Sjølsagt ble Trumps folk overvåket. Hvorfor skal de være noe unntak?

0

Donald Trump har påstått at han eller hans folk ble overvåket under Obama-administrasjonen. Sjølsagt ble de overvåket. NSA & co overvåker alt og alle. Hvorfor skulle Trump være noe unntak? Men det later til at det var mer enn som så. Den politiske ledelsen i Obama-adminiatrasjonen ser ut til å ha vært involvert også.

Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver Susan Rice ba om å få vite identiteten til flere personer tilknyttet Trump som var nevnt i etterretningsrapporter. Dette ble oppdaget i en gjennomgang foretatt av det nasjonale sikkerhetsrådet, ifølge Bloomberg.

Normalt blir navnet på personer som fanges opp tilfeldig tilbakeholdt fra sammendrag av overvåkede samtaler.

Det nasjonale sikkerhetsråds seniordirektør for etterretning, Ezra Cohen-Watnick, sto bak gjennomgangen, ifølge to amerikanske tjenestemenn som snakket med Bloomberg. I februar oppdaget Cohen-Watnick Rices forespørsler om å avsløre amerikanske personer i etterretningsrapporter som var knyttet til Trump overgangsaktiviteter. Han tok dette til juridisk kontor i Det hvite hus, som så på flere av Rices forespørsler, og instruerte Cohen-Watnick til å avslutte sin egen undersøkelse. Bloomberg skriver:

The intelligence reports were summaries of monitored conversations — primarily between foreign officials discussing the Trump transition, but also in some cases direct contact between members of the Trump team and monitored foreign officials. One U.S. official familiar with the reports said they contained valuable political information on the Trump transition such as whom the Trump team was meeting, the views of Trump associates on foreign policy matters and plans for the incoming administration.

Så de ble overvåket, altså. De mange henvendelsene fra Rice om å få vite navnene på dem som ble fanget opp tilfeldig på kommunikasjonen sin, har skapt bekymringer blant folk som er opptatt av borgerrettigheter og personvern. Men det kan hende at Rice likevel har holdt seg innenfor loven.

Det er imidlertid ikke så interessant. Denne saka viser enda en gang at USA er en overvåkingsstat der ingen er unntatt, sjøl ikke staben til en påtroppende president.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.