Finansteamet bak Macron

8

Den nyvalgte presidenten i Frankrike, Emmanuel Macron, er en «mann uten egenskaper» som er som tryllet fram av tynn luft. Han var som skapt av en reklamekampanje, og så var det også det han var.

Som kjent begynte han en nokså enestående karriere i finanshuset Rothschild, en karriere som altså har toppet seg med at han sto i spissen for en bevegelse, som ikke var en bevegelse, kalt En Marche! for så å bli valgt til president, uten å ha noen politikk.

Men tro ikke et øyeblikk at Macron har brutt kontakten med faderhuset Rothschild. Kampanjen hans ble ganske riktig skapt av reklamefolk i et byrå som kaller seg Steele and Holt, og som er alt annet enn transparent. Eierforhold og bakgrunn går ikke fram av nettsidene deres. Det som derimot går fram av deres profil på LinkedIn er at de er fullt og helt en del av finanskapitalens indre sirkler.

Steele and Holt is an agency specialised in corporate and financial communication. Clients include AXA IM, Le Groupe Edmond de Rothschild, la Banque Neuflize OBC, Caisse d’Epargne Ile-de-France, Idinvest Partners, CDC International Capital, Carlyle, Sycomore, M&G, A Plus Finance, Candriam, Novaxia, Yomoni, Lendix, l’Hôtel Drouot, Dalloyau or Monceau Fleurs.

AXA Investment Managers er en Frankrikes største og et av verdens største finansselskaper – på høyde med Barclays og State Street.

Forskere ved ETH Zürich i Sveits har gjennomført en svær datamaskinanalyse av bedriftsinformasjoner for hele verden i finansdatabasen Orbis. De analyserte eierskap og krysseierskap mellom transnasjonale selskaper og kom fram til at i 2007 var det 147 selskaper som kontrollerte 40 prosent av kapitalen i samtlige selskaper i basen. Disse selskapene står igjen i kontakt med hverandre i form av krysseierskap, personalunion osv. AXA var på fjerdeplass blant disse mektige selskapene.

Le Groupe Edmond de Rothschild er et av verdens mektigste finanshus, en finanskapitalistenes bank.  Det var derfra Macron kom, og folk derfra er blant hans rådgivere. Neuflize OBC presenterer seg som familiedynastienes bank, en bank for stiftelser og investorer. Og så videre. Steele and Holt er ruget ut i finanskapitalens rugekasse, og hører fortsatt til der.

I 2014 inviterte Henry Kissinger Macron til å delta på Bilderberggruppas årlige møte. Denne gruppa av søkkrike folk ledes av Henri de La Croix de Castries, som inntil 2016 var president i AXA. Som Frankrikes president vil han møte fast både i Bilderberggruppa og i milliardærklubben World Economic Forum. Enda en europeisk statssjef er innsatt til å sørge for finanskapitalens interesser, og det vil investorene naturligvis benytte seg av til fulle.

Financial Times skriver at franske næringslivsledere nå forventer at Macron prioriterer «arbeidslivsreformer», les lengre arbeidstid, lavere pensjoner, dårligere jobbsikkerhet og privatisering.Groupe Edmond de Rothschild kaller valgresultatet «A bright spring for Europe.»

Steele & Holt fikk folk til å tro at Macron er en moderat, men han er alt annet. Han er en finanskapitalistisk ekstremist som er innsatt som president for å gjøre jobben for å sikre finanskapitalens absolutte kontroll over fransk økonomi.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. Takk Pål Steigan. Jeg søkte etter oppfølging av det franske valget. Måtte hit inn for å finne det. Kanskje er det franske folket ikke eslet til annet enn å la seg gjete. Det samme med europeere generelt. MEN, hvorfor tenker vi slik med tanke på våre etterkommere, er de ikke mer verdt. Går BMW foran våre barns framtid.

 2. Macron er skolert i et miljø som best kan betegnes som brutalt, kynisk, nådeløst og uhemmet. I praksis er han plassert i rollen som president. Og han er plassert der for å være storkapitalens lydige sprellemann.

  Når han er ferdig med sin presidentperiode vil han ha besørget vesentlige økninger på flere felt:

  -Økt statsgjeld.
  -Økt arbeidsledighet.
  -Økt fattigdom.
  -Økt sosial uro.
  -Økt selvmordsrate.

  Jeg tipper at Macron etter fem år vil være Frankrikes mest forhatte mann gjennom tidende. Han vil ikke stille til gjenvalg, for selv om han er verdens falskhet in persona, er han ikke idiot.

  • Nokså tom for substans. Helt enig med deg. Et intervju med ham før valget fikk meg til å fastslå det. En papegøye i deres, «the deep states» tjeneste (ref. EU er skapt av dem), på vegne av korporasjonene/kapitaleierne/oligarkene som søker verdenshegemoni.

   Lenken herunder er en god bekreftelse på at «the deep state» nok er en realitet. De arbeider for kapitalen alt mens USA forøvrig råtner på rot, via et hav av forurensninger, falleferdig infrastruktur, for ikke å snakke om stadig forverrede livsvilkår for de fattige som det blir stadig flere av. Forbedringer er ikke på tapetet, bl.a. for 22 millioner som får sitt drikkevann gjennom gml. BLY-rør. Bare som et eksempel. Nå gjelder det opprustning, Frankrikes Macron støtter dem såklart, de har interesser (Frankrike) i både Midtøsten og Afrika. UK og Tyskland likeledes. Forøvrig er både Russland og China operative i også Afrika. Et kontinent for utbytting, selv i det 21 århundre etter vår tidsregning. Slik behøvde det ikke å være.

   https://blackagendareport.com/deep_statre_rules_in_us

 3. Ja, ja – eliten skal visst holde det gående mange liv før folket begynner å ane konturene av «hele bildet». Enda en Rothschild-puppet på plass som «leder» av en nasjon. Så innovativt 😉

 4. Men så vidt jeg veit er Macron òg en beundrer av Charles de Gaulle – friheitshelten fra 2. verdskrigen og grunnsleggeren av Den 5. republikk – som skapte atskillig hodebry for USA på1960-talet ved å kritisere USA’s krigføring i Vietnam og USA’s intervensjoner i Latin-Amerika, samtidig som han trekte Frankrike ut av NATO’s felles militærkommando og gikk inn for å avskaffe dollaren som internasjonalt valutamål.(Han var for øvrig òg den første vestlige statssjefen som anerkjente Folkerepublikken Kina og Polens vestgrense mot Tyskland.)

 5. Torsdag 11 mai kom det opp mye materiale på franske webber at Macrons store penger er å finne i skatteparadis på Bahamas og Cayman Island.
  Høyst sannsynlig vil det i nær framtid bli avslørt at Macron er en langt større kjeltring enn rivalen Fillon som tusket
  med anseelig mindre penger.
  Som Thierry Meyssan forleden dag skrev: folk ble innbilt av media at det var Marine Le Pen som innførte fransk fascisme, men det kommer mer sannsynlig fra Macron.
  Og skal vi tro på rykter har denne Melenchon tilbudt seg å gå inn som Macrons statsminister. Det var nok en person «venstresida» hadde begynt å rigge opp som fyrtårn.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.