Snowden: Den afghanske bunkeren som «MOAB» ødela var bygget av CIA.

12

Av Ricky Twisdale

USA har nettopp brukt 314 millioner dollar på å ødelegge islam-terroristenes hulekompleks som CIA bygde med hjelp fra Bin Laden. Hadde pengene brukt til noe så formastelig som fredstiltak og avspenning hadde en kanskje oppnådd noe.

Dette monsteret koster mer enn 2,5 milliarder kroner.

Denne artikkelen ble først publisert på nork av derimot.no


Mediene var oversvømt av entusiastiske rapporter om at USAs militære hadde sluppet den største konvensjonelle bomben som noen gang er bygd, Massive Ordnance Air Blast bomb , eller MOAB (11 tonn med eksplosiver) over et hule-bunker-kompleks nær Tora Bora i Afghanistan – samme sted der Osama Bin Laden antas å ha gjemt seg ikke lenge etter 9/11.

Slik fremstilles den enorme bunkeren i Tora Bora-fjellene.

USA sier komplekset ble brukt av IS. USAs president Trump har fått kreditt for bombingen, både fra støttespillere og motstandere (inkludert tidligere støttespillere), selv om han fortalte pressen at det var ikke han personlig som hadde gitt ordren.

Likevel ser bombingen til å passe inn i Trumps strategi for å bekjempe terrorisme. Men det er én ting som ikke kommer fram i medienes rapport. Hvordan i all verden kunne IS (eller al Qaida, eller mujahedeen, eller hvilken som helst islamsk terrorgruppe som USA i all hemmelighet har støttet denne uken) greie å skaffe seg en slik vidunderlig bunkers i utgangspunktet? Edward Snowden minner oss om svaret.

Al-Qaida ble skapt av USA og Saudi-Arabia. USA skaffet våpen og trente dem. Saudi-Arabia sørget for rekruttering og penger. De har vært brukt som kanonføde i USAs kriger i Midt-Østen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


12 KOMMENTARER

 1. Det er lite troverdig at en general alene har rekvirert bruk av dette våpenet, ikke minst med hensyn til bombens prislapp. Uttalelsen til Trump må ses i lys av at dette var en test for å finne ut effekten på den typen mål bomben er konstruert for å ødelegge. Samtidig sender bruk av bomben ut et signal til andre mulige mottakere av bomben.

  Disse bombene er selvsagt ikke laget til bruk som taktiske våpen for å løse opp knipetak i et slagfelt. Det dreier seg om strategiske våpen til bruk som pressmiddel ovenfor andre stater, slik som Nord-Korea.

 2. CIAs ledelse, såfremt ikke det er forandret i det siste, av :
  1) The Director of the Central Intelligence Agency (D/CIA).
  2)Director of National Intelligence (DNI), which oversees the Intelligence Community and the National Counterterrorism Center (NCTC).

  Fra en stillingsutlysning i ledelse av «contracted personel» hvem det nå er,
  med spesifikasjoner her : ,

  CIA «Construction/Facilities Project Manager »

  «work with contracted personnel to coordinate and oversee completion of activities in all phases of the project cycle of facilities-related construction projects»

  Nå relaterer jeg ikke den millitære enheten 820th Red Horse Sqadron, til byggingen av bunkersen,eller hvordan de er styrt , men jeg vet at de jobbet i Afghanistan under «Operation Enduring Freedom «med reparasjon på «Bagram Airbase», der » C-17 aircraft was the workhorse for hauling troops and their vehiclesand equipment to Afhanistan as well as Iraq». Anbefaler denne videoen: «Red Horse – Combat Engineering And Heavy Construction » siden et vitne sa
  at de hadde bygd bunkerser i Norge.

  https://www.youtube.com/watch?v=dE8HSdUPpQc Veldig bra video.

  De er i stand til å jobbe fra scratch .

  Videre spesifiserer de arbeidsområdene i CIA sin stilling ( fortsatt uten at jeg sier at det er relatert til Red Horse
  som betyr «Rapid Engineer Deployable Heavy Operational Repair Squadron Engineers» se Wikipedia, eller Youtube
  Det ligger mange videoer om dette der..)

  CIA stillingen :
  «manage the project design and/or construction effort to include collecting requirements, preparing the Statement of Work, market research, assist with acquisition planning, and evaluating contractor performance;

  conduct technical review and evaluate project solicitations, proposals, quotes, and proposed change requests; review and approve shop drawings and submittals; conduct pre-bid and pre-construction site visits;

  prepare and distribute project communication with customers, management, integrated project teams, and stakeholders; conduct construction inspections to ensure conformance to design specifications and building codes; complete official weekly project status reports and enter contract status and other project data in MAXIMO or other applicable IT systems.»

  Nå relaterer jeg ikke denne enheten 820th Red Horse Sqadron, til byggingen av bunkersen,eller hvordan de er styrt , men jeg vet at de jobbet i Afghanistan under Operation Enduring Freedommed reparasjon på Bagram Airbase tder C-17 aircraft was the workhorse for hauling troops and their vehiclesand equipment to Afhanistan as well as Iraq».»
  De er i stand til å jobbe fra scratch .Her er en video som viser hvordan de jobber:

 3. http://www.angelfire.com/fl/554ceshr/EnduringFreedom.html
  This is a C-17 Cargo Jet Launching over the 820th Red Horse Squadron and Seebees while they are working making repairs to the runway at Bagrahm Air Base, Afghanistan during Enduring Freedom. The C-17 Aircraft was the work-horse for hauling our troops and their vehicles and equipment to Afghanistan as well as Iraq. Picture was taken by CMSgt Davis of the 820th Red Horse Squadron.

 4. I følge Veterans Today var det ikke en MOAB som ble brukt, men en miniatombombe: http://www.veteranstoday.com/2017/04/13/trump-uses-nukes-vt-teams-rush-to-site-of-nuclear-bunker-buster-in-afghanistan/
  Uansett bombetype må vi spørre oss hvorfor. Hva var det i den bunkeren som var så viktig? Hvis det var CIA som bygde den, er det også de som kontrollerte den – de mister ikke kontrollen over noe slikt. Hvis mitt resonnement medfører riktighet, bombet «Trump» en viktig kontrollpost for verdens største narko- og smuglerkartell (CIA).
  Hvis derimot IS/Taliban (begge opprettet av CIA) hadde fått overført kontrollen av anlegget, bombet «Trump» en viktig kommandosentral for IS/Taliban.
  Spørsmålet jeg egentlig stiller er: har Trump begynt krigen mot CIA, eller innser amerikanerne at deres jihadister ikke lengre er nyttige?

  • Det var viktig å ødelegge bunkeren av samme grunn som det 11. sept. 2001 var viktig å ødelegge CIA-kontorene i WTC7 og Pentagon-kontoret som etterforsket forsvinningen av 2300 mrd. dollar. Avslørende bevismateriale måtte ødelegges.

   Sionistmilliardæren Trump har aldri tenkt å starte noen krig mot CIA. Derimot fører Trump/CIA (og resten av dypstaten) en krig mot folk som er stupide nok til å stemme på «anti establishment»-folk som (((Trump))) og (((Le Pen))). Altså folk som lar seg lure av psyops og propaganda spydd ut av «alternativmedier» (controlled opposition).

   • «… av samme grunn som det 11. sept. 2001 var viktig å ødelegge CIA-kontorene i WTC7 og Pentagon-kontoret som etterforsket forsvinningen av 2300 mrd. dollar.»
    Det er jeg klar over, i tillegg til å fjerne gullet fra WTC1, samt ødelegge bevis IRS (WTC7) satt på angående masse skattesnusk, ødelegge bevis FBI (WTC7) satt på angående Oklahoma-bomben, og dessuten gigantisk forsikringssvindel (Silverstein) og «put option» på de to flyselskapene.

    «Sionistmilliardæren Trump har aldri tenkt å starte noen krig mot CIA.» Nja, det kommer anpå.

    «Altså folk som lar seg lure av psyops og propaganda spydd ut av «alternativmedier»» Hvis du mener at bombingen av denne grotten var ment som et mediashow, så kjøper jeg den delvis, hvis det i det hele tatt var denne grotten som ble bombet. Poenget mitt var at siden CIA bygde opp grotten, så er det ganske idiotisk å legge den i ruiner. Hvis den hadde utspilt sin rolle, forsegles den til de kanskje får bruk for den i fremtiden.

    «controlled opposition» Ja, det er en av grunnen til at jeg heller ikke stemmer ved valg, samt at disse politikerne uansett er maktkåte og korrupte løgnere. Her om dagen hørte jeg uttrykket «politisk autisme», hvilket passe samtlige av toppolitikerne. Direkte demokrati kan kanskje fungere, men jeg har også der mine tvil.

    • Kan virke rart å smadre sitt eget kunstverk, men som KZ sier, det kan ha vært ansett som prioritert å fjerne alle spor som kunne gi sam- eller ettertiden et riktigere inntrykk av hvordan ting faktisk har fungert i virkeligheten ang. kommandolinjer og dødelige aktiviteter når man kanskje ikke lenger kan ha full kontroll over fysiske anlegg og informasjonsflyt.

     Om de får bruk for en sånn siden, får de jo bare bygge en ny. Det har aldri vært noe poeng for amerikanske militærstrateger å spare statens penger på bekostning av forsvars- og våpenindustrien, snarere tvert i mot.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.