Om moderate hodekappere

0

Videoen av glisende jihadister fra gruppa Nour al-Zenki som i 2016 skar hodet av en tolv år gammel palestinsk guttunge for åpent kamera er så rystende at det er utrolig at noen i det hele tatt kan ha noe med denne gruppa å gjøre.

Thomas Joscelyn skriver i Standard:

The footage is haunting. Five bearded men smirk as they surround a boy in the back of a pickup truck. One of them holds the boy’s head with a tight grip on his hair while another mockingly slaps his face. Then, one of them uses a knife to saw the child’s head off and holds it up in the air like a trophy. It is a scene reminiscent of the Islamic State’s snuff videos, except this wasn’t the work of Abu Bakr al-Baghdadi’s men. The murderers were supposed to be the good guys: our allies.

Men de brutale barnemorderne har altså lenge vært støttet av USA. Da Donald Trump ble vist denne videoen skal det ha vært en viktig grunn til at han ga ordre til å avslutte CIAs hemmelige program for å støtte jihadistene i Syria.

Men dette falt ikke i god jord i The American Spectator, som publiserte følgende kommentar:

The focus on the beheading video seems to illustrate a case of decisions being based in significant part on emotional reactions to single incidents. In reality, beheadings are a widespread phenomenon in the wars in Iraq and Syria and have been committed by militias fighting for the Assad regime, Shi’a militias in Iraq, and Iraqi Sunni tribal forces. By itself, a beheading is not a useful criterion for determining a group’s supposed extremism.

Altså: du kan fint være moderat sjøl om du skjærer hodet av levende barn på video. Det er bare sånt man gjør der borte. Denne tenkninga er tydeligvis utbredt blant neocon-krigerne i USA, for ikke en gang denne videoen førte til noen stopp i støtteprogrammet til jihadistene. Ikke en gang fredsprisvinner Barack Obama så noen grunn til å gjøre det.

Se nøyere på bildet fra henrettelsen. Det ser ut som en selfie. Den glisende fyren i forgrunnen heter Mahmoud Raslan og er fotograf for White Helmets og har opptrådt på en rekke av deres arrangerte fotosesjoner, samt sammen med andre jihadister.

Siden al-Zenki har vært USAs allierte har de også vært Norges allierte, og vi har ikke registrert at noen på Stortinget har krevd stopp i den norske støtten til krigen i Syria av den grunn.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.