NATO forfulgte den russiske forsvarsministeren over Østersjøen

10

I internasjonalt luftrom over Østersjøen kom 21. juni 2017 det til et svært tett møte mellom fly fra NATO og russiske fly. En talsperson for NATO sier til Deutschen Wirtschafts Nachrichten at alliansen bekrefter at tre russiske fly, derav to kampfly, ble forfulgt av NATO-fly.

Ombord i det ene russiske flyet var Russlands forsvarsminister Sergej Sjoigu, som var på vei til den russiske eksklaven Kaliningrad ved Østersjøen.

NATO sier at de ikke visste hvem som var ombord, men det kan vel ikke være så mange russere som reiser til Kaliningrad med en eskorte på to jagerfly, så vi får anta at NATO hadde en anelse.

Et kampfly av typen F-16 lå svært nær flyet til Sjoigu. Men det fikk svar av den russiske eskorten. En liten video fra forsvarsministerens fly viser at det russiske Su-27-flyet la seg rett i halen til NATO-flyet og viste fram rakettene sine. Dette er en type maktdemonstrasjon som jagerflygere forstår utmerket godt.

Episoden sluttet der, men den viser igjen hvor spent situasjonen er blitt i våre nærområder etter at NATO har rykket offensive styrker helt opp mot den russiske grensa. Det skal ikke mer enn et uhell til før man har en situasjon som kan eskalere ut av kontroll.

NATOs forsvarsministermøte i Brussel 26. oktober 2016 å utplassere 4000 kamptropper i Øst-Europa kort fra den russiske grensa. Dette er frontstyrker som skal backes opp av en hurtigreagerende styrke på 40.000 soldater.

Dette er den største militære opptrappinga i Europa siden høydepunktet i den kalde krigen mellom USA og det daværende Sovjetunionen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


10 KOMMENTARER

  • Mye kommer til å skje internasjonalt fremover. I Tyskland sjikaneres Soldater og Generaler av Fru von der Leyn, forsvarsminister (hun har vært minister for nesten alle departementer, anvendbar for alt) – Tyskalnds forsvars-ledelse anklages for å ikke være Globalister og støtte helhjertet opp om den politikken som føres, som utraderer Nasjonene i Europa inn i EN Verden, EN politikk, Soldater skal være «snille» og føyelige – helst litt feminine – og elske Fru von der Leyn som har 7 barn, og mange mener burde holde seg hjemme og ta seg av Sine Egne Barn. Agendaen med FELLES forståelse og mening om verden og dens løsninger av menneskehetens problemer vil aldri kunne fungere, men presses frem uansett. Diktaturene har mange navn. NATO blir overflødig når Verdens-Hæren tar over, dersom den ikke føyer seg inn i EN VERDENS AGENDAEN. Galskap styrer verden og dens mektige Instistusjoner. Jo mer styring og kontroll over ANDRE Mennesker, Folkeslag og Ressurser – desto mer galskap, kaos, konflikt, uenighet og krig. FRED er kun et ord, brukt i tider med tiltagende konflikt. FREDS-Opprettende styrker, er en omskrivning av Invasjon, maktovergrep og kontroll. Ser ingen annen løsning enn å Ta kontrollen over mitt Eget Liv, Helse og Sikkerhet og slutte å bli manipulert av Profesjonelle Verdens- Frelsere, som har misforstått De Universelle Lover og det vi kaller Hellig.

 1. Nrk Dagsrevyen viet plass til Stoltenberg, miltærøvelsen i Østersjøen og mantraet om «Russisk aggresjon». Nrk nevnte selvsagt ikke denne hendelsen. Ei heller gjorde Nrk oss oppmerksom på at USA trente med det strategiske bombeflyet B-52 i tett opp til Russlands grenser.

  At Stoltenberg kan holde fram på denne måten, viser bare hvor «hul» han er.

  • Nrk Dagsrevyen hadde også et langt innslag om hat. Alle ytringer som ikke passer inn i deres PK stil er definert som hat. Men selv slenger de daglig ut hat og løgner mot et av våre nærmeste naboland. Jeg registrerer også at imperiet i dag har presset Australia til å fortsette flyangrepene mot Assad etter to dagers stans pga risiko for konfrontasjoner med Russland. Nå var den tynne forklaringen en helt annen.

   • Igjen flisa og bjelken. Ja, denne hatpropagandaen fra Marienlyst mot Russland er forunderlig. Det positive er imidlertid at Russerne reagerer med å finne tilbake til sine røtter, mens vi gjør alt vi kan for å utslette nasjonal og lokal identitet. Kan russerne bare bli kvitt korrupsjonen og oligarkiet, kan det bli et forbannet bra land!

    • Jeg tok også opp debattprogrammetom Andøya. Så på det i tre minutter og slettet det. En hel befolkning stod å klappet og er ført bak lyset. Det spiller ingen rolle hva de sier så lenge USA bestemmer at flybasene skal ligge nærmest mulig Russland.

  • For å presisere litt mere: Stoltenberg er en hul mann fylt med Clinton og demokratenes ideer om «hersking».

 2. Stoltenberg er definitivt ikke noe å være stolt av. Ei heller NATO. Det er bare trist. Plutselig vil historiebøkene skrive om at det var Russlands leder som i sum anførte fornuften, mens brorparten av vestlige ledere sviktet sine folk og førte dem bak lyset med sin manipulerende retorikk ispedd den falske liberalistiske eliterigging for de få!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.