EU-innbyggerne ønsker nasjonalt sjølstyre over migrasjonen

0

Det er en skarp konflikt mellom EU-kommisjonen og enkelte medlemsland når det gjelder migrasjons- og flyktningepolitikken. Polen, Tsjekkia og Ungarn nekter å bøye seg for kommisjonens krav om fordeling av migranter og flyktninger, og trues med straffetiltak.

En meningsmåling fra Pew Research Center viser at det er et stort flertall blant EUs innbyggere for at migrasjonspolitikken er noe hvert enkelt medlemsland må kunne bestemme over sjøl.

Dette mener 82% av innbyggerne i Ungarn, 77% i Polen, 75% i Frankrike, 75% i Tyskland, 74% i Hederland, 70% i Hellas og 70% i Sverige. Mediantallene viser at i de ti EU-landene der undersøkelsen er foretatt mener 74% at migrasjonspolitikken skal avgjøres nasjonalt.

EU-kommisjonen har gått til det uvanlige skrittet å innlede juridiske straffetiltak mot Ungarn, Polen og Tsjekkia. Telegraph skriver:

In a statement, the European Commission said it was launching the cases after “repeated calls” on the three to pledge to accept the migrant quotas, all of which had been ignored.  “Against this background … the Commission has decided to launch infringement procedures against these three Member States,” it said.

Ungarns Viktor Orbán sa at hans land ikke vil gi etter for utpresning fra EU-kommisjonens side. Polens utenriksminister Witold Waszczykowski sa at de fleste som kommer til Europa ikke er flyktninger, men immigranter, og at de ikke ønsker å bo i Polen. «Vi måtte i så fall omfordele dem med makt.»

Utfallet av EUs juridiske tiltak mot de tre medlemslandene vil ikke bli klart med det første. Men uansett finnes det ingen støtte blant innbyggerne i EU for at dette er et overnasjonalt spørsmål. Den ikke-valgte EU-kommisjonen er nok en gang på kollisjonskurs med flertallet av innbyggerne.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.