Mer enn halvparten av Israels jøder ønsker ikke å leve i en «jødisk stat»

0

I forbindelse med Israels 70-årsjubileum har The Israel Democracy Institute (IDI) gjennomført en meningsmåling. Den viser at 56% av de spurte ikke ønsker å leve i en «jødisk stat».

I lys av den siste krisen i forholdet mellom religion og stat i Israel, viser en spesialundersøkelse fra IDI at 70% av de sekulære israelerne mener at de siste årene har livet i den offentlige sfæren i landet tgått i retning av å favorisere de ultra-ortodokse og religiøse. Over en tredjedel av religiøse israelere og 80% av folk som definerer seg som ikke-religiøse, men tradisjonelle, enten støtter adskillelse av religion fra staten eller redusere religionens påvirkning i samfunnslivet i Israel.

Meningsmålinga fant at halvparten av jødene i Israel mener at livet i offentlig sektor er blitt mer religiøst de siste årene. Bare 20% mener at endringen i denne perioden har gått i retning større sekularisme. Undersøkelsen viser at 70% av de ikke-religiøse mener at livet i den offentlige sfæren er blitt mer religiøst, mens bare 25% av de ultra-ortodokse religiøse er enige med denne vurderingen.

Undersøkelsen fant også at et flertall av israelske jøder (57%) mener at forholdet mellom religion og samfunn i dagens Israel gjenspeiler religiøse verdier.

56% av israelerne ønsker å endre forholdet mellom religion og stat i Israel. Praktisk talt 100% av de sekulære jødene ønsker et klart skille mellom religion og stat og en reduksjon av religionens rolle i samfunnet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.