NATO forfulgte den russiske forsvarsministeren over Østersjøen

0

I internasjonalt luftrom over Østersjøen kom 21. juni 2017 det til et svært tett møte mellom fly fra NATO og russiske fly. En talsperson for NATO sier til Deutschen Wirtschafts Nachrichten at alliansen bekrefter at tre russiske fly, derav to kampfly, ble forfulgt av NATO-fly.

Ombord i det ene russiske flyet var Russlands forsvarsminister Sergej Sjoigu, som var på vei til den russiske eksklaven Kaliningrad ved Østersjøen.

NATO sier at de ikke visste hvem som var ombord, men det kan vel ikke være så mange russere som reiser til Kaliningrad med en eskorte på to jagerfly, så vi får anta at NATO hadde en anelse.

Et kampfly av typen F-16 lå svært nær flyet til Sjoigu. Men det fikk svar av den russiske eskorten. En liten video fra forsvarsministerens fly viser at det russiske Su-27-flyet la seg rett i halen til NATO-flyet og viste fram rakettene sine. Dette er en type maktdemonstrasjon som jagerflygere forstår utmerket godt.

Episoden sluttet der, men den viser igjen hvor spent situasjonen er blitt i våre nærområder etter at NATO har rykket offensive styrker helt opp mot den russiske grensa. Det skal ikke mer enn et uhell til før man har en situasjon som kan eskalere ut av kontroll.

NATOs forsvarsministermøte i Brussel 26. oktober 2016 å utplassere 4000 kamptropper i Øst-Europa kort fra den russiske grensa. Dette er frontstyrker som skal backes opp av en hurtigreagerende styrke på 40.000 soldater.

Dette er den største militære opptrappinga i Europa siden høydepunktet i den kalde krigen mellom USA og det daværende Sovjetunionen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.