Stoltenberg jubler over mer krig i Afghanistan

0

Stoltenberg roser Trump for å ville sende flere soldater til Afghanistan, skriver Dagbladet.

Avisa fortsetter:

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg er fornøyd med at USA vil forsterke sitt militære engasjement i Afghanistan med flere tusen soldater.
– Jeg ønsker president Trumps nye, betingede tilnærming til Afghanistan og regionen velkommen, sier Stoltenberg tirsdag.

Politico oppfatter Stoltenbergs uttalelse på samme måte. Avisa skriver at Stoltenberg lovpriser Trumps Afghanistan-strategi.

«NATO chief praises Trump’s Afghanistan strategy»

Som kjent er Trumps «Afghanistan-strategi» avært enkel. Som presidenten sjøl sa: “We are not nation-building again. We are killing terrorists.”

I Stoltenbergs uttalelse på NATOs hjemmesider går det fram at han gleder seg til å diskutere krigen med USAs forsvarsminister James «Mad dog» Mattis.

Bare for å minne hverandre om det, så vi ikke glemmer det; dette er altså mannen som ledet Norges rødgrønne regjering, og som sto på Rådhusplassen under «rosetoget» og snakket om kjærlighet og fred.

Men det er også mannen som uten forankring i Storting eller regjering beordret norske styrker til å bombe Libya og som derfor har et overordnet ansvar for de krigsforbrytelsene vi var delaktige i overfor det landet.

Og nå er han fornøyd og ser fram til mer krig – i en krig som allerede er tapt. Det skal bli spennende å se hva hans etterfølger og medansvarlige for Libya-krigen, Jonas Gahr Støre, mener om partifellens begeistring.

Men det er vel ikke usannsynlig at mediene er høflige nok til ikke å stile slike upassende spørsmål. Men vær obs: Nato er i dialog med Norge om å sende flere soldater.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelGeneralenes kupp i Washington
Neste artikkelMuren mellom USA og Mexico begynte med Bill Clinton
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).