ikke ta en titt på Norske donasjoner til Clinton Foundation?
  Cevita mottok noen millioner for å hjelpe Bill Gates til å øke Norges bidrag til GAVI. Hva med en nærmere undersøkelse av hvor disse pengene til tar veien?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.