Stoltenberg jubler over mer krig i Afghanistan

24

Stoltenberg roser Trump for å ville sende flere soldater til Afghanistan, skriver Dagbladet.

Avisa fortsetter:

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg er fornøyd med at USA vil forsterke sitt militære engasjement i Afghanistan med flere tusen soldater.
– Jeg ønsker president Trumps nye, betingede tilnærming til Afghanistan og regionen velkommen, sier Stoltenberg tirsdag.

Politico oppfatter Stoltenbergs uttalelse på samme måte. Avisa skriver at Stoltenberg lovpriser Trumps Afghanistan-strategi.

«NATO chief praises Trump’s Afghanistan strategy»

Som kjent er Trumps «Afghanistan-strategi» avært enkel. Som presidenten sjøl sa: “We are not nation-building again. We are killing terrorists.”

I Stoltenbergs uttalelse på NATOs hjemmesider går det fram at han gleder seg til å diskutere krigen med USAs forsvarsminister James «Mad dog» Mattis.

Bare for å minne hverandre om det, så vi ikke glemmer det; dette er altså mannen som ledet Norges rødgrønne regjering, og som sto på Rådhusplassen under «rosetoget» og snakket om kjærlighet og fred.

Men det er også mannen som uten forankring i Storting eller regjering beordret norske styrker til å bombe Libya og som derfor har et overordnet ansvar for de krigsforbrytelsene vi var delaktige i overfor det landet.

Og nå er han fornøyd og ser fram til mer krig – i en krig som allerede er tapt. Det skal bli spennende å se hva hans etterfølger og medansvarlige for Libya-krigen, Jonas Gahr Støre, mener om partifellens begeistring.

Men det er vel ikke usannsynlig at mediene er høflige nok til ikke å stile slike upassende spørsmål. Men vær obs: Nato er i dialog med Norge om å sende flere soldater.

KampanjeStøtt oss

24 KOMMENTARER

 1. Fint satt på spissen her. De jobber nok helst med å forby og kneble slike upassende medier som dette.

 2. Jens Stoltenberg er nå del av salgsavdelingen til det militære industrielle kompleks. For dem er enhver krig et nytt marked for deres våpen og tjenester. En profitabel geskjeft for verdens største korporasjoner og deres eiere. For dem er privatkapitalistisk lønnsomhet og profitt prioritert langt sterkere enn samfunnsøkonomi, menneskerettigheter, folkerett og medmenneskelige hensyn.

  • Kanskje det er på sin plass med ein godt honorert styreplass hjå ein av dei store krigsprofitørane når Stoltenberg skal avløysast?
   Halliburton, Boeing eller Lockheed Martin, einkvan treng nok hans «spisskompetanse» dersom han berre held fram som han stemner med meir krigshissing og hans mantra om den store russiske, rabiate bjørnen som legg landet sitt heilt inntil NATO sine basar.

  • Alt snus på hodet i vår tid. Jens var i mot NATO og nå leder han det. NATO var en forsvarsmakt da han var motstander, men da NATO i 1999 ble en angrepsmakt og et verktøy i USAs kamp mot «terror», ble det visstnok spiselig. NATO har blitt spydspissen i USAs gloalisering. Det er derfor ønskelig at NATO dobler sin styrke og da er det viktig at politikerne blir skremt av Russland. De tror nemlig fremdeles at NATO er vårt forsvar.

   I tillegg tror jeg Jens er sterkt presset av den påståtte agentrollen han skal ha hatt for KGB på 80 tallet. Han skal til og med ha fått tildelt agentnavnet «Steklov». AP klarte å stoppe boken som kunne ha bekreftet eller dementert dette.

   Han virker således å ville overbevise USA med en utagerende aggresiv holdning til Russland. Påtatt heter det kanskje. Det er i såfall trist. Jens er faktisk mannen som virkelig kunne ha roet ned det hele.

 3. «Stoltenberg jubler over mer krig i Afghanistan»
  (…) «mannen som uten forankring i Storting eller regjering beordret norske styrker til å bombe Libya»

  Samt mannen som ledet et AUF som var mot NATO, mens han selv 40 år senere sa at han alltid, inkludert som leder av AUF, har vært for et Norge i USA-NATO.

  Pluss mannen som reiste rundt på gymnaser og debatterte mot cannabisbruk, mens han selv på den tiden var ivrig hasjrøyker, slik det senere ble dokumentert og erkjent av Jens’ern.

  Mannen er visst den fødte dobbeltmoralske hykler.

  – Bra han er ute av norsk politikk, ihvertfall.

  Trist at han fortsatt er i verdenspolitikken.

 4. Det er selvsagt alltid lett å være etterpåklok, men man kan ikke unngå å se alle de feilene som har blitt gjort i «krigen mot terror».

  Det som skulle vært gjort, er at USA etter terrorangrepet kuttet alle forbindelser med Saudi-Arabia, og begynt å rulle opp det salafistiske nettverket, som sprer seg som et edderkoppnett over hele kloden.

  Det er innenfor dette nettverket nye terrorister rekrutteres, til en konflikt som egentlig handler om sunni-muslimske salafistiske erobringer.

  Saudi-Arabia, Det muslimske brorskap, Taliban, al-Qaida, IS, Boko Haram, mfl., har alle opphav og rot i en religiøs-ideologisk utgave av sunni-islam. I denne fanatiske varianten er krig og vold integrert som en hellig livsstil, der drap på ikke-muslimer har antatt en rituell karakter.

  Å tro at man kan bekjempe denne voldelige ideologien med å sende noen ekstra «forbruksvarer» til Afghanistan, er like naivt som å tro at man kan helbrede kreft ved å drikke litt ekstra sterk nypete.

 5. Jens Stoltenberg er hovedansvarlig for grove krigsforbrytelser i Libya, og at han jubler over mer krig er ikke akkurat overraskende.

 6. Dette er bare trist. Blir forbannet over at en «likanes kar» som Jens Stoltenberg kan være ikke tar et skikkelig oppgjør med seg selv den gangen han var pasifist og imot krig. Han begynte som ungdom i politikken og har hatt en «eventyrlig politisk karriere». Når man så ser forandringen samtidig som han kanskje er norges mest profilerte politiker er det trist for Norge som nasjon . Vi er kjent for Nobels Fredspris og han har selv vært tilstede under utdelingen mange ganger.
  Vi må påregne som nasjon at vi vil få verdens øyne rettet mot oss med spørsmål om hva vi egentlig står for.
  Folket er åpenbart for fred mens våre folkevalgte, enten de er politikere i Norge eller klatret seg mot eliten, på ingen måte representerer nordmenn lenger. Flau av det røde passet mitt.
  Det er komplett ubegripelig at hans ordre om å angripe i Libya ikke har fått alvorlige konsekvenser for ham. Men det er nok som PS nevner i en annen artikkel her på siden at han må påregne å bli etterforsket for alvorlige krigsforbrytelser i den dagen Libya er kommet på beina igjen. Og den dagen kommer.Det er ikke tidsfrist for å ta denne saken opp.

  Denne frasen om at Norge er med i Nato for at vi skal ha et godt forsvar ved et evt angrep på Norge er utgått på dato. Hvem skal det i såfall være ? Russland ? Russland har vært verdens beste nabo med Norge i over 1000 år og har vist i
  ord, mening og handling at de er et vennskapelig land med Norge. Et av verdens mektigste land og vår nabo blir behandlet som fiende er ikke annet enn en provokoasjon og vil kunne bli en skjebne vi ikke en gang ønsker se en promille av.
  Takk igjen PS .

 7. I sammenheng med at Pål kritiserer dette, er det betimelig å spørre hva løsningen er på Talibans og Al Qaidas grep og eventuelle ekspansjon i Afghanistan ved tilbaketrekkning ?
  Det som gjør ham glad er vel er at han får hjelp til å få kontroll over krefter som på sikt kan utgjøre en trussel for USA .Jeg er klar over at USA deltok i treningen av disse tidligere.
  Det var ifølge Hillary Clinton, i forbindelse med rivaliseringen med Sovjetunionen om kontroll over Eurasia.
  «The people we are fighting today, we founded.»

  «– Grunnen til at vi er der, er å hindre at Afghanistan blir et friområde, et oppmarsjområde, for terror som kan ramme våre land, sier Stoltenberg.
  – USAs president sier at hans politikk handler om å drepe terrorister, ikke nasjonsbygging. Hva tenker du om det?
  – Det er viktig å erkjenne at grunnen til at vi er der, er å bekjempe terror og terrororganisasjoner. Det handler også om å bygge deres sikkerhetsinstitusjoner og forsvar slik at afghanere kan stabilisere eget land.»
  https://www.nrk.no/urix/nato-er-i-dialog-med-norge-for-a-fa-flere-soldater-til-afghanistan-1.13653259

  • «Taliban har også tatt over landområder i provinsen.
   I henhold til en rapport i levert til den amerikanske Kongressen nylig, har myndighetene i landet bare kontroll over rundt 60 prosent av territoriet.
   Vil hindre kollaps
   Militæret får også støtte fra sivilt hold. I en kronikk i Washington Post skriver James E. Hadly, sikkerhetsrådgiveren til George W. Bush, at USA har en livsviktig nasjonal interesse av å hindre et sammenbrudd i landet.
   Han mener en tilbaketrekking vil lede til en kollaps i den afghanske hæren og gi IS og Al Qaida en base til å planlegge angrep mot USA.»
   https://www.nrk.no/urix/derfor-har-donald-trump-endret-mening-om-afghanistan-politikken-1.13651902
   Er det ikke noe i disse sikkerhets hensynene ?

   • Nei. Faktisk ikke. «Taliban» er simpelthen -pashtunske agfhanere som kjemper mot USA-NATOs illegale okkupasjon av landet. – Slik mange av oss nordmenn ville gjøre i tilsvarende situasjon. Jf. WWII.

 8. USA kommer ikke til å vinne denne krigen. Nå har dem allerede kriget i 16 år. De neste 16 årene vil heller ikke gi seier til USA. Krig løser aldri noe problem. Det skaper bare mer av samme problemet. Det er bare kjærlighet som kan skaper fred. Våpen og krig skaper bare mer ufred. Vi bor i en verden uten respekt for hverandre. Jeg tipper denne verden snart vil gå under om ikke så lenge.

 9. Matthew Hoh, en irak-veteran sier at det bare tar militantene tre måneder å justere strategien sin til den nye situasjonen. Han sa også at 5.000 nye soldater vil ikke løse problemet i Afghanistan fordi det vil føre til eskalering av vold. Millarderne som er kanalisert til Afghanistan har gjort svært lite for sikkerhetssituasjonen i landet. Pengene har bare vært til nytte for koruppte personer i landet.

  Hoh, sier videre

  Vi vet at den afghanske regjeringen består av krigsherrer og narkobaroner. Disse ønsker flere tropper (militærhjelp) til landet fordi de sikrer deres maktposisjoner i regjeringen. Og det er nettopp det amerikanerne har gjort det siste ti-året i følge dokumenter lekket på Wikileaks.

  https://www.rt.com/op-edge/390371-afghanistan-explosion-us-violence/

 10. I hele den vestlige verden demoniereTrumpsuportere som onde og dårlige mennesker. To ganger har Trump aktivisert US Army. Etter gassangrepet i Syria og nå når han eskalerer Afganistankonflikten. De fæle trumsuporterne raser mot presidenten de på alle andre områder vil følge i døden. Trumhsterne derimot jubler når amerikansk militærkraft aktiviseres. Det sier det meste om godhetstyraniets ondskap.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.