Mot Dag / steigan.no søker medarbeidere

6

I løpet av høsten 2017 lanserer vi en ny versjon av steigan.no i regi av Mot Dag AS. Til dette trenger vi frivillige medarbeidere. Vi skal publisere flere artikler, vi skal ha flere skribenter, større bredde i temavalget og vi begynner med webTV.

Videogruppa er allerede i gang, slik vi har gitt noen smakebiter på, slik som denne:

Videogruppa består av Julien Kaseya Ciakudia, Eero Kujala, Youssef Nasri Lauvdal og Sindre Mørk. Se dem presentere seg sjøl her.

Men det trengs flere til å jobbe med dette. Det er fire dyktige unge menn som har lagd denne, men de sier at de gjerne vil ha med seg noen dyktige unge kvinner også.

Vi skal bygge opp en liten redaksjon for å støtte redaktørens arbeid, og til det trenger vi frivillige som kan bearbeide kildestoff og gjøre redaksjonelt arbeid.

Vi skal bygge opp ei skribentgruppe, og det kommer en egen invitasjon om dette. De som tar seg av dette for steigan.no er Erik Plahte, Kari Angelique Jaquesson, Kjersti G. Andvig og Halvor Fjermeros.

I skribentgruppa ønsker vi både erfarne forfattere og unge talenter.

Vi planlegger skribentkurs for å trene opp unge skribenter.

Vi trenger frivillige som kan jobbe med nye medier, slik at vi kan fortsette og ytterligere øke den framgangen vi har hatt. steigan.no har i dag nesten 9.200 faste lesere ifølge statistikken til WordPress, og vi ligger an til å passere 12 millioner sidevisninger på årsbasis. Og det er før vi begynner for alvor.

Hele prosjektet bygger på en tanke om at det skal være mulig å skape en uavhengig, kritisk mediekanal i hovedsak bygd på frivillig innsats og regelmessige frivillige bidrag. Folk har allerede begynt å tegne seg for faste bidrag til til bankkonto 9001 30 89050, og i løpet av kort tid vil vi lansere en støttekampanje.

Vi har også planer om kurs, konferanser og åpne møter etter hvert som vi får bygd denne organisasjonen.

 

Har du lyst til å jobbe frivillig med Mot Dag / steigan.no, så send en epost med tittelen Frivillig til

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. PermaLiv AS er akkurat registrert, og allerede har det begynt å ringe selgere som vil føre meg opp på forskjellige søkesider. De er svært manipulatoriske og aggressive, men har klart å stå dem av hittil.

  Sender uansett inn en søknad fra PermaLiv. Vet ikke om jeg satser videre på 5dm4 eller a7r2, men skal uansett prøve å lære meg Lightroom. Kan arbeide på oppdragsbasis ettersom kunnskapene styrkes. Vil gjerne kombinere med å flytte til Tolfa for å dokumentere byen som er de nye allmenningers store håp for Europa, aller helst i samarbeid med Michel Bauwens hos P2P-Foundation og Mot Dag AS.

  Fikk i siste liten berget med meg kapitalen fra mitt gamle firma, hvorfra jeg ble presset ut med manipulasjon og trusler, over til PermaLiv AS. Har noen år å gå på før økonomien blir prekær, men morsomt hvis jeg kan få inn litt etter hvert, og klare å utvikle meg til profesjonell.

 2. Hoppet fra 3500-8500 abonnenter virker å ha skjedd ganske brått ila sommeren, var det noen konkrete hendelser eller artikler som gjorde at dette skjedde? Jeg er veldig glad på dine vegne (fantastisk at så mange leser bloggen!), jeg bare ble nysgjerrig.

 3. «Despite sharp differences in concept and ideology, economic thinkers from Smith, Ricardo, and Marx to Keynes, Hayek, Mises and Schumpeter largely based their assumptions on the world’s seemingly unlimited resources and fossil fuels, their infinite potential for creating economic growth, adequate supplies of labor for developing them, and the evolving monoculture of state capitalism responsible for their provision and allocation. Hence, in the Market State that has emerged, corporations and sovereign states make decisions on the production and distribution of Earth’s common resources more or less as a unitary system—with minimal participation from the people who depend on these commons for their livelihood and well-being. Because our forbears did not account for the biophysical flow of material resources from the environment through the production process and back into the environment, the real worth of natural resources and social labor is not factored into the economy. It is this centralized, hierarchical model that has led to the degradation and devaluation of our commons.»

  – Beyond State Capitalism: The Commons Economy in our Lifetimes: http://www.resilience.org/stories/2017-09-14/beyond-state-capitalism-the-commons-economy-in-our-lifetimes/

  Dette var veldig fine ord, og jeg synes vi bør satse stort på å gjenreise Tolfa som et nav for Europas allmenninger, slik at vi kan gjenvinne respekten for allmenningene på vårt kontinent. Neppe har noen by i Europa et bedre utgangspunkt for å vinne tilbake de tapte allmenninger, og Steigan selv har allerede lagt et solid fundament.

  Er det mulig har jeg lyst til å være med å løfte fram Tolfa som et fyrlys for Europas nasjoner!

 4. Sitatet er bra, og hele artikkelen er bra.

  En viktig arena der noen slag i kampen for endring står, er teknologiske, strukturelle løsninger for demokratiske beslutningsprosesser, felles idéutviklingsprosesser, delte ressurser og informasjonsflyt. Løsninger som har troverdighet og kan utgjøre et alternativ til de sentraliserte, kontrollerte og kontrollerende – og etter hvert mer og mer havarerte systemene og mediene som er en del av det gamle som uansett må bort, løsninger som vil utgjøre en umiddelbar motvekt mot ensretting av informasjon og som gir et kraftig og sikkerhetsmessig robust samhandlingsverktøy for alle typer aktivister, journalister, varslere osv. globalt, og går utenom alle de nåværende plattformene og nettverkene med alle deres sårbarheter og innebygde systemlojale trekk. Utviklings- og styringsverktøy på åpne plattformer, som tilrettelegger for høy frivillig deltakelse og vanskeliggjør maktkonsentrasjon og korrupsjon i beslutningsprosesser og generelt ivaretar prosessdemokratiet.

  Dette er noen grunntanker bak et prosjekt under utvikling kalt Pursuance, som er hva opphavsmannen kaller et «civic collaboration network», som han håper skal kunne Prosjektet utvikles etter en idé fra Barrett Brown, en aktivist som tidligere i år slapp ut etter å ha sonet fire år i fengsel for å ha avslørt at det private etterretningsfirmaet Stratfor spionerte på aktivister på vegne av store korporasjoner. Hadde han ikke erkjent straffeskyld for noen mindre alvorlige punkter, kunne han fått hundre år. Bare få måneder etter løslatelsen ble han igjen arrestert og holdt fire dager i forvaring uten gyldig grunn, rett før han skulle intervjues for en PBS-dokumentar. Brown ble i fjor tildelt the National Magazine Award for artikler han skrev mens han satt inne. Les dobbeltintervju/ samtale med Barrett Brown og Glenn Greenwald på Democracy Now!, link finnes i toppen av artikkelen fra Activist Post, som jeg siterer fra her og lenker til nederst:

  “The ecosystem we’re building is designed to incubate new tactics by making it easier for participants to experiment,” Brown explained to Anti-Media. “To get a hearing for good ideas, to quickly recruit effective people into structures that are purpose-built to conduct real work rather than descend into philosophical arguments and social drama, and to maintain access to a range of research, privacy, and organizational tools that will be available via a series of central ‘libraries’ – which will themselves evolve over time as users submit proven tactics and even pursuance structures that have been shown to be useful for particular goals.

  Everything that any movement, NGO, non-profit, or advocacy group is doing already will be more easily accomplished with this system,” Barrett Brown says. “The overall goal is to provide the worldwide constituency of honest and competent people who respect the rights of others with a means of organizing their efforts in a systematic yet agile manner, within an ecosystem that serves to build upon itself, to rapidly expand while maintaining a high average quality of contributors, and to perpetually demonstrate itself as a viable alternative to the broken institutions that have brought us to this point.”

  The system, whose technical implementation is being managed by Steven Phillips, an open-source software developer who is a regular speaker at DefCon, will integrate his own project, LeapChat, an end-to-end encrypted chat platform, as well as a task management system called Ensue. Cutting-edge applications for research, collaboration, and information management, such as Transparency Toolkit, will also be integrated. Phillips has made the entire code for Pursuance open source at GitHub.

  The team running Pursuance is also worth noting – a veritable who’s who of not only cryptography and open source development, but also information activism from across the international political spectrum. The board of directors includes Icelandic Member of Parliament, poet, and Pirate Party member Birgitta Jonsdottir; CIA whistleblower John Kiriakou; former Columbia Journalism Review board member, author, and WhoWhatWhy founder Russ Baker; retired Professor Mano Singham of Case Western University; Professor Robert Tynes of Bard University; author, intelligence critic, and former CIA Directorate of Operations covert asset Barry Eisler; criminal defense attorney Jay Leiderman, who specializes in defending activists; Pirate Party International board member Raymond Johansen; and actor and filmmaker Alex Winter (yes, Bill from Bill and Ted’s Excellent Adventure).»

  https://www.activistpost.com/2017/09/reporter-jailed-5-years-journalism-just-launched-new-system-expose-corruption.html

  Nærmere prosjektbeskrivelse og påmelding til nyhetsbrevet finnes på prosjektets hjemmeside. Lenke følger i egen replikk rett under her pga. kommentarfeltets automatiske filter for innlegg med to eller flere lenker:

  • Auda, der datt det ut litt tekst da jeg kopierte noe her, ser jeg nå. I et tidlig avsnitt skal det være:

   Dette er noen grunntanker bak et prosjekt under utvikling kalt Pursuance, som er hva opphavsmannen kaller et “civic collaboration network”, som han håper skal kunne gi verktøy til å skape “a vast and formidable ecosystem of opposition to institutionalized injustice.”

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.