Tyrkia har lekket de hemmelige posisjonene til USAs styrker i Nord-Syria

0
Tyrkia har lekket posisjonene til USAs militærbaser i Nord-Syria

Tyrkia er åpenbart rasende over USAs støtte til de kurdiske opprørerne i det nordlige Syria. Et nytt bevis på dette er at tyrkiske myndigheter har gått til det skrittet å lekke posisjonene til 10 hemmelige USA-baser i landet.

The Daily Beast skriver:

The list published by the Anadolu news agency points to a U.S. presence from one end to the other of the Kurdish self-administration region—a distance of more than 200 miles. The Anadolu news agency even listed the number of U.S. troops in several locations and in two instances stipulated the presence of French special forces.

Den detaljerte oversikten til Anadolu finnes her.

Nyhetsbyrået skriver blant annet om de to flybasene i Rojava som vi har omtalt tidligere her på steigan.no.

According to Anadolu Agency reporters, a U.S. military point has recently been established in PKK/PYD-held areas in northern Syria.

Washington had set up two airbases in PKK/PYD-held Rmeilan district in the northeast of Al-Hasakah province in October 2015 and Harab Isk village in southern Kobani in March 2016.

While the Rmeilan airbase is large enough for cargo planes to land, Harab Isk base is only used by military helicopters.

While a part of the U.S. military aid to PKK/PYD goes through Iraqi border by land, the other part is shipped to the region through the Rmeilan airbase.

These “field-type” military points are usually hidden for security reasons, making it hard to be detected, according to Anadolu Agency reporters.

Nyhetsbyrået avslører også en rekke andre USA-baser og posisjoner i Syria. Det er nokså opplagt at dette er gjort med tyrkiske myndigheters viten og vilje, og at det offisielle Tyrkia står bak. Ikke til forkleinelse fot journalistene i Anadolu, men dette stoffet stammer fra tyrkisk militær etterretning. Det kan det neppe være tvil om.

Anadolu har til og med publisert et kart der basene er plottet inn.

Det må være lov å anta at offentliggjøring ikke vil vekke begeistring og strålende jubel i Washington. Og det er god grunn til å reise spørsmålet om hva NATO-landene USA og Tyrkia legger i ordet allianse.

 

Forrige artikkelDonald Trump gir CIA ordre om å innstille all støtte til «opprørerne» i Syria
Neste artikkelHilsninger til jubilanten Jan Myrdal
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).