Finansteamet bak Macron

0

Den nyvalgte presidenten i Frankrike, Emmanuel Macron, er en «mann uten egenskaper» som er som tryllet fram av tynn luft. Han var som skapt av en reklamekampanje, og så var det også det han var.

Som kjent begynte han en nokså enestående karriere i finanshuset Rothschild, en karriere som altså har toppet seg med at han sto i spissen for en bevegelse, som ikke var en bevegelse, kalt En Marche! for så å bli valgt til president, uten å ha noen politikk.

Men tro ikke et øyeblikk at Macron har brutt kontakten med faderhuset Rothschild. Kampanjen hans ble ganske riktig skapt av reklamefolk i et byrå som kaller seg Steele and Holt, og som er alt annet enn transparent. Eierforhold og bakgrunn går ikke fram av nettsidene deres. Det som derimot går fram av deres profil på LinkedIn er at de er fullt og helt en del av finanskapitalens indre sirkler.

Steele and Holt is an agency specialised in corporate and financial communication. Clients include AXA IM, Le Groupe Edmond de Rothschild, la Banque Neuflize OBC, Caisse d’Epargne Ile-de-France, Idinvest Partners, CDC International Capital, Carlyle, Sycomore, M&G, A Plus Finance, Candriam, Novaxia, Yomoni, Lendix, l’Hôtel Drouot, Dalloyau or Monceau Fleurs.

AXA Investment Managers er en Frankrikes største og et av verdens største finansselskaper – på høyde med Barclays og State Street.

Forskere ved ETH Zürich i Sveits har gjennomført en svær datamaskinanalyse av bedriftsinformasjoner for hele verden i finansdatabasen Orbis. De analyserte eierskap og krysseierskap mellom transnasjonale selskaper og kom fram til at i 2007 var det 147 selskaper som kontrollerte 40 prosent av kapitalen i samtlige selskaper i basen. Disse selskapene står igjen i kontakt med hverandre i form av krysseierskap, personalunion osv. AXA var på fjerdeplass blant disse mektige selskapene.

Le Groupe Edmond de Rothschild er et av verdens mektigste finanshus, en finanskapitalistenes bank.  Det var derfra Macron kom, og folk derfra er blant hans rådgivere. Neuflize OBC presenterer seg som familiedynastienes bank, en bank for stiftelser og investorer. Og så videre. Steele and Holt er ruget ut i finanskapitalens rugekasse, og hører fortsatt til der.

I 2014 inviterte Henry Kissinger Macron til å delta på Bilderberggruppas årlige møte. Denne gruppa av søkkrike folk ledes av Henri de La Croix de Castries, som inntil 2016 var president i AXA. Som Frankrikes president vil han møte fast både i Bilderberggruppa og i milliardærklubben World Economic Forum. Enda en europeisk statssjef er innsatt til å sørge for finanskapitalens interesser, og det vil investorene naturligvis benytte seg av til fulle.

Financial Times skriver at franske næringslivsledere nå forventer at Macron prioriterer «arbeidslivsreformer», les lengre arbeidstid, lavere pensjoner, dårligere jobbsikkerhet og privatisering.Groupe Edmond de Rothschild kaller valgresultatet «A bright spring for Europe.»

Steele & Holt fikk folk til å tro at Macron er en moderat, men han er alt annet. Han er en finanskapitalistisk ekstremist som er innsatt som president for å gjøre jobben for å sikre finanskapitalens absolutte kontroll over fransk økonomi.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDen universelle lærdommen fra Øst-Timor
Neste artikkelNRK Brennpunkt om mafiatilstander i norsk arbeidsliv
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).