Sjølsagt ble Trumps folk overvåket. Hvorfor skal de være noe unntak?

8

Donald Trump har påstått at han eller hans folk ble overvåket under Obama-administrasjonen. Sjølsagt ble de overvåket. NSA & co overvåker alt og alle. Hvorfor skulle Trump være noe unntak? Men det later til at det var mer enn som så. Den politiske ledelsen i Obama-adminiatrasjonen ser ut til å ha vært involvert også.

Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver Susan Rice ba om å få vite identiteten til flere personer tilknyttet Trump som var nevnt i etterretningsrapporter. Dette ble oppdaget i en gjennomgang foretatt av det nasjonale sikkerhetsrådet, ifølge Bloomberg.

Normalt blir navnet på personer som fanges opp tilfeldig tilbakeholdt fra sammendrag av overvåkede samtaler.

Det nasjonale sikkerhetsråds seniordirektør for etterretning, Ezra Cohen-Watnick, sto bak gjennomgangen, ifølge to amerikanske tjenestemenn som snakket med Bloomberg. I februar oppdaget Cohen-Watnick Rices forespørsler om å avsløre amerikanske personer i etterretningsrapporter som var knyttet til Trump overgangsaktiviteter. Han tok dette til juridisk kontor i Det hvite hus, som så på flere av Rices forespørsler, og instruerte Cohen-Watnick til å avslutte sin egen undersøkelse. Bloomberg skriver:

The intelligence reports were summaries of monitored conversations — primarily between foreign officials discussing the Trump transition, but also in some cases direct contact between members of the Trump team and monitored foreign officials. One U.S. official familiar with the reports said they contained valuable political information on the Trump transition such as whom the Trump team was meeting, the views of Trump associates on foreign policy matters and plans for the incoming administration.

Så de ble overvåket, altså. De mange henvendelsene fra Rice om å få vite navnene på dem som ble fanget opp tilfeldig på kommunikasjonen sin, har skapt bekymringer blant folk som er opptatt av borgerrettigheter og personvern. Men det kan hende at Rice likevel har holdt seg innenfor loven.

Det er imidlertid ikke så interessant. Denne saka viser enda en gang at USA er en overvåkingsstat der ingen er unntatt, sjøl ikke staben til en påtroppende president.

KampanjeStøtt oss

8 KOMMENTARER

 1. Det spesielle i saken er ikke at noen er blitt overvåket, men at det er den sittende regjering som har bedt om overvåking av sine politiske motstandere for å få noe å sverte de for.

 2. Hans moralske høyhet Obama I, har så mange svin på skogen, at man kan lure på om han drev en grisefarm på si, mens han okkuperte det ovale kontor.

  Ikke bare lyttet han på telefonsamtalene til Merkel, og sikkert også Erna, som må ha vært gørr kjedelig for de lå jo flat for ham, men han tok altså også et oppdrag fra Hillary. Mon tro hva Hillary tilbød han i returprovisjon?

  Er det noen som tror at HMH ikke overvåket «russerne» – dvs Putin & Co, eller iallfall prøvde, og sikkert også forsøkte å påvirke valget i Russland med Big Fake apparatet? Den som tror noe annet bør få talt opp antall levende hjerneceller.

  Men disse svinene blir pattegriser sammenlignet med den store elefanten i fredsprisvinnerens moralske ettermæle. For evig og alltid vil det hefte ved århundres skuffelse, at han foretok seg absolutt ingenting i Nobels ånd, for å forhindre en av de blodigste kriger vi har sett, og det sier ikke lite. Isteden pratet han opp krigen.

  «Assad må gå» har så langt kostet nærmere 500 000 mennesker livet, og minst like mange skadede. Alt fordi en moralist ikke ville inngå kompromisser med en person han anså for å være umoralsk.

  • Er man på de godes side har man frikort fra kritikk over bagateller som krig og korrupsjon. Jeg tror forresten at ordtaket du leter etter er: «Ser ikke skogen for bare svin».

 3. Vi vet at NSA under Obama overvåka Merkel og stort sett alle andre statsledere (bortsett fra Killary, selvsagt). Hvorfor i alle dager skulle de da ikke overvåke Trump? Det virker som om mainstream-pressen ikke klarer å tenke seg at noe sånt skulle være mulig. Gullgutten Obama gjør ikke sånt! Når skal folk våkne opp til virkeligheten?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.