Om moderate hodekappere

25

Videoen av glisende jihadister fra gruppa Nour al-Zenki som i 2016 skar hodet av en tolv år gammel palestinsk guttunge for åpent kamera er så rystende at det er utrolig at noen i det hele tatt kan ha noe med denne gruppa å gjøre.

Thomas Joscelyn skriver i Standard:

The footage is haunting. Five bearded men smirk as they surround a boy in the back of a pickup truck. One of them holds the boy’s head with a tight grip on his hair while another mockingly slaps his face. Then, one of them uses a knife to saw the child’s head off and holds it up in the air like a trophy. It is a scene reminiscent of the Islamic State’s snuff videos, except this wasn’t the work of Abu Bakr al-Baghdadi’s men. The murderers were supposed to be the good guys: our allies.

Men de brutale barnemorderne har altså lenge vært støttet av USA. Da Donald Trump ble vist denne videoen skal det ha vært en viktig grunn til at han ga ordre til å avslutte CIAs hemmelige program for å støtte jihadistene i Syria.

Men dette falt ikke i god jord i The American Spectator, som publiserte følgende kommentar:

The focus on the beheading video seems to illustrate a case of decisions being based in significant part on emotional reactions to single incidents. In reality, beheadings are a widespread phenomenon in the wars in Iraq and Syria and have been committed by militias fighting for the Assad regime, Shi’a militias in Iraq, and Iraqi Sunni tribal forces. By itself, a beheading is not a useful criterion for determining a group’s supposed extremism.

Altså: du kan fint være moderat sjøl om du skjærer hodet av levende barn på video. Det er bare sånt man gjør der borte. Denne tenkninga er tydeligvis utbredt blant neocon-krigerne i USA, for ikke en gang denne videoen førte til noen stopp i støtteprogrammet til jihadistene. Ikke en gang fredsprisvinner Barack Obama så noen grunn til å gjøre det.

Se nøyere på bildet fra henrettelsen. Det ser ut som en selfie. Den glisende fyren i forgrunnen heter Mahmoud Raslan og er fotograf for White Helmets og har opptrådt på en rekke av deres arrangerte fotosesjoner, samt sammen med andre jihadister.

Siden al-Zenki har vært USAs allierte har de også vært Norges allierte, og vi har ikke registrert at noen på Stortinget har krevd stopp i den norske støtten til krigen i Syria av den grunn.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


25 KOMMENTARER

 1. Mannen nærmest kamera (nede til høyre), er ikke dette en gjenganger på bilder fra Syria (med i i White Helmets)?

 2. Her serveres man den dypeste djevelskapen med et flir og glimt i øyet. Det 12 år gamle offeret er sladdet.
  Dette overgår faktisk enkeltsener festet til foto og film jeg har sitt i en historisk sammenheng.
  I den grad dette er presentert og sett av statsledere av enhver avskygning burde det slå en alarm i hodene deres.
  Det gjør det tydeligvis ikke.
  Verden er på vei mot undergangen – Stalin, Pol Pot, Hitler, Kong Leopold II, Obama, Blair – HVORFOR avstedkommer ikke denne scenen noe mer enn «daffe» kommentarer?
  Første kommentator er inne på det vesentlige, hvorfor går vi ikke ut i gatene?
  Det er faktisk det vi må i all vår feighet.

  • Feighet er nøkkelordet. Jeg opplever å bli møtt med dårlig skjult, kald skulder. Som ingen annen forklaring har enn mitt åpne engasjement mot islamiseringen som foregår kontinuerlig i zEuropa Og Norge.
   Andre godtar meg som en slags forskrudd person man best kan omgåes ved å tie ihjel at eg blamerer meg ved å skrive og argumentere mot at vi er i ferd med å bli en muslimsk stat
   Man er nemligså forbannet feig at det til og med innrømmes at alle artikler som så mye som minner om antiislamisme, hopper man over./ scroller forbi uten å stanse for å ta en titt, en gang.
   Folk flest er så redde for å bli forbundet med rasisme og anses brunflekkete at de ikke tør forsøke å finne ut hva saken dreier seg om, en gang.
   At vi alle burde tatt til gatene for lengst og gitt uttrykk for avsky, ikke bare over jihadistenes grusomheter og glatte hat, men desto mer over politikeres og myndigheter unnfallenhet har man ikke tanke for…De vet, men foretar seg intet. Taktisk tenkning er dominerende og overgår humane og etiske normer og anfektelser.
   Feighet er det aktuelle ordet. Feighet får vanlige folk til å snu seg bort, stikke hodet i sanden og tie. Framfor alt tie. Det er herlig befriende og uforpliktende ikke å vite, fordi man ikke tør. Det kunne jo sågar føre til at noen raslet med truende rasismesabler. Lyden er i seg selv nok til å holde oss fra å vise vår avsky og til og med unnskylde disse djevlene med at de onde gjerningene er kulturskapte og -relaterte.
   Så trykker man dem i stedet til sitt jerte og påberoper seg toleranse og multikulturalisme. Som man har oppfattet er positivt.
   Mens å lese om og ta standpunkt mot disse djevlene og klakkørene på alle nivåer, er farlig og kan føre til at man forbindes med brune miljøer Total, reinspikka feighet er betegnelsen på kreftene som holder oss borte fra gater og streder der vi alle burde skreket ut at. Nok er nok. -Uansett om en sv ildsjelene bak støtte og hjelp Til avskummet heter Obama.

 3. Hodekapping er ikke noe islamister har monopol på. På 1950-og 60-talet begynte bilder å dukke opp i noen aviser av soldater fra den britiske spesialstyrken SAS, som poserte framfor kamera med hoder de hadde kappa av på friheitskjemperer mot kolonistyret i Malaya. Det verserte òg bilder av britiske soldater som sparka fotball med hodene til myrda fanger fra «Mau-Mau» (den britiske forkortinga for «The Land and Freedom Army», som kjempa mot det britiske kolonistyret i Kenya). Den britiske regjeringa slog straks ned på dem som stod bak publiseringa av slike bilder, men greip aldri inn overfor dem som stod bak sjølve brottsverka. Dette var ikke islamister, men folk fra vår eigen kulturkrets, som vi endatil har rekna som våre nærmeste allierte gjennom heile etterkrigstida. Og da, som nå, valte den norske offentligheita å vende det døve øret til. Vårt humanitære engasjement viser seg dessverre å være svært så selektivt, avhengig av økonomiske og politiske interesser.

  • Å kappe hodet av falne fiender, sette hodene på påler o.l., er noe som har vært utført i lang tid tilbake, både til skrekk og advarsel, og for å styrke egen psyke, ved å fremvise at vi har kontroll/makt over fienden.

   Groteske straffereaksjoner ble også benyttet for å oppnå en preventiv effekt. I Europa ble hodekapping benyttet som straff til langt ut på 1900-tallet.

   Det er imidlertid en distinkt forskjell på denne historiske brutaliteten og det denne videoen viser. For det første skjæres hodet av et barn på 12 år, i seg selv ganske spesielt, til åpenbar stor glede for de voksne mennene. Hvordan kan voksne mennesker gjøre noe slikt og åpenbart føle glede og lykke over handlingen?

   Forklaringen er at det egentlig utføres et religiøst ritual. Og når et religiøst ritual utføres kommer de religiøse nærmere det guddommelige aspektet i religionen. Det er hele poenget med religiøse ritualer.

   For utenforstående virker selvsagt dette uforståelig, men heller ikke dette er noe nytt under solen. For relativ kort tid tilbake, betraktet i menneskehetens historie, var drap på mennesker en vanlig praksis som inngikk i religionens ritualer (menneskeoffring).

   Forskjellen er at islamister ikke skjærer/kapper hodet av offeret for å ofre vedkommende til Allah, men for å opprettholde en praksis som ble innført av islams profet Muhammed. Ved å utføre samme straffereaksjon oppnås det en direkte kobling mellom profeten og hans troende i nåtid.

   Rent psykologisk kan man sammenligne med kristendommens ritual der de troende spiser av Jesus kropp og drikker hans blod (nattverden).

   • Å seriøst sammenligne muslimske jihadisters tortur og drap på BARN, med kristnes nattverd, er så grotesk at en får jo lyst til å anbefale denne (høyst forståelige ANONYME) debattanten å søke psykologisk hjelp! BÅDE de religiøse og psykologiske er så himmelvidt forskjellige her, at påstganden faller på sin egen urimelighet – og totale kunnskapsløshet.
    Det er bare synd på folk som kan mene noe slikt…

    • Dette dreier seg selvsagt ikke om en direkte sammenligning, men en sammenligning for å forstå effekter. I praksis utøvelse er det selvsagt himmelvid forskjell på symbolsk å spise av Jesus og å faktisk skjære hodet av et levende menneske.

     • Og det er to helt forskjellige ting; hodekapping er ment å være en straff, eventuelt en forlystelse, som likvidering av kristne i kollosseum, mens nattverden er Jesus som bruker sin ånd og legeme til å frelse oss, altså helt frivillig.

 4. Den glisende personen foran er ikke Mahmoud Raslan, men Raslan var vell mannen som tok ambulanse bildet og er fotografert sammen med gutta på dette bildet i andre settinger. Du ser det på egen link i kronikken. Bare for rettelse!

 5. Og hvor er det blitt av facebook profilen til denne Mahmoud Raslan? Jeg sjekka den rett etter denne videoen ble publisert, og da var det mange bilder inne ifra krigen i Syria, der han viser seg sammen med mye folk. Så gikk det ei stund og jeg sjekka på nytt, da var det bare noen få vanlige bilder på profilen hans og nå ser den ut som den er helt borte. Hvorfor?

 6. Jeg hører aldri en eneste norsk politiker adressere imperialistenes myrderier. Norge er deres vassalstat i absolutt alle henseende. Befolkningen utgjør bare nødvendig staffasje, og sikrer nasjonalbudsjettet til en viss grad, resten utgjøres av lån, disse betinger at Norge adlyder «US»-minste vink. Det betyr nok engang transportering av norsk selvråderett, ytterlige voldtekt av grunnloven om/når EU (US-filialen) får ansvar for, – og tillatelse til å bestemme europeiske lands «provins»-budsjetter. Utspillet fra Macron bekrefter at han er banksternes mann.

  Norge mitt Norge, styrt av sosiopat-oppkomlinger som ønsker verden ødelagt.

  Takk, (og ikke takk) Pål Steigan – dette din artikkel er bare et aldri så lite glimt av en verden hvor Satan rår. Hans disipler, innkludert norske politikere nærer sitt behov for å sole seg i maktens stråleglans. Solen, den virkelige er ikke IN lenger for mordere.

 7. Hvorfor lar vi os sjokkere og overraske over fruktene av en volds- og hat-religion som har forpesta denne kloden i 1400 år? Vi kan fortsette å si at «det er mennesker, ikke religionen, som dreper», men det er rimelig naivt å tro at religiøs påvirkning IKKE bidrar! Og en religion som er stifta av en bestialsk landeveisrøver og krigsherre, og som i alle sine skrifter oppfordrer til hevn, hat, drap og grusomheter GJØR selvsat sitt med folk som vokser opp i en slik «setting»… Så kan vi fortsette å «sjokkeres» alt vi bare vil, men så lenge vi bare lar oss sjokkere – og angriper – «symptomene», og ikke tør å angripe selve årsaken, ISLAM, vil denne politisk-religiøse pesten bare bre seg videre. I nye 1400 år…

  • Riktig. Og herunder gjelder det å forstå de psykologiske effekter som ligger under og som skaper et motiv for jihadister/islamister til å gjøre det de gjør av grusomheter.

   Å gå inn i dette temaet er som å gå inn i en mørk labyrint, menneskets irrganger er som kjent delvis uforståelige, men skal man forstå dette er det nødvendig å prøve seg frem.

   Herunder er det viktig å være oppmerksom på at muslimer ikke betrakter Muhammed som en ond person, tvert imot en god person, som bekjempet ondskap. Å følge i hans fotspor blir dermed en fortsettelse av hans gode gjerning, å renske bort ondskapen fra jorden, og det gjøres ved å drepe de som er definert som onde.

   I praksis er dette nøyaktig det samme som kirke og kristne bedrev da de ville utrydde ondskap fra jorden ved å brenne levende dem som ble stemplet som besatt av djevelen.

   Dette er selvsagt bare en liten flik av bildet, men ved å forstå motivet kan man spinne videre for å avdekke effekter, ritualer og hensikter. Og det er først når man forstår det konseptet islam utgjør på det psykologiske planet at man kan argumentere mot islam, slik at muslimer også forstår innsigelsene.

   • Dagens kristne liker å påpeke Islams potensiale for gru og horror. Det gjør de forsåvidt helt rett i. Men de glemmer lett at deres egen kristne kirke aldri sluttet med sine egne historiske perversiteter frivillig, det var alltid en kamp for å beholde makt og autoritet nok til i beste fall å ha kunnet holde på fremdeles med alt sammen, dersom ikke opplysningstid, ustabile forhold til sine allierte i den verdslige maktsfære og folkelig motstand hadde tvunget dem til å roe seg ned en smule. Katolikkene holder forsåvidt fortsatt stand på visse områder enda, med sin blomstrende pedofilidyrkende internkultur. Og jødedommen vil jeg ikke engang tenke på. En paranoid, krigersk, selvkonserverende, identitetsbasert slektskrønike med overordnet mål å få flest mulig jødiske barnebarn som er så jødiske som mulig, snarere enn noen personlig frelse. Den har man fått fra før ved å være jødisk, right? Kort sagt, alle de tre store, monoteistiske ørkenreligionene som har hatt og delvis har så stramme grep om sinnene på hele den vestlige halvkule, er hver sin alen av samme stykke, og ikke minst er de politiske verktøy folk snart må se å gjennomskue og desarmere. Fornuften er en ensom ting, osv.

 8. Det er ikke bevist hvor disse hodekapperne hører hjemme. Slike ting blir gjerne gjort av en ond fiende for å gi motstanderen et dårlig rykte ved at de kler og utgir seg for å være noen av dem; de kan tilogmed identifisere seg som sine motstandere og legge vekt på å ligne.

  Psykologer er eksperter på slik overlagt identitetsforveksling, og de bruker det mot meg hele tiden, og hensikten er å få retten til å begå justismord. Heldigvis så er det en del våkne folk her oppe som forstår litt av hvert.

 9. Jeg har ikke ord….. Den øredøvende stillheten i media…. Våre selvtilfredse, tanketomme, kyniske politikere….. Til tross for mordet på Ulfkotte og hans budskap om militærets massive kontroll over mediene, kan jeg simpelthen ikke fatte omfanget av stillhet fra journalistene våre! I likhet med hvordan oppmerksomheten ledes bort fra det faktum at Norge støtter disse avskyelige svinene i Syria, ledes også oppmerksomheten bort fra andre og kanskje enda mer alvorlige forhold. Vi fulgte med da NATO rustet opp langs den russiske grensen like før presidentvalget i USA, parallelt med at Hillary ville ha flyforbudssone over Syria, og i det hele tatt var klar til å ta fatt på krig med Russland. -INGEN oppmerksomhet i media rundt dette heller! Nå er det Statens strålevern som advarer oss om muligheten for atomkrig, ved å kunngjøre at Jod skal distribueres rundt om i landet. Om du puler en kvinne som du har dopet ned med rohypnol, så har du voldtatt. For ingen kan samtykke med redusert bevissthet. Tilsvarende sover det norske folk under villedelser og propaganda, og tilsvarende blir blir vi rundpult mens vi gir vårt svimete samtykke til å formilde støtte til terrorister. Dere snakker om at vi må demonstrere som reksjon på denne konkrete saken. Til hvilken nytte? Demonstrasjoner hører hjemme i et demokrati. Når vi erkjenner at dette ikke lenger er vårt styresett er det helt andre reaksjoner vi må komme med.

 10. At ikke Stortinget reagerer er vel ikke så overraskende. Norge er som kjent et land som også gir fredspriser til massemordere.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.